Стартап створює кальмари із ферментованих білків

Aqua Cultured Foods, що базується в Чикаго, створила цілі м’язові розрізи альтернативних морепродуктів з використанням грибів та процесу ферментації.

«Чим більше я вивчала ферментацію, тим більше розуміла її можливості. Ви можете створити цілі, доступні білкові продукти, які можна ефективно виробляти в будь-якій точці світу», – каже Енн Палермо, генеральний директор та засновник Aqua Cultured Foods.

Використовуючи процес бродіння, можна створювати широкий перелік аналогів морепродуктів – креветок, білої риби, тунця, морських гребінців та кальмарів.

За словами Палермо, шматочки мають слизьку і ніжну консистенцію, яка притаманна багатьом видам морепродуктів, а також містять вітамін В12, який іноді складно отримати природним шляхом у рослинному раціоні.

Технологічними деталями Палермо ділитися відмовилася. Однак зазначила, що в даний час стартап має три патенти на альтернативні морепродукти та процес їх створення.

Першим продуктом Aqua Cultured Foods стануть креветки, хоча дата випуску ще не оголошена. Згодом на прилавках з’являться і цільном’язові морепродукти.

За даними Інституту доброї їжі, на сьогодні лише 1% альтернатив на рослинній основі доводиться на замінники морепродуктів. На думку вчених, можливості для інновацій у цьому просторі безмежні.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

На розвиток кадрів та інновації можна отримати понад 5 млн грн гранту

USAID очікує, що це сприятиме підвищенню економічної стабільності українських виробників та сприятиме інноваціям. У межах програми буде надано орієнтовно 20...

Підзарядись: Tesla готується до відкриття власних ретро-ресторанів

Наразі заявка очікує на розгляд.Сама ідея не є новою. Ще в 2018 році Ілон Маск заявив, що хоче відкрити...

Котлета для планети. Beyond Meat готує глобальне розширення в Європі

На сьогодні продукція компанії вже присутня приблизно в 122 тис. торгових точках та пунктах громадського харчування у більш ніж...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями

Mark’s Mindful Munchies пропонують корисні закуски із цільного зерна...

Відразу кілька світових брендів перейдуть на паперові пляшки у рамках масштабних тестувань

Співпраця розпочалась у травні минулого року з розробки формованого...

Норвежці роздадуть українському дрібному бізнесу по $5000 на перезапуск

Фінансування програми забезпечує Міністерство закордонних справ Норвегії (NMFA). Переможці конкурсу...

Перестиглі банани пустили на еко-шкіру: з тонни отримують 50 кв. м полотна

Зі зростанням етичної моди бренди почали віддавати перевагу м’якій...

Що їсти взимку: найкорисніші страви та продукти на сезон

Зимове харчування: що їсти дітям та дорослимТеплий суп....

Вибір редактора
В продовження теми