Із рослинних решток створили дієтичний цукор

Американська компанія Supplant переробила на цукор побічну сільськогосподарську продукцію – стебла, листя, кукурудзяні качани та інші частини рослини, які інакше б пішли у відходи.

Компанія була заснована в 2017 році Томом Сіммонсом, який має ступінь доктора в галузі рослинництва.

Сіммонс розповідає, що для розщеплення довгих складних ланцюгів цукру у волокнистій сировині вони застосовують ферменти, що виробляються грибами. Таким чином отримуються укорочені ланцюги, які можна легше перетворити на цукор.

Звичайний білий тростинний цукор не містить клітковини та має високий глікемічний індекс, що спричинює стрибки цукру в крові. Натомість продукт Supplant, що виготовляється з клітковини, має нижчий глікемічний індекс, містить менше калорій, а також є пребіотиком.

Окрім забезпечення солодкості, цукор може змінювати текстуру певних продуктів, наприклад, хлібобулочних виробів. Проте Supplant заявляє, що її продукт у випічці, варінні та при карамелізації поводиться так само, як і тростинний цукор.

Минулої п’ятниці Supplant презентувала новинку в США у партнерстві з шеф-кухарем Томасом Келлером.

Кулінар застосував цукор для приготування ванільного морозива, яке пропонували на вихідних у ресторанах Келлера в Каліфорнії та Нью-Йорку.

В даний час Supplant співпрацює зі споживчими брендами, ресторанами та кухарями, щоб розширити присутність свого продукту на всьому ринку США.

Джерела: Supplant Company, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В очікуванні п’ятикратного росту: Beyond Meat та Nestle штурмують ринок замінників м’яса

У серпневому звіті агентства Bloomberg Intelligence перераховуються різні причини настільки стрімкого зростання.Зокрема, цьому сприятимуть зусилля самих компаній, які працюють...

Виробники синабонів із сиром брі відкривають власне кафе. Замовлення зросли в 10 разів

Заклад буде розташований на вулиці Гоголівській, там же знаходиться і виробництво. Наразі власниці — Оля і Настя Бабенцови — займаються...

ЄС виділив понад мільйон євро на здешевлення виробництва клітинного м’яса (оновлено)

Фінансування буде зосереджено на максимальному зниженні витрат виробництва протягом наступних двох років.Стартапи були відібрані в конкурсі Cultivated Meat Innovation...

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft Cloud з його генеративним штучним інтелектом та можливостями використання у...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями

Mark’s Mindful Munchies пропонують корисні закуски із цільного зерна...

Австралійці створили першу у світі веганську суміш для немовлят

Sprout Organic стверджує, що після п’яти років розробки високоякісних...

Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка...

13 українських сирів визнані найкращими у світі: з бюряком, кавою та митою скоринкою

Цього року на міжнародному конкурсі, який завершився 28 жовтня,...

Impossible Foods восени виведе на ринок рослинну курятину. Почнуть — з ресторанів

Компанія не відмовляється від своїх планів, навіть попри те,...

Вибір редактора
В продовження теми