Суші з риби трирічної витримки: в Японії відродили 400-річний рецепт

Японський магазин автентичних «справжніх» суші, пропонує скуштувати фуназуши за 400-річним рецептом.

У невеликому автентичному магазинчику з власним виробництвом протягом 18 поколінь виготовляють унікальну рибну закуску нарезуші — ферментовані суші.

Загальновживані нарезуші робили з прісноводної риби. Це було поживне та смачне джерело білка. Подавалось із ферментованим рисом або як самостійна закуска до саке.

З риби знімали луску, видаляли зябра та нутрощі, не пошкоджуючи цілісності тушки. Очищені заготовки засипали сіллю у дерев’яній діжці та поміщали під прес вагою близько 30 кілограм на два роки. Потім рибу ретельно промивали, сушили на сонці протягом доби і ще близько року ферментували у вареному рисі. Після чого нарезуші були готові до споживання.

Фуназуши — різновид нарезуші, виготовлений з фуни (коропа). Вважається справжнім прототипом суші. Саме його виготовляють і продають у магазинчику Кіташина за традиційним 400-річним рецептом, який використовують вже 18 поколінь поспіль.

На смак автентичні фуназуши нагадують витриманий вершковий сир

Власниця виробництва Кітамура досі використовує рибу, виловлену з березня по травень, оскільки в цей період нереститься короп і риба використовується разом з ікрою.

У Кіташині фуназуши подають на «подушці» з осаду саке — солодкої, насиченої пасти, що залишилася після віджиму саке з ферментованого рисового пюре, роблячи страву ще більш розкішною.

Інші магазинчики пропонують туристам скуштувати закуску з риби, витриманої в солі протягом літа та заквашеної в рисі за кілька місяців.

Сучасні суші є адаптованим варіантом для зайнятих людей і створені як варіація фаст-фуду.

Джерело: BBC

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором Лінг’юнь Чен та її командою з Департаменту сільськогосподарських, продовольчих і...

Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він створений для поціновувачів нового,...

Австралійці виростили з гену мамонта м’ясо та зварили з нього фрикадельки

Мамонтова фрикаделька — символічний продукт, який демонструє можливості створення нових видів м’яса, навіть того, яке більше недоступне через втрату...

Ринок веганської риби подвоїться. Її створюють із баклажанів

Оскільки споживачі дедалі більше хвилюються про навколишнє середовище, добробут тварин і власне здоров’я, попит на морепродукти рослинного походження стрімко...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Тестові кухні, коворкінги та бродіння: аграрний гігант відкриває простір для створення їжі майбутнього

Розташована в Сінгапурі, ScaleUp Bio керуватиме новою пілотною лабораторією...

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами...

Гігант ринку разом зі штучним інтелектом від Безоса створили сир майбутнього

Згідно з коментарями до квартального звіту про прибутки Kraft...

Створили «альтернативу» конопель із апельсинових кірок — для усунення стресу та спокою

Така добавка не містить тетрагідроканабінолу, психотропного компоненту та інших...

Вибір редактора
В продовження теми