До 2040 року 35% ринку займе лабораторне м’ясо, ще четверть складатиме рослинне

Культивоване м’ясо складе 35% від загальної кількості споживаного вже до 2040 року, а рослинні альтернативи становитимуть 25%. Про це йдеться у звіті консалтингової компанії Kearney.

Аналітики говорять, що «в довгостроковій перспективі переможе культивоване м’ясо. Втім, нові веганські альтернативи, такі як Impossible Burger та Beyond Burger відіграють значну роль у перехідний період».

Генетик великої рогатої худоби Елісон Ван Ененнам висловила свої сумніви щодо висновків Kearney. «Створення культивованого м’яса вимагає збору стовбурових клітин у живих тварин та розмноження їх в біореакторі. Ці живі клітини повинні отримувати поживні речовини у відповідному середовищі, що містить харчові компоненти, які ефективно підтримують та сприяють їх росту. Такий процес має кілька складних технічних аспектів», — каже вона.

Уджвал Аркалгуд, член Ради з питань споживчої довіри Центру цілісності харчових продуктів (CFI) вважає, що однією з найбільших проблем є здатність культивувати продукт, який буде еквівалентним справжньому білку. Таке м’ясо повинно не лише відтворювати смак та текстуру природного аналога, а й бути конкурентоспроможним по вартості.

Тим часом на ринку уже присутня велика кількість стартапів, що розробили власний культивований продукт. А каліфорнійській компанії Eat Just навіть вдалось його комерціалізувати. 

У грудні 2020 року Eat Just отримала схвалення Singapore Food Agency на випуск своєї культивованої курятини, що зараз реалізується за ціною, аналогічною традиційному м’ясу.

Нагадаємо, нещодавно Eat Just залучив $170 млн нового фінансування, яке спрямує на збільшення потужностей виробництва.

Вже зараз інноваційне м’ясо у Сингапурі можна замовити доставкою через foodpanda.

Джерело: Successful Farming

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Чому ми всі маємо їсти білок, і де його шукати тим, хто не їсть тварин

Білок, він же протеїн, має бути в раціоні всіх, в тому числі літніх людей, коли м’язова маса зменшується, і...

IKEA створила чорну ікру із водоростей

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують, як справжня чорна ікра.На веб-сайті IKEA ікра представлена у 85-грамовому...

Китайський уряд інвестує у розробку альтернативного м’яса на фоні чуми свиней

Попередні одержувачі подібних фінансових асигнувань у Китаї включали розробників сонячних панелей та виробників електромобілів, і згодом стали світовими лідерами...

Рослинну їжу перепаковують з пластику та маркують QR-кодами замість етикеток

Чому, пропонуючи більш екологічну альтернативу їжі, виробники настільки ж не піклуються про упаковку? Розалія Розалінова, старший менеджер з маркетингу...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

80% жителів мегаполісів замовляють їжу через доставку. В лідерах — Glovo

Як свідчать дані свіжого дослідження «Делойт», у трійці лідерів...

Вибір редактора
В продовження теми