Стартап отримав $2 млн на випуск справжнього сиру, але без корів

Компанія Change Foods зібрала $2,1 млн інвестицій. Загальна сума залученого капіталу тепер складає $3,1 млн.

В раунді взяли участь представники Кремнієвої долини Plug and Play Ventures, інвестори з сегменту альтернативних білків Clear Current Capital та Better Bite Ventures, незалежні інвестиційні дилери Канади Canaccord Genuity та італійський фонд Gerber-Rauth. 

Американсько-австралійський стартап, котрий на сьогодні є єдиною компанією з виробництва молочних білків шляхом прецизійного бродіння, що базується в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні повідомив, що зібрані кошти сприятимуть її розширенню в районі затоки, випереджаючи запланований випуск продукту у 2023 році.

Change Foods заявляє, що вирішив зосередитись на сирі, оскільки він вважається одним із найважчих продуктів для створення безтваринної альтернативи зі збереженням функціональних властивостей, смаку та консистенції класичного сиру.

Стартап розробив власну технологію кодування ДНК-послідовності спеціально відібраних мікробів та дріжджів, які у процесі бродіння створюють білки, ідентичні молочним. З них виготовляють концентрат чистого молочного білка, який є сировиною для безтваринного сиру.

«Не потрібно корів. Ми використовуємо мікробів не лише для створення справжніх молочних білків, а й жирів та ароматизаторів, шляхом точного бродіння, що вирізняє нас серед інших виробників. Подальша технологія повторює традиційну для створення продукту, який розтягується та плавиться, як класичний сир», — пишуть на сайті компанії.

З огляду на зростаючий інтерес інвесторів, Change Foods планує запустити ще один раунд збору коштів до кінця цього року.

Джерело: Green Queen, Change Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Burger King вперше відмовився від м’яса та відкрив заклад з рослинним меню

Створити концепцію безм’ясного ресторану в Німеччині спонукав великий попит на веганську їжу в країні. Згідно досліджень аналітиків, продажі альтернативного...

Французи розробили паливо для суперкарів із відходів виноробства

Сировиною для виробництва палива стали винний осад та виноградні вичавки. Як запевняє компанія, це може допомогти скоротити викиди вуглекислого газу...

Продажі веганської їжі зросли на 500%: рітейлери звітують про небувалий попит

Мережа пояснює цей ривок збільшенням популярності рослинної їжі.У січні Aldi проводила кампанію Veganuary, назва якої походить від двох слів...

Nestlé за допомогою мікробів створила продукт для нарощування м’язів

Це – сироватковий білок Orgain Better Whey, без лактози та нетваринного походження. У Nestlé зазначають, що цей продукт також є...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив...

Ринковий гігант створив першу холодну каву швидкого приготування. Це займає всього 60 хвилин

Новинка буде представлена ​​на виставці у Чикаго, яка проходитиме...

В Каліфорнії з водоростей створили яйця, які підвищують розумову та фізичну працездатність

Компанію заснував піонер рослинної їжі Брендан Бразер з метою...

Швейцарський шоколадний гігант створить веганські плитки з вівсяного молока

Запуск планується одночасно з початком місячного заходу, який пропонує...

IKEA створила чорну ікру із водоростей

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують,...

Вибір редактора
В продовження теми