Найбільша в Україні мережа віртуальних ресторанів готова вийти на закордонні ринки

Сегмент dark kitchen на фоні останнього року коронавірусних обмежень переживає бум. Вже зараз у Києві налічують не менше 20 великих кухонь і десятки менших. Виживуть не всі, і вже восени тенденція може виявитися зворотною — ці бізнеси почнуть продавати або закривати.

За розрахунками Дениса Кривенка, власника Foodz Ukraine, відкриття однієї професійної кухні з урахуванням усіх стандартів харчової безпеки обходиться від $50 тис. до $100 тис. 

Його Foodz Ukraine відкрила 12 кухонь у різних районах Києва. Вони мають площу від 100 кв. м до 150 кв. м, у кожній працює по 10 кухарів. 

Зараз Foodz Ukraine — найбільша в Україні компанія, яка управляє мережею віртуальних ресторанів

Foodz Ukraine готує 200 тис. страв на місяць. 

Власник бізнесу зазначає, що злет доставки їжі прийшовся на березень минулого року, коли закрили ресторани, а багатьох співробітників відправили працювати вдома.

Це було на руку dark kitchen, де не приймають гостей, а тільки готують їжу, і розробляють меню з урахуванням доставки.

«Цьогоріч ми плануємо відкрити бізнес у двох великих українських містах, а наступного року — вийти на закордонні ринки», — говорить Кривенко.

Конкурентами у обраному сегменті для Foodz Ukraine є сервіси доставки їжі. Приміром, Glovo не просто займається доставкою готової їжі, але й відкриває свої кухні.

Дмитро Расновський, генеральний менеджер Glovo в Україні, розповідає, що в містах або окремих районах, де присутня Glovo, інфраструктура недостатньо розвинена, й у користувачів немає великого вибору в додатку. Вирішує проблему саме формат dark kitchen, який Glovo називає Cook Room. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найпопулярнішим замовленням-2021 стали веганські ковбаски

Загалом замовлення на рослинні продукти харчування, такі як «курячі крильця» із цвітної капусти для барбекю, рамен із грибів і...

Платформа, що продає некрасиві овочі харчовим гігінтам, отримала мільйони на розширення

Компанія з Сан-Франциско Full Harvest, що створила онлайн-платформу для продажу недосконалої та надлишкової їжі, закрила раунд фінансування серії В...

Ізраїльська Aleph Farms залучила $100 млн на створення лабораторних стейків

Aleph Farms базується в Ізраїлі. У компанії заявляють, що нові кошти будуть спрямовані на збільшення виробництва, зростання операцій на...

Одна з найбільших країн світу розгортає лабораторії для вирощування «королівської» риби

Зокрема, Центральний науково-дослідний інститут морського рибальства ICAR (CMFRI) підписав меморандум про взаєморозуміння з біотехнологічною компанією Neat Meatt, що базується...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Американці створили преміум-каву з конопель, що не втрачає канабідіол при заварюванні

КБР (канабідіол) — це натуральна неп’янка сполука, що міститься...

Стартап із Кремнієвої долини перепрограмував ДНК дріжджів, щоб створити яєчний білок без курей

Продукт під назвою EVERY ClearEgg має широке застосування та...

Алкоголь, протеїн та гриби, які паралізують комах — на ринку з’явився еволюційний сік майбутнього

Еволюційний алкогольний сік Build містить біоідентичний яєчний білок The...

Вчені виростили м’ясо на каркасі зі спаржі — прототип точно імітує звичайну свинину

Розробка прототипу була частиною дослідження, спрямованого на розширення використання...

Вибір редактора
В продовження теми