Індонезійська компанія розробила стейк з шиїтаке та водоростей за $5

Індонезійська компанія Green Rebel Foods розробила перші в Азії цільні рослинні стейки, альтернативні яловичині та курятині.

Стейки без м’яса готуються шляхом поєднання соєвого білка, грибів шиітаке, кокосової олії, перемелених водоростей, і містять 12 грамів білка на порцію.

Основний інгредієнт – соєвий білок

Два нових продукти доповнять широкий асортимент рослинних альтернатив Green Rebel, включаючи такі продукти як ковбаски з нуту, «курячі» тефтелі, кацу та шматочки «м’яса» з чорним перцем.

Компанія аргументує, що яловичі стейки мають чи не найбільший вуглецевий слід, отже негативно впливають на екологію. На кожен кілограм виробленої яловичини виділяється 60 кілограмів викидів парникових газів. Крім того, червоне м’ясо при частому споживанні збільшує ризик серцево-судинних захворювань та навіть раку.

Споживачі полюбляють стейки за їх соковиту структуру та статусність. Однак для тих, хто не вживає м’ясо, на азійському ринку ще не було справжньої цільної альтернативи рослинного походження.

Хоча розробка та тестування таких продуктів триває. Приміром, компанія Meati торік тестувала стейк на основі міцелію в декількох ресторанах, але не дійшла до комерціалізації продукту. MeaTech 3D оголосив, що планує розробити цільний стейк на основі клітин, проте конкретні терміни досі невідомі.

У лютому 2021 року компанія Aleph Farms повідомила, що створила культивований стейк рибай за допомогою технології 3D-друку. Однак компанія не інформує, чи планує виводити його на ринок.

До слова, «яловичий» рослинний стейк Green Rebel уже зараз можна придбати на сайті компанії. Коштує він 75 000 рупій або приблизно $5,26. Курячу альтернативу почнуть продавати у липні.

Джерела: Green Rebel, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Їстівні ложки зі смаком ванілі на півмільйона доларів — стартап шокував ринок

Засновник компанії Дінеш Тадепаллі придумав їстівні столові прибори, коли пригощав своїх дітей морозивом. Тепер його улюблена ложка для їжі...

Кава зі смаком свинини та алкогольний лате: китайці готуються до свята

Напій під назвою «Abundant Year Savory Latte» поєднує соус зі смаком тушкованої свинини Dongpo з еспресо та молочною пінкою....

Український стартап виготовлятиме у Франції упаковку для їжі з опалого листя

Після цього стартап планує придбати щонайменше три інші заводи в Європі протягом наступних п’яти років. “Наразі єдиним нашим інвестором є...

В Україні вперше випустили мікрофільтроване молоко. Смакує як парне

Мікрофільтрація — це інноваційний ефективний метод очистки молока, який застосовують у світі.«Сире молоко, яке ми ретельно підбираємо у фермерських...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Багет без багів. Французька компанія представила мультиволоконний хліб

Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році...

Прикарпатський фермер створив хамон із баранини. Рецепту — сотні років

Василь Стефурак очолює ГО «Асоціація вівчарів» та має великі...

Споживачі переходять з кофеїну на гриби-адаптогени. Краще концентрація

Також сприятимуть покращенню когнітивного здоров’я адаптогени, вітаміни групи В...

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та...

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки...

Вибір редактора
В продовження теми