Цього літа фінни питимуть міцне пиво з гусячого посліду

Цього літа фіннам запропонують пиво, зварене з дикорослими травами, харчовими відходами і навіть гусячим послідом. Новинка є творінням місцевої мікропивоварні Ant Brew, яка слідує принципам безвідходної кругової економіки.

Ant Brew знаходиться в місті Лахті, яке Європейський Союз назвав Зеленою столицею Європи 2021 року. 

Нову святкову серію пива випускатимуть під назвою “Змарнований потенціал”

Пиво міститиме місцеві харчові відходи – ягоди, хліб та інші фрукти, дикі трави, а також гусячий послід. 

Гусячий послід зберуть із міського парку. Він буде використаний для копчення солоду, із якого створять темне міцне пиво.

Перше пиво із нової лінійки матиме дотепний стиль та міститиме залишки апельсинових кірок з місцевого цеху, де виготовляють соки прямого віджиму. Міцне пиво з гусячим послідом має бути випущене наприкінці літа.

Таким чином пивоварня хоче продемонструвати, що безвідходне виробництво справі можливе. І заодно зробити місцеві парки чистішими.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Wildtype Foods відкриє перший у світі зал дегустації суші з лабораторної риби

Виробництво передбачає вирощування справжнього м’яса з живих клітин без використання традиційного розведення. Культивоване м’ясо не є веганським, проте позиціонується...

Вчені поселили буру гниль на вичавки смородини, і отримали новий ароматизатор

Результати дослідження вони опублікували в ACS’ Journal of Agricultural and Food Chemistry. Там вчені зазначають, що суниця лісова цінується...

Дефіцит морепродуктів закриють рослинні креветки, друковані кальмари та краби із пробірки

Проте пропозиція не зростає такими ж темпами. Кількість морепродуктів, виловлених у дикій природі, залишилася незмінною, а понад 85% світового...

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських країнах, включаючи Велику Британію, Нідерланди, Іспанію та Німеччину.Він виготовлятиметься з...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

В’єтнамці створили унікальні соломинки для напоїв, які після використання можна з’їсти

Вони не містять пластику, паперу та металу, є гігієнічними,...

Морський коктейль: виробники білка з водоростей отримали $10 млн інвестицій

Інвестиції Qualitas Health направить на розширення географії діяльності, наукові...

Вибір редактора
В продовження теми