Суші з риби трирічної витримки: в Японії відродили 400-річний рецепт

Японський магазин автентичних «справжніх» суші, пропонує скуштувати фуназуши за 400-річним рецептом.

spot_img

У невеликому автентичному магазинчику з власним виробництвом протягом 18 поколінь виготовляють унікальну рибну закуску нарезуші — ферментовані суші.

Загальновживані нарезуші робили з прісноводної риби. Це було поживне та смачне джерело білка. Подавалось із ферментованим рисом або як самостійна закуска до саке.

З риби знімали луску, видаляли зябра та нутрощі, не пошкоджуючи цілісності тушки. Очищені заготовки засипали сіллю у дерев’яній діжці та поміщали під прес вагою близько 30 кілограм на два роки. Потім рибу ретельно промивали, сушили на сонці протягом доби і ще близько року ферментували у вареному рисі. Після чого нарезуші були готові до споживання.

Фуназуши — різновид нарезуші, виготовлений з фуни (коропа). Вважається справжнім прототипом суші. Саме його виготовляють і продають у магазинчику Кіташина за традиційним 400-річним рецептом, який використовують вже 18 поколінь поспіль.

На смак автентичні фуназуши нагадують витриманий вершковий сир

Власниця виробництва Кітамура досі використовує рибу, виловлену з березня по травень, оскільки в цей період нереститься короп і риба використовується разом з ікрою.

У Кіташині фуназуши подають на «подушці» з осаду саке — солодкої, насиченої пасти, що залишилася після віджиму саке з ферментованого рисового пюре, роблячи страву ще більш розкішною.

Інші магазинчики пропонують туристам скуштувати закуску з риби, витриманої в солі протягом літа та заквашеної в рисі за кілька місяців.

Сучасні суші є адаптованим варіантом для зайнятих людей і створені як варіація фаст-фуду.

Джерело: BBC

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього до нефільтрованого напою додають агенти для видалення дріжджів та пивного...

Стартап створив олію, яку можна нагрівати до інопланетних градусів за Цельсієм

Заявлена як перша у своєму роді мікроводорослева олія на ринку США, ця розробка не лише є екологічно стійкою альтернативою,...

Перемогла «Дружба» — німці розробили плавлений сир без використання фосфатів

Німецька компанія Hydrosol розробила рецептуру плавлених сирів для намазування, що виключає застосування шкідливих для здоров’я фосфатів чи цитратів.Hydrosol розробили...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в індустрії клітинного сільського господарства в Європі. The Cultivated B. виходить із...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Bolt Food розширюється на Харків та дає безкоштовну доставку в честь запуску

В компанії зазначають, що прагнуть покрити сервісом якомога більше...

Коктейль з левовою гривою. Енергетичний шот на травах та грибах знижує стрес та навіть вагу

Енергетичний напій виготовляється на рослинній основі та має смак...

Вибір редактора
В продовження теми