Суші з риби трирічної витримки: в Японії відродили 400-річний рецепт

Японський магазин автентичних «справжніх» суші, пропонує скуштувати фуназуши за 400-річним рецептом.

У невеликому автентичному магазинчику з власним виробництвом протягом 18 поколінь виготовляють унікальну рибну закуску нарезуші — ферментовані суші.

Загальновживані нарезуші робили з прісноводної риби. Це було поживне та смачне джерело білка. Подавалось із ферментованим рисом або як самостійна закуска до саке.

З риби знімали луску, видаляли зябра та нутрощі, не пошкоджуючи цілісності тушки. Очищені заготовки засипали сіллю у дерев’яній діжці та поміщали під прес вагою близько 30 кілограм на два роки. Потім рибу ретельно промивали, сушили на сонці протягом доби і ще близько року ферментували у вареному рисі. Після чого нарезуші були готові до споживання.

Фуназуши — різновид нарезуші, виготовлений з фуни (коропа). Вважається справжнім прототипом суші. Саме його виготовляють і продають у магазинчику Кіташина за традиційним 400-річним рецептом, який використовують вже 18 поколінь поспіль.

На смак автентичні фуназуши нагадують витриманий вершковий сир

Власниця виробництва Кітамура досі використовує рибу, виловлену з березня по травень, оскільки в цей період нереститься короп і риба використовується разом з ікрою.

У Кіташині фуназуши подають на «подушці» з осаду саке — солодкої, насиченої пасти, що залишилася після віджиму саке з ферментованого рисового пюре, роблячи страву ще більш розкішною.

Інші магазинчики пропонують туристам скуштувати закуску з риби, витриманої в солі протягом літа та заквашеної в рисі за кілька місяців.

Сучасні суші є адаптованим варіантом для зайнятих людей і створені як варіація фаст-фуду.

Джерело: BBC

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сінгапур навчатиме студентів технологіям виготовлення альтернативного м’яса

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білку зможуть студенти Технологічного університету Наньян (NTU). Він стартує у серпні,...

Чорнила каракатиці та закваска – українці печуть хліб, що ніколи не пліснявіє

Пекарня «Жицень» – це сімейна справа всього життя двох поколінь, яку починав батько, а продовжив хлібопекарську справу – син. Увесь...

Українцям допоможуть перетворити ідеї інноваційної їжі на бізнес

Go To Business — програма, яка допоможе українцям розвивати та реалізовувати унікальні підприємницькі ідеї.Програма складається з двох буткемпів тривалістю...

Родини з дітьми та ВПО можуть отримати 150 тис. грн на власний бізнес

Фонд планує профінансувати не менше 100 підприємницьких проєктів у п’яти областях України – Полтавській, Київській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській....

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

“Залізна людина” вкладається в ферму хробаків, з яких будуть виробляти корми для худоби та риби

Венчурні інвестори стоять у черзі, щоб вкластися у компанію...

На олії з мікробів смажатимуть котлети та картоплю фрі — краще для екології та здоров’я

Інновація потрапила на прилавки роздрібних точок продажу рік тому,...

Вибір редактора
В продовження теми