Індонезійська компанія розробила стейк з шиїтаке та водоростей за $5

Індонезійська компанія Green Rebel Foods розробила перші в Азії цільні рослинні стейки, альтернативні яловичині та курятині.

Стейки без м’яса готуються шляхом поєднання соєвого білка, грибів шиітаке, кокосової олії, перемелених водоростей, і містять 12 грамів білка на порцію.

Основний інгредієнт – соєвий білок

Два нових продукти доповнять широкий асортимент рослинних альтернатив Green Rebel, включаючи такі продукти як ковбаски з нуту, «курячі» тефтелі, кацу та шматочки «м’яса» з чорним перцем.

Компанія аргументує, що яловичі стейки мають чи не найбільший вуглецевий слід, отже негативно впливають на екологію. На кожен кілограм виробленої яловичини виділяється 60 кілограмів викидів парникових газів. Крім того, червоне м’ясо при частому споживанні збільшує ризик серцево-судинних захворювань та навіть раку.

Споживачі полюбляють стейки за їх соковиту структуру та статусність. Однак для тих, хто не вживає м’ясо, на азійському ринку ще не було справжньої цільної альтернативи рослинного походження.

Хоча розробка та тестування таких продуктів триває. Приміром, компанія Meati торік тестувала стейк на основі міцелію в декількох ресторанах, але не дійшла до комерціалізації продукту. MeaTech 3D оголосив, що планує розробити цільний стейк на основі клітин, проте конкретні терміни досі невідомі.

У лютому 2021 року компанія Aleph Farms повідомила, що створила культивований стейк рибай за допомогою технології 3D-друку. Однак компанія не інформує, чи планує виводити його на ринок.

До слова, «яловичий» рослинний стейк Green Rebel уже зараз можна придбати на сайті компанії. Коштує він 75 000 рупій або приблизно $5,26. Курячу альтернативу почнуть продавати у липні.

Джерела: Green Rebel, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Норвезькі біотехнологи робитимуть інноваційні продукти з перемеленого криля

Завод, котрий збудують в гірськолижному комплексі Нерінгспарк, поблизу Осло (Норвегія), буде виробляти висококонцентрований гідролізат білка криля, придатний для їжі...

Альтернативний протеїн стає мейнстрімом — над штучним м’ясом працює 300 проектів

У першому кварталі 2020 року стартапи, які спеціалізуються на виробництві рослинного м'яса, морепродуктів, молочної продукції або яєць, а також...

Японський шеф-кухар першим зробив суші із вирощеної в лабораторії рідкісної риби

Forsea Foods – єдина відома компанія, яка працює з клітинним вугром. Компанія заявляла про розробку унікальної технології ще минулого...

На честь винахідника штучного м’яса в США вперше приготували лабораторну курку

Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь "хрещеного батька культивованого м'яса" Віллема ван Ілена (Willem van Eelen)....

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

«У подальшому ми плануємо розвивати формат dark store», — Олексій Юхимчук, співзасновник Rocket

В Україні нарощує оберти та виходить за кордон сервіс...

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим...

Вибір редактора
В продовження теми