Індонезійська компанія розробила стейк з шиїтаке та водоростей за $5

Індонезійська компанія Green Rebel Foods розробила перші в Азії цільні рослинні стейки, альтернативні яловичині та курятині.

Стейки без м’яса готуються шляхом поєднання соєвого білка, грибів шиітаке, кокосової олії, перемелених водоростей, і містять 12 грамів білка на порцію.

Основний інгредієнт – соєвий білок

Два нових продукти доповнять широкий асортимент рослинних альтернатив Green Rebel, включаючи такі продукти як ковбаски з нуту, «курячі» тефтелі, кацу та шматочки «м’яса» з чорним перцем.

Компанія аргументує, що яловичі стейки мають чи не найбільший вуглецевий слід, отже негативно впливають на екологію. На кожен кілограм виробленої яловичини виділяється 60 кілограмів викидів парникових газів. Крім того, червоне м’ясо при частому споживанні збільшує ризик серцево-судинних захворювань та навіть раку.

Споживачі полюбляють стейки за їх соковиту структуру та статусність. Однак для тих, хто не вживає м’ясо, на азійському ринку ще не було справжньої цільної альтернативи рослинного походження.

Хоча розробка та тестування таких продуктів триває. Приміром, компанія Meati торік тестувала стейк на основі міцелію в декількох ресторанах, але не дійшла до комерціалізації продукту. MeaTech 3D оголосив, що планує розробити цільний стейк на основі клітин, проте конкретні терміни досі невідомі.

У лютому 2021 року компанія Aleph Farms повідомила, що створила культивований стейк рибай за допомогою технології 3D-друку. Однак компанія не інформує, чи планує виводити його на ринок.

До слова, «яловичий» рослинний стейк Green Rebel уже зараз можна придбати на сайті компанії. Коштує він 75 000 рупій або приблизно $5,26. Курячу альтернативу почнуть продавати у липні.

Джерела: Green Rebel, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Маркування харчових продуктів — що це таке, і чому це важливо?

У нещодавніх змінах в постановах цього документу було зазначено, що різні маркування харчових продуктів мають бути сфокусовані на забезпеченні...

Харчовий стартап, що отримав найбільшу інвестицію, замінить 10% сиру в Європі на нетваринний

У фінансуванні взяли участь Elevat3 Capital та Lowercarbon Capital під керівництвом EQT Ventures.Окрім прискорення комерційного виробництва та розширення наукової...

Ізраїльський стартап досяг такої реалістичності лабораторного м’яса, що його не відрізнити від фермерского

Цього тижня стартап продемонстрував прогрес у процесі диференціації від стовбурових клітин до появи м’язових волокон.MeaTech виділив бичачі стовбурові клітини,...

Foodtech — усьому голова. Співвласник HD-group Борис Шестопалов про те, як хліб зробити не тільки дешевим, але й корисним

Нашу компанію — HD Group — можна дійсно назвати експертом в хлібобулочній галузі. На власних семи підприємствах ми щорічно...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Напої з адаптогенними грибами — американці розробили пробіотичні шоти

Американська компанія So Good So You розробила органічні пробіотичні...

За десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців

За цей час Mosa Meat розпочала будівництво гігантського заводу...

Німецький стартап перший у світі за допомогою точного бродіння створив шоколад без какао-бобів

QOA застосовує технологію точного бродіння, що дозволяє відтворити склад...

Відомий шеф-кухар Спайк Мендельсон інвестує в кокосові креветки

Спайк Мендельсон є власником ресторану PLNT Burger, що наразі...

Вибір редактора
В продовження теми