Найбільша в Україні мережа віртуальних ресторанів готова вийти на закордонні ринки

Сегмент dark kitchen на фоні останнього року коронавірусних обмежень переживає бум. Вже зараз у Києві налічують не менше 20 великих кухонь і десятки менших. Виживуть не всі, і вже восени тенденція може виявитися зворотною — ці бізнеси почнуть продавати або закривати.

За розрахунками Дениса Кривенка, власника Foodz Ukraine, відкриття однієї професійної кухні з урахуванням усіх стандартів харчової безпеки обходиться від $50 тис. до $100 тис. 

Його Foodz Ukraine відкрила 12 кухонь у різних районах Києва. Вони мають площу від 100 кв. м до 150 кв. м, у кожній працює по 10 кухарів. 

Зараз Foodz Ukraine — найбільша в Україні компанія, яка управляє мережею віртуальних ресторанів

Foodz Ukraine готує 200 тис. страв на місяць. 

Власник бізнесу зазначає, що злет доставки їжі прийшовся на березень минулого року, коли закрили ресторани, а багатьох співробітників відправили працювати вдома.

Це було на руку dark kitchen, де не приймають гостей, а тільки готують їжу, і розробляють меню з урахуванням доставки.

«Цьогоріч ми плануємо відкрити бізнес у двох великих українських містах, а наступного року — вийти на закордонні ринки», — говорить Кривенко.

Конкурентами у обраному сегменті для Foodz Ukraine є сервіси доставки їжі. Приміром, Glovo не просто займається доставкою готової їжі, але й відкриває свої кухні.

Дмитро Расновський, генеральний менеджер Glovo в Україні, розповідає, що в містах або окремих районах, де присутня Glovo, інфраструктура недостатньо розвинена, й у користувачів немає великого вибору в додатку. Вирішує проблему саме формат dark kitchen, який Glovo називає Cook Room. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Danone у Північній Америці випустила рослинний йогурт для дітей

Як зазначають у компанії, йогурт Silk Kids Almondmilk Yogurt Alternative містить на 25% менше цукру, ніж звичайні ароматизовані йогурти....

Латте вже не те. З грибів та конопель розробили ідеальне рослинне молоко для кави

Обидва варіанти рослинного молока пройшли успішні тести серед баристів, та можуть використовуватися до кави замість вершків чи звичайного тваринного...

Два знакові бренди випустили бальзам для губ зі смаком курячих крилець

Шанувальники можуть придбати обмежену серію з 4 бальзамів для губ Burt's Bees з класичними смаками соусу до курячих крилець...

Борошно майбутнього молотимуть із нуту. Британці розробили унікальну технологію

Білий хліб із нутового борошна є таким же смачним, як і з пшеничного, та знижує можливість виникнення діабету 2...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

Засновник Zero Acre Farms — підприємець Джефф Ноббс, який...

Китайський гігант першим розлив молоко та йогурти в упаковку з переробленої смоли

Молочний гігант Mengniu, що виготовляє йогурти та кисломолочні продукти...

Японський гігант випустив ложку, що б’є електрострумом. Так їжа стає солонішою.

За словами співрозробників продукту, ложка працює, використовуючи струм для...

Рейтинг світових харчових стартапів 2024: «вулканічне» м’ясо, хліб з міцелію та какао з дріжджів

Щонайменше дві компанії, які входять до десятки лідерів рейтингу,...

Стартап змінив гени бактерій, щоб отримати казеїн без тварин

Інноваційний продукт виготовлений із запатентованого бактеріального штаму шляхом точної...

Вибір редактора
В продовження теми