Цього літа фінни питимуть міцне пиво з гусячого посліду

Цього літа фіннам запропонують пиво, зварене з дикорослими травами, харчовими відходами і навіть гусячим послідом. Новинка є творінням місцевої мікропивоварні Ant Brew, яка слідує принципам безвідходної кругової економіки.

Ant Brew знаходиться в місті Лахті, яке Європейський Союз назвав Зеленою столицею Європи 2021 року. 

Нову святкову серію пива випускатимуть під назвою “Змарнований потенціал”

Пиво міститиме місцеві харчові відходи – ягоди, хліб та інші фрукти, дикі трави, а також гусячий послід. 

Гусячий послід зберуть із міського парку. Він буде використаний для копчення солоду, із якого створять темне міцне пиво.

Перше пиво із нової лінійки матиме дотепний стиль та міститиме залишки апельсинових кірок з місцевого цеху, де виготовляють соки прямого віджиму. Міцне пиво з гусячим послідом має бути випущене наприкінці літа.

Таким чином пивоварня хоче продемонструвати, що безвідходне виробництво справі можливе. І заодно зробити місцеві парки чистішими.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Данський постачальник інгредієнтів створив «надбілок» — він формує м’язи та лікує

Новий Lacprodan BLG-100 — це чистий інгредієнт бета-лактоглобуліну (BLG), виготовлений за новою запатентованою технологією поділу.Він містить на 45% більше...

Стартап, що імітував тваринний жир оливковою олією, отримав 16 млн євро. На черзі — альтернативна свинина.

Інвестиційний раунд очолили Impact Fooding. Серед інших інвесторів, які підтримали Heura — Capital V, Unovis, Lever VC та Green...

Засолили $750 тис. Стартап розробив нову формулу солі та збирає гроші на краудфандингу

Компанія уже запатентувала свою технологію та розпочала збір інвестицій на краудфандингу.Сіль MicroSalt — це натуральна сіль, яка приблизно в...

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував сировар Сергій Іванкевич. Займатися цією справою професійно він почав з...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Сир із горіхів. Після камамберу із кеш’ю виробник рослинних сирів взявся за овес

Виробництво традиційного сиру – нестійке в екологічному плані. «Сир...

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських...

Тренди ринку здорового харчування: новинки, тенденції правильного харчування у 2022 році

Сьогодні тренд на здорове харчування перестає бути просто захопленням,...

Безос та Ді Капріо допомогли виробнику культивованого лосося зібрати рекордні інвестиції

Найбільший в історії раунд фінансування очолив Л. Каттерон. Серед...

Uber купує алкогольний стартап в 15 разів дорожче за його реальну вартість

Drizly буде інтегрований з додатком Uber Eats, але компанія...

Вибір редактора
В продовження теми