До 2040 року 35% ринку займе лабораторне м’ясо, ще четверть складатиме рослинне

Культивоване м’ясо складе 35% від загальної кількості споживаного вже до 2040 року, а рослинні альтернативи становитимуть 25%. Про це йдеться у звіті консалтингової компанії Kearney.

Аналітики говорять, що «в довгостроковій перспективі переможе культивоване м’ясо. Втім, нові веганські альтернативи, такі як Impossible Burger та Beyond Burger відіграють значну роль у перехідний період».

Генетик великої рогатої худоби Елісон Ван Ененнам висловила свої сумніви щодо висновків Kearney. «Створення культивованого м’яса вимагає збору стовбурових клітин у живих тварин та розмноження їх в біореакторі. Ці живі клітини повинні отримувати поживні речовини у відповідному середовищі, що містить харчові компоненти, які ефективно підтримують та сприяють їх росту. Такий процес має кілька складних технічних аспектів», — каже вона.

Уджвал Аркалгуд, член Ради з питань споживчої довіри Центру цілісності харчових продуктів (CFI) вважає, що однією з найбільших проблем є здатність культивувати продукт, який буде еквівалентним справжньому білку. Таке м’ясо повинно не лише відтворювати смак та текстуру природного аналога, а й бути конкурентоспроможним по вартості.

Тим часом на ринку уже присутня велика кількість стартапів, що розробили власний культивований продукт. А каліфорнійській компанії Eat Just навіть вдалось його комерціалізувати. 

У грудні 2020 року Eat Just отримала схвалення Singapore Food Agency на випуск своєї культивованої курятини, що зараз реалізується за ціною, аналогічною традиційному м’ясу.

Нагадаємо, нещодавно Eat Just залучив $170 млн нового фінансування, яке спрямує на збільшення потужностей виробництва.

Вже зараз інноваційне м’ясо у Сингапурі можна замовити доставкою через foodpanda.

Джерело: Successful Farming

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На кулінарній платформі Kittch, яку створили українці, можна готувати в AR-окулярах та замовляти продукти жестами

Розробники домовилися з всесвітньовідомим виробником процесорів Qualcomm про створення режиму доповненої реальності для користувачів.Тепер користувачі платформи можуть вчитися готувати...

Штучний інтелект створив замінник м’яса морських черепах

Для цього NotCo заручилася технологіями штучного інтелекту та великим кулінарним досвідом перуанського шеф-кухаря Дієго Ока NotCo. Разом вони розробили NotTurtle...

Nestlé за допомогою мікробів створила продукт для нарощування м’язів

Це – сироватковий білок Orgain Better Whey, без лактози та нетваринного походження. У Nestlé зазначають, що цей продукт також є...

М’ясо, БАДи, упаковка — все це стартап робить із морської капусти

Особливу увагу на розвитку ринку водоростей зосереджує ЄС.  Очікується, що європейський ринок морських водоростей до 2030 р. сягне 9 млрд...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Білл Гейтс інвестує у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Стартап з Північної Кароліни отримав фінансування від вже існуючого...

З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена,...

Свинина майбутнього — компанія, в яку вклався Білл Гейтс, виводить на ринок свій новий бестселер.

Після дебюту минулого тижня у Нью-Йорку за участю відомого...

Олексій Коваленко, засновник бренду «Епікур» про те, як заробити репутацію і гроші на філософії щастя

Навіть у повсякденному житті ця людина носить одяг корпоративного...

Творець першого в світі молочного протеїну без тварин вийде на ринок спортивного харчування

Нова лінійка Mooless має в основі молекулярно ідентичний звичайній...

Вибір редактора
В продовження теми