Стартап отримав $2 млн на випуск справжнього сиру, але без корів

Компанія Change Foods зібрала $2,1 млн інвестицій. Загальна сума залученого капіталу тепер складає $3,1 млн.

В раунді взяли участь представники Кремнієвої долини Plug and Play Ventures, інвестори з сегменту альтернативних білків Clear Current Capital та Better Bite Ventures, незалежні інвестиційні дилери Канади Canaccord Genuity та італійський фонд Gerber-Rauth. 

Американсько-австралійський стартап, котрий на сьогодні є єдиною компанією з виробництва молочних білків шляхом прецизійного бродіння, що базується в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні повідомив, що зібрані кошти сприятимуть її розширенню в районі затоки, випереджаючи запланований випуск продукту у 2023 році.

Change Foods заявляє, що вирішив зосередитись на сирі, оскільки він вважається одним із найважчих продуктів для створення безтваринної альтернативи зі збереженням функціональних властивостей, смаку та консистенції класичного сиру.

Стартап розробив власну технологію кодування ДНК-послідовності спеціально відібраних мікробів та дріжджів, які у процесі бродіння створюють білки, ідентичні молочним. З них виготовляють концентрат чистого молочного білка, який є сировиною для безтваринного сиру.

«Не потрібно корів. Ми використовуємо мікробів не лише для створення справжніх молочних білків, а й жирів та ароматизаторів, шляхом точного бродіння, що вирізняє нас серед інших виробників. Подальша технологія повторює традиційну для створення продукту, який розтягується та плавиться, як класичний сир», — пишуть на сайті компанії.

З огляду на зростаючий інтерес інвесторів, Change Foods планує запустити ще один раунд збору коштів до кінця цього року.

Джерело: Green Queen, Change Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці вперше виростили в лабораторії рибу, яку неможливо було виростити на фермі

Щоб поділитися досягненням зі світом команда стартапу навіть провела дегустацію продукту у своїй лабораторії харчових інновацій у Північній Кароліні.«Розробка...

Baileys для веганів — на ринку з’явилися рослинні лікери

Oat Nog Liqueur (14% ABV) виготовлений із вівсяного молока та віскі з імбирними прянощами. Він повністю прийнятний для веганів,...

Філіппінський стартап створив холодильник з кокосового лушпиння

Інвестиційний раунд пройшов під керівництвом ADB Ventures та Katapault Ocean Fund. Фінансові деталі поки не розголошуються. Первісним наміром створення контейнерів...

300% ріст продажів замінників м’яса: найбільші компанії світу ставлять на нетваринний білок

Це лише деякі з цілей, що ставлять перед собою найбільші компанії харчового сегменту, щоб відповідати настроям споживачів, які хочуть...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

В Україні з’явився інноваційний хліб, який може зберігатися місяцями

Хоча пастеризація поширена у виробництві молочних продуктів, це є...

Стартап створив напої зі спіруліни, що сприяють бадьорості та виводять токсини

Низькокалорійний напій виготовлений з натуральних інгредієнтів і не містить...

Вибір редактора
В продовження теми