Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Каліфорнійська паста з ізюму замінить яйця, масло та цукор у випічці майбутнього

    Каліфорнійська рада з маркетингу ізюму (California Raisin Marketing Board, KRMB) випустила довідковий документ, який демонструє функціональні переваги використання родзинок як замінника жиру та цукру в солодкій випічці.

    Зі слів Тіма Кенні, віце-президента з маркетингу KRMB, ізюм має низький вміст жиру та натрію, містить нерафінований цукор та харчові волокна, що робить його життєздатним рослинним замінником жиру для солодкої випічки.

    Дослідження проводила консалтингова компанія CuliNex. Вони вивчали переваги використання родзинок у харчовій промисловості з визначенням оптимального співвідношення застосування ізюму щодо решти інгредієнтів.

    Була проведена серія експериментів з основною рецептурою тістечка брауні, де вміст жиру яєчних жовтків та вершкового масла замінили на 25%, 50%, 75% та 100% родзинкової пасти.

    Паралельно експериментували зі зменшенням кількості цукру та збільшенням вмісту гіркого шоколаду для збереження смаку оригінального тістечка.

    Порівняно з контрольним зразком за класичним рецептом було встановлено, що заміна вершкового масла та яєчних жовтків на родзинкову пасту дала лише незначні зміни у крихкості та текстурі тістечка, зберігши характерну вологість брауні.

    Було виявлено зниження загальної калорійності десерту та кількості жирів, серед них насичених, зменшення та повна відсутність холестерину відповідно до відсотка застосування пасти.

    Смак ізюму став більш відчутним, втім це розглядалось як природне доповнення гіркого шоколаду у випічці

    Отже, «каліфорнійська родзинкова паста є функціональним рішенням як замінника жиру у випічці, забезпечуючи загальне зниження калорійності», — зазначив Кенні.

    Джерело: Bakery And Snacks

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Білок арахісу замість свинини — китайці створили чергову заміну м’яса, яку полюбив Сі Цзіньпін

    Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний інгредієнт для створення замінника тваринному м’ясу.Пельмені сяолунбао (або їх ще...

    Страви майбутнього: їжа в таблетках, білок з комах, ГМЇ, друк страв на 3D-принтері, їстівне пакування та молекулярна кухня

    Їжа в таблетках Можливо ви бачили в фантастичних фільмах те, як персонаж кладе, наприклад, у мікрохвильовку таблетку, а потім через...

    Kalyus Winery створює вино із найдавніших виноградних сортів на березі Дністра

    У довоєнні часи Kalyus Winery організовувала дегустації вин з легкими закусками на мальовничому березі Дністра. Засновник виноробні Юрій Данилюк...

    Зняв вершки. Найбільший у світі виробник вівсяного молока розпочав IPO

    Цей крок відбувається на тлі зростаючої популярності «молока без молока», оскільки споживачі віддають все більшу перевагу рослинним продуктам.Згідно з...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Японський розробник зібрав мільйони на платформу для вирощування клітинного м’яса вдома

    Окрім існуючих інвесторів компанію підтримали AgFunder та Beyond Next...

    Китайці навчилися друкувати фрикадельки з лабораторного м’яса у промислових масштабах

    Вчені запевняють, що створили «клітинну фабрику», яка може виробляти...

    Вибір редактора
    В продовження теми