Згідно із заявою Nestlé, на місці вже розпочаті роботи з першими виробничими лініями, які, очікується, повністю запрацюють до червня 2022 року.
Завод Romont, відкритий у 2015 році, є центром виробництва кави Nespresso Vertuo, яка зараз доступна у 24 країнах Північної Америки, Європи та Азії.
Нові вливання капіталу дозволять побудувати другий виробничий цех до заводу, що подвоїть виробничі потужності завдяки десяти новим лініям з виготовлення Nespresso Vertuo та Professional.
Загалом за останні 10 років Nespresso інвестував $779 млн у свої три швейцарські виробничі центри в кантонах Во та Фрібур, де кавові зерна, що вирощуються за сталими принципами господарювання, перетворюються на високоякісну каву.
Також компанія звертає велику увагу на інновації та боротьбу з відходами. Відповідно до цілей сталого розвитку Nestlé, всі виробничі центри Nespresso працюватимуть “без відходів на звалище”.
Розширення також базуватиметься на тих самих принципах LEED (Лідерство в енергетиці та дизайні навколишнього середовища), якими керувалося будівництво виробничого центру Romont у 2015 році. Це означає, що нові потужності будуть енерго- та водоефективними, враховуватимуть здоров’я та добробут працівників на робочому місці.
До слова, деякі ініціативи, здійснені Nespresso з метою задоволення вимог LEED, включають використання 20% перероблених будівельних матеріалів та 18% зменшення енергоспоживання на місці завдяки рекуперації тепла від жаровні, потрійному склінню та використанню світлодіодного освітлення.
Джерело: Nestlé, Food Business Africa