Стартап отримав $2 млн на випуск справжнього сиру, але без корів

Компанія Change Foods зібрала $2,1 млн інвестицій. Загальна сума залученого капіталу тепер складає $3,1 млн.

В раунді взяли участь представники Кремнієвої долини Plug and Play Ventures, інвестори з сегменту альтернативних білків Clear Current Capital та Better Bite Ventures, незалежні інвестиційні дилери Канади Canaccord Genuity та італійський фонд Gerber-Rauth. 

Американсько-австралійський стартап, котрий на сьогодні є єдиною компанією з виробництва молочних білків шляхом прецизійного бродіння, що базується в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні повідомив, що зібрані кошти сприятимуть її розширенню в районі затоки, випереджаючи запланований випуск продукту у 2023 році.

Change Foods заявляє, що вирішив зосередитись на сирі, оскільки він вважається одним із найважчих продуктів для створення безтваринної альтернативи зі збереженням функціональних властивостей, смаку та консистенції класичного сиру.

Стартап розробив власну технологію кодування ДНК-послідовності спеціально відібраних мікробів та дріжджів, які у процесі бродіння створюють білки, ідентичні молочним. З них виготовляють концентрат чистого молочного білка, який є сировиною для безтваринного сиру.

«Не потрібно корів. Ми використовуємо мікробів не лише для створення справжніх молочних білків, а й жирів та ароматизаторів, шляхом точного бродіння, що вирізняє нас серед інших виробників. Подальша технологія повторює традиційну для створення продукту, який розтягується та плавиться, як класичний сир», — пишуть на сайті компанії.

З огляду на зростаючий інтерес інвесторів, Change Foods планує запустити ще один раунд збору коштів до кінця цього року.

Джерело: Green Queen, Change Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці та китайці виготовили інноваційну олію з чайного насіння

Її отримують з насіння Camellia oleifera — квітучої рослини, яку вирощують у Китаї в регіоні Хунань.Повний процес виробництва олії...

Виробник культивованого краба виводить швейцарську лабораторну яловичину в Сінгапур

Сінгапур досі лишається першою і єдиною країною, яка схвалила продаж клітинного м’яса. Нову епоху в історії їжі відкрив каліфорнійський...

На Закарпатті варять сири та загортають у кропиву – як у давні часи

Засновниця сироварні Наталія Ковач свій перший сир – камамбер – зварила у звичайній каструлі. Але розуміла, що для цього...

Британських котів годуватимуть курятиною із клітин. Отримано перший дозвіл

Таким чином Meatly стала першою в країні, кому дозволили виробництво подібного продукту.Культивована курятина для домашніх тварин пройшла всебічні випробування...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим...

Фіни готові навчити півтори сотні компаній дешево вирощувати лабораторне м’ясо

Технологію розробили Пекка Катаяісто з Інституту наук про життя...

Лабораторна фуа-гра готується до виходу відразу на п’ять великих ринків світу

Традиційна фуа-гра є частиною культурної спадщини Франції, але її...

Ринковий гігант створив смачний грецький йогурт, який нарощує м’язи

Таким чином компанія кидає виклик гігантам у сегменті грецьких...

Найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо

Це стало першою та ключовою точкою дотику релігійних дієтичних...

Вибір редактора
В продовження теми