Торговий партнер України відкрив першу цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно

Поглядаючи на прибутковий ринок Китаю, підприємець Адил Гапаров відкрив першу у Киргизстані крикетну ферму, де виробляє борошно з комах з високим вмістом білку та смажені закуски з цвіркунів.

У супроводі гучного цвірінькання тони комах на своїй фермі, Гапаров розповідає, що натхненням для нього стали численні статті в інтернеті про розведення цвіркунів.

«Основний бізнес – це виробництво цвіркунного борошна, – говорить власник ферми. – Воно містить не менше 70% білку та багато мікро- та макроелементів».

Щоб розпочати співпрацю з Китаєм, необхідно збільшити обсяги виробництва не менш як у п’ять разів.

Цвіркунове борошно продається по 7000 сомів ($82) за кілограм

«Ми ведемо переговори з кількома компаніями, які хочуть придбати велику кількість борошна – стільки ми поки не можемо виробляти – для виготовлення спортивних протеїнових батончиків для спортсменів та людей, що намагаються схуднути», – говорить він.

Цвіркунам потрібна стабільна температура вище 30 градусів і мінімальна вологість. «У цьому плані Киргизстан підходить ідеально. Ми можемо відкрити ферми в кожній провінції та експортувати продукцію», – говорить він.

Перспективним ринком збуту є Китай. Там споживають 30 тис. т комах на рік, хоча внутрішнє виробництво складає всього 20 тис. т.

Доглядати за цвіркунами на фермі вчилися на власних помилках. За півроку було три випадки, коли за одну ніч втратили ціле покоління комах, ділиться власник.

Поки що Гапаров нарощує поголів’я та накопичує запаси борошна. І продає смажених комах у фритюрі як закуску до пива.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна група Paulig PINC, Purple Orange Ventures та Chalmers Ventures.Спочатку компанія...

Американці створили преміум-каву з конопель, що не втрачає канабідіол при заварюванні

КБР (канабідіол) — це натуральна неп’янка сполука, що міститься в коноплі та широко застосовується у медицині й функціональних продуктах...

71% споживачів готові купувати сири, вироблені мікрорганізмами. Без корів

Такими результатами «першого у світі дослідження щодо схвалення споживачами молочних продуктів прецизійного бродіння» поділився берлінський стартап Formo.Formo проводив широкомасштабне...

Безос допоміг виробнику альтернативного молока на штучному інтелекті залучити $0,3 млрд

Раунд очолив Tiger Global. У ньому взяли участь Фонд зростання DFJ та ZOMA Lab. Приєдналися також Джек Дорсі, Джо...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Ізраїльський виробник 3D-м’яса виходить на IPO, щоб перейти на промислові обсяги

Вони прагнуть отримати до 25,4 млн доларів і планують...

Британці з найпопулярнішої каші українців зробили чай

Гречка є безглютеновим продуктом, який містить низку важливих поживних...

Олімпійський чемпіон створив біле пиво із бичачого колагену. Воно контролює вагу та відновлює м’язи

Формула Sportbier складається з води, солоду, хмелю, камеді акації,...

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап...

Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Засновники компанії — доктор Русс Такер та професор Кеті...

Вибір редактора
В продовження теми