Найбільша в Україні мережа віртуальних ресторанів готова вийти на закордонні ринки

Сегмент dark kitchen на фоні останнього року коронавірусних обмежень переживає бум. Вже зараз у Києві налічують не менше 20 великих кухонь і десятки менших. Виживуть не всі, і вже восени тенденція може виявитися зворотною — ці бізнеси почнуть продавати або закривати.

За розрахунками Дениса Кривенка, власника Foodz Ukraine, відкриття однієї професійної кухні з урахуванням усіх стандартів харчової безпеки обходиться від $50 тис. до $100 тис. 

Його Foodz Ukraine відкрила 12 кухонь у різних районах Києва. Вони мають площу від 100 кв. м до 150 кв. м, у кожній працює по 10 кухарів. 

Зараз Foodz Ukraine — найбільша в Україні компанія, яка управляє мережею віртуальних ресторанів

Foodz Ukraine готує 200 тис. страв на місяць. 

Власник бізнесу зазначає, що злет доставки їжі прийшовся на березень минулого року, коли закрили ресторани, а багатьох співробітників відправили працювати вдома.

Це було на руку dark kitchen, де не приймають гостей, а тільки готують їжу, і розробляють меню з урахуванням доставки.

«Цьогоріч ми плануємо відкрити бізнес у двох великих українських містах, а наступного року — вийти на закордонні ринки», — говорить Кривенко.

Конкурентами у обраному сегменті для Foodz Ukraine є сервіси доставки їжі. Приміром, Glovo не просто займається доставкою готової їжі, але й відкриває свої кухні.

Дмитро Расновський, генеральний менеджер Glovo в Україні, розповідає, що в містах або окремих районах, де присутня Glovo, інфраструктура недостатньо розвинена, й у користувачів немає великого вибору в додатку. Вирішує проблему саме формат dark kitchen, який Glovo називає Cook Room. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Експерти компанії «Перемога коноплі» розробили власну формулу альтернативного м’яса

Компанія з Кентуккі вважає, що лід у цьому напрямку таки тріснув, і відповідь лежить у… коноплі. Victory Hemp позиціонує себе...

Собівартість культивованого м’яса упала до $4, наступна відмітка – $2

Ще в лютому компанія оголосила, що виробничі витрати на її розробку – курячу грудку «із пробірки» – склали €6,70...

Торговий партнер України відкрив першу цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно

У супроводі гучного цвірінькання тони комах на своїй фермі, Гапаров розповідає, що натхненням для нього стали численні статті в...

В’єтнамці створили унікальні соломинки для напоїв, які після використання можна з’їсти

Вони не містять пластику, паперу та металу, є гігієнічними, екологічними і компостуються.Наразі існує значна кількість рішень, які можна використовувати...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Може вас зацікавити

Стартап із Кремнієвої долини перепрограмував ДНК дріжджів, щоб створити яєчний білок без курей

Продукт під назвою EVERY ClearEgg має широке застосування та...

Crackd оголосив про старт продажів яєць на рослинній основі

Бренд Crackd анонсував появу на полицях супермаркетів Великобританії 100%...

Американский виробник альтернативного м’яса відкриє свій дослідний центр з тестувальною кухнею в Китаї

Гігант альт-м'ясної промисловості Beyond Meat планує глобальне розширення, відкривши...

Понад 90% ресторанів чекає автоматизація та експерименти з меню

З приходом пандемії споживачі понад усе почали цінувати безпеку,...

Штучний інтелект подовжив термін зберігання свіжих салатів на третину

«Techno Fresh Hadano — це перша фабрика з переробки...

Вибір редактора
В продовження теми