В Ізраїлі створили рослинне яйце з жовтком, яке можна смажити

Ізраїльський стартап YO-Egg розробив альтернативний замінник яєць, виготовлений із 100% рослинних запатентованих інгредієнтів. Як стверджує розробник, за поживністю рослинне яйце повністю відповідає тваринним яйцям.

На сьогодні в сегменті розробки альтернативних яєць стає по-справжньому тісно. Однак YO-Egg є гідним новим учасником: їхнє веганське яйце двокомпонентне.

Яйце містить білу частину з суміші кількох інгредієнтів та «жовток». Для отримання останнього стартап застосував молекулярний процес, який ще очікує схвалення патентного органу.

Яйце можна включити в різноманітні страви різних кухонь та стилів приготування. При цьому сертифіковане веганське яйце не містить патогенних мікроорганізмів, таких як сальмонела, а також холестерину.

«В рамках глобальної тенденції розробки рослинних версій продуктів харчування ми вирішили здивувати світ веганською версією яйця! YO-Egg ідеально імітує яйце, яке ми всі любимо, з усіма його виразними перевагами і без недоліків із зовнішнім виглядом, консистенцією, смаком, вмістом білка та інших поживних елементів, дуже подібних до курячого яйця», пише компанія у своєму профілі на LinkedIn.

До слова, раніше цього місяця засновницю компанії Йосефу Бен Коен було обрано фіналісткою конкурсу жінок-підприємців AgriFood 2021 року якраз за її інноваційну розробку альтернативних яєць.

У майбутньому яйця Yo-Egg можуть з’явитися у кафе, ресторанах, підприємствах громадського харчування, банкетних залах та готелях Ізраїлю.

Після цього компанія планує розширюватися в Європі, почавши з Великобританії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені розробили із кавової гущі на 30% міцніший бетон

Метод називається піроліз і спрямований на перенаправлення більшості відходів кави замість звалищ на використання в будівельних проєктах. З відходів кавової...

В Ізраїлі створили секретний інгредієнт, який покращить веганське м’ясо та яйця

Для цього розташований у Тель-Авіві стартап використав ферментацію та штучний інтелект. Mush Foods обіцяє зробити веганську їжу смачнішою, здоровішою та...

Портативна пляшка для газування води зібрала на Kickstarter потрійний об’єм інвестицій

SPARK+ складається з резервуара для води, портативної камери для вуглекислого газу, що кріпиться до дна посудини та заправочної станції.Щоб...

З бананів, кактусів, листя та зерна: 70 компаній намагаються перевинайти шкіру

За даними IDTechEx, понад 70 компаній у світі вже розробляють інноваційні матеріали, використовуючи найнесподіваніші джерела сировини — банани, листя...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Шоколад із грибами замість цукру ввійшов у десятку найкращих снеків

Для цього Macalat додав у шоколадні плитки особливий інгредієнт...

Пляжний бургер та крабовий пиріг: канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та...

Голландський стартап отримав $35 млн на пельмені з лабораторної свинини

Загальна сума фінансування компанії сягнула $95 млн Оголошення з’явилося через...

Легендарний кавовий гігант випустив інноваційний енергетик для імунітету

Напій був розроблений через North American Coffee Partnership (NACP),...

Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей...

Вибір редактора
В продовження теми