Вінницька компанія робить макарони з виноградними кісточками та гарбузом

Вінницька компанія «Мак-Вар Екопродукт» виготовляє макарони зі жмихом виноградних кісточок, горіхів, висівками, житнім солодом, імбирем, базиліком та навіть гарбузом.

Макарони «Мак-Вар Екопродукт» — єдині, що визнані МОЗ України офіційно дієтичними

Вони виготовляються за запатентованою технологією. 

Продукція пройшла дослідження в Науковому центрі превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя, де вчені обґрунтували дієтичні та біологічні властивості макаронів вінницького виробництва.

Все почалося з міжнародної виставки у кінці 90-х, де глава та засновник компанії Олексій Вартаньян познайомився з італійським виробником макаронів. Саме тоді він дізнався про можливості виготовлення продукту з рослинними добавками.

Перші свої макарони Вартаньян виготовив із висівками — якраз у них зберігаються всі поживні мікроелементи та вітаміни, тоді як у пшеничному борошні лишаються рафіновані крохмаль і білок.

Проте через непривабливий колір макаронів розпочати продажі було справою не із легких — споживачі звикли до яскраво-жовтих, ніби-то з яйцем (насправді з хімічним барвником). 

Єдиним, хто згодився взяти макарони на прилавки на початку 2000-х, виявився магазин для діабетиків. Під потреби таких споживачів підлаштували рецептуру — пшеничне борошно замінили житнім, залишили висівки та додали сок топінамбуру, який завдяки інуліну знижує рівень цукру в крові.

Вартаньян говорить: на те, щоб продукт завоював прихильність споживачів пішло цілих два роки! 

На перших порах весь прибуток ішов на розкрутку продукту.

Зараз в асортименті компанії — ледь не сотня позицій. Окрім макаронів є дієтичні каші та рослинні суміші. Їх реалізують через потужні торгові мережі (переважно у місті Києві), інтернет-магазин та Facebook.

Окрім висівок у виробництві макаронів використовують жмих (макуху), що лишається після виготовлення олії, наприклад з льону чи виноградних кісточок.

Цей сухий залишок, багатий вітамінами та мінералами, висушують, мелють та додають до тіста. 

Проте у компанії додають, що знайти добросовісних постачальників такої сировини виявилося непросто – багато хто не дотримується технології зберігання.

Зараз намагаються співпрацювати лише з тими, хто впровадив ISO та HACCP.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американський стартап MeliBio розробив прототип синтетичного меду

Американський стартап MeliBio створив прототип, який «нагадує за смаком, текстурою і взякості» бджолиний мед, пише Fast Company. За словами...

У 2021 році буде складено Глобальний індекс продовольства

Глобальний індекс харчових інновацій дозволить порівняти фактори, що сприяють інноваціям у харчовій, алкогольній та агропродовольчій галузях у 10 провідних...

За 9 місяців 2020 року в сфері foodtech було укладено угод більше ніж на $3 млрд

За 3-й квартал 2020 року в області foodtech було укладено 144 угоди на $ 3,19 млрд, що на 28%...

Coca-cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю

Нова лінійка представлена у трьох варіантах: ячмінний та зелений чай, кава.Кожна упаковка містить 15 кубиків, що відповідає приготуванню 15-ти...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Шеф-кухар, який допомагає українцям, першим в США смажитиме лабораторну курятину

Міністерство сільського господарства США надало підрозділам Upside Foods і...

Стартап, що вирощує свинину за 4 дні, набрав у команду ветеранів м’ясного ринку

У червні новим генеральним директором Meatable стане ветеран м’ясного...

Вибір редактора
В продовження теми