Торговий партнер України відкрив першу цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно

Поглядаючи на прибутковий ринок Китаю, підприємець Адил Гапаров відкрив першу у Киргизстані крикетну ферму, де виробляє борошно з комах з високим вмістом білку та смажені закуски з цвіркунів.

У супроводі гучного цвірінькання тони комах на своїй фермі, Гапаров розповідає, що натхненням для нього стали численні статті в інтернеті про розведення цвіркунів.

«Основний бізнес – це виробництво цвіркунного борошна, – говорить власник ферми. – Воно містить не менше 70% білку та багато мікро- та макроелементів».

Щоб розпочати співпрацю з Китаєм, необхідно збільшити обсяги виробництва не менш як у п’ять разів.

Цвіркунове борошно продається по 7000 сомів ($82) за кілограм

«Ми ведемо переговори з кількома компаніями, які хочуть придбати велику кількість борошна – стільки ми поки не можемо виробляти – для виготовлення спортивних протеїнових батончиків для спортсменів та людей, що намагаються схуднути», – говорить він.

Цвіркунам потрібна стабільна температура вище 30 градусів і мінімальна вологість. «У цьому плані Киргизстан підходить ідеально. Ми можемо відкрити ферми в кожній провінції та експортувати продукцію», – говорить він.

Перспективним ринком збуту є Китай. Там споживають 30 тис. т комах на рік, хоча внутрішнє виробництво складає всього 20 тис. т.

Доглядати за цвіркунами на фермі вчилися на власних помилках. За півроку було три випадки, коли за одну ніч втратили ціле покоління комах, ділиться власник.

Поки що Гапаров нарощує поголів’я та накопичує запаси борошна. І продає смажених комах у фритюрі як закуску до пива.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

“Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній футболіст, який займався професійним спортом з 8 років, а після...

Moley, мила, не зупиняйся! У продажу з’явилися славетні кібернетичні кухні

Знає 5000 рецептів, не прогавить час обіду на зустрічі з подружками і у неї ніколи не болить голова. Ні,...

«Сільпо» створила серію дріп-кави до Дня матері

Цим проєктом FEELtrd хоче нагадати, що найкращий подарунок до Дня матері — це час, проведений разом. А кава —...

Швейцарські вчені виростили лабораторний шоколад у біореакторі

Вчені Цюріхського університету прикладних наук (ZHAW) створили шоколад, вирощений у лабораторії. Це перший відомий випадок, коли шоколад отримали безпосередньо з...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Події foodtech кінця 2020 року: нові продукти, ринки і китайський завод

СЕРПЕНЬ Beyond Meat запустила новий інтернет-магазин рослинного м'яса. Сайт допоможе...

На Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду

Соломія Братах, яка заснувала бренд зі своїм чоловіком Ігорем...

Ізраїль готується стати країною №1 у виробництві інноваційної їжі

Ідейним натхненником такої стратегії став сам прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін...

Glovo планує працювати на ринку B2B Східної Європи

Сервіс доставки їжі Glovo розширює асортимент послуг і пропонує...

New Food Summit 2023 — перша подія про їжу майбутнього

Як змінюється та куди рухається глобальний Food-ринок і...

Вибір редактора
В продовження теми