Торговий партнер України відкрив першу цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно

Поглядаючи на прибутковий ринок Китаю, підприємець Адил Гапаров відкрив першу у Киргизстані крикетну ферму, де виробляє борошно з комах з високим вмістом білку та смажені закуски з цвіркунів.

У супроводі гучного цвірінькання тони комах на своїй фермі, Гапаров розповідає, що натхненням для нього стали численні статті в інтернеті про розведення цвіркунів.

«Основний бізнес – це виробництво цвіркунного борошна, – говорить власник ферми. – Воно містить не менше 70% білку та багато мікро- та макроелементів».

Щоб розпочати співпрацю з Китаєм, необхідно збільшити обсяги виробництва не менш як у п’ять разів.

Цвіркунове борошно продається по 7000 сомів ($82) за кілограм

«Ми ведемо переговори з кількома компаніями, які хочуть придбати велику кількість борошна – стільки ми поки не можемо виробляти – для виготовлення спортивних протеїнових батончиків для спортсменів та людей, що намагаються схуднути», – говорить він.

Цвіркунам потрібна стабільна температура вище 30 градусів і мінімальна вологість. «У цьому плані Киргизстан підходить ідеально. Ми можемо відкрити ферми в кожній провінції та експортувати продукцію», – говорить він.

Перспективним ринком збуту є Китай. Там споживають 30 тис. т комах на рік, хоча внутрішнє виробництво складає всього 20 тис. т.

Доглядати за цвіркунами на фермі вчилися на власних помилках. За півроку було три випадки, коли за одну ніч втратили ціле покоління комах, ділиться власник.

Поки що Гапаров нарощує поголів’я та накопичує запаси борошна. І продає смажених комах у фритюрі як закуску до пива.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вінницька компанія робить макарони з виноградними кісточками та гарбузом

Макарони «Мак-Вар Екопродукт» — єдині, що визнані МОЗ України офіційно дієтичними Вони виготовляються за запатентованою технологією. Продукція пройшла дослідження в Науковому...

Безалкогольне ігристе вино з канабісом знімає стрес і покращує настрій

Хоча напій не містить тетрагідроканабінолу (головного психоактивного компонента канабісу), у складі ігристого є терпенові інгредієнти з «терапевтичними властивостями» –...

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big Wines, що входить до глобальної групи Vinos de La Luz.Філософія...

Шеф з трьома зірками Мішлен тестує універсальну олію із водоростей, яка майже не димить

Олія створена за тим же технологічним процесом, за яким виробляється пиво. Але замість того, щоб додавати дріжджі в сусло,...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Мікроби ферментують із фруктових відходів жир, який замінить пальмову олію

Стартап використовує технологію точної ферментації, за якої мікроби живляться...

Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою...

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів,...

Світовий виробник в’яленого м’яса замінив корів на королівські гриби і додав диму

Закуски створюють з королівської гливи. Ці гриби мають волокна,...

Інвестор шукає 10 стартапів для запуску молочного лабораторного інкубатора

Pascual Innoventures має на меті стати інвестором на початковій...

Вибір редактора
В продовження теми