Каліфорнійська паста з ізюму замінить яйця, масло та цукор у випічці майбутнього

Каліфорнійська рада з маркетингу ізюму (California Raisin Marketing Board, KRMB) випустила довідковий документ, який демонструє функціональні переваги використання родзинок як замінника жиру та цукру в солодкій випічці.

Зі слів Тіма Кенні, віце-президента з маркетингу KRMB, ізюм має низький вміст жиру та натрію, містить нерафінований цукор та харчові волокна, що робить його життєздатним рослинним замінником жиру для солодкої випічки.

Дослідження проводила консалтингова компанія CuliNex. Вони вивчали переваги використання родзинок у харчовій промисловості з визначенням оптимального співвідношення застосування ізюму щодо решти інгредієнтів.

Була проведена серія експериментів з основною рецептурою тістечка брауні, де вміст жиру яєчних жовтків та вершкового масла замінили на 25%, 50%, 75% та 100% родзинкової пасти.

Паралельно експериментували зі зменшенням кількості цукру та збільшенням вмісту гіркого шоколаду для збереження смаку оригінального тістечка.

Порівняно з контрольним зразком за класичним рецептом було встановлено, що заміна вершкового масла та яєчних жовтків на родзинкову пасту дала лише незначні зміни у крихкості та текстурі тістечка, зберігши характерну вологість брауні.

Було виявлено зниження загальної калорійності десерту та кількості жирів, серед них насичених, зменшення та повна відсутність холестерину відповідно до відсотка застосування пасти.

Смак ізюму став більш відчутним, втім це розглядалось як природне доповнення гіркого шоколаду у випічці

Отже, «каліфорнійська родзинкова паста є функціональним рішенням як замінника жиру у випічці, забезпечуючи загальне зниження калорійності», — зазначив Кенні.

Джерело: Bakery And Snacks

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Зри в корінь. Українці створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок

За допомогою камери користувач сканує штрихкод, система знаходить товар в базі даних, показує склад і оцінює загальну користь або...

Стартап отримав $3 млн інвестицій на фуд-пікапи — шафки для самовивозу їжі

Фінансування очолила Branded Strategic Hospitality. В інвестиційному раунді взяли участь Elevate Capital та Portland Seed Fund. Таким чином, загальне фінансування...

Китайський уряд інвестує у розробку альтернативного м’яса на фоні чуми свиней

Попередні одержувачі подібних фінансових асигнувань у Китаї включали розробників сонячних панелей та виробників електромобілів, і згодом стали світовими лідерами...

Штучне морозиво опиниться поза законом: за порушення штрафуватимуть на 10000 євро

Морозиво, або як його там називають джелато, стало одним із гастрономічних символів Італії. Тому уряд серйозно налаштований проти крамничок,...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Прориви ринку foodtech: від найшвидшого протеїну до передачі ароматів на відстані

Німці, які навчились за допомогою мікробів виробляти найшвидший протеїн...

Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже...

Бийте посуд, я плачу. Луганчани готові випускати біопосуд з пшениці та кукурудзи

«Тана» уже розробила стратегію на найближчі 3 роки й...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний...

Масло масляне. З кокосової олії створили замінник столового масла для веганів

Масло вироблене однойменним швейцарсько-філіппінським соціальним підприємством, заснованим Шарон Каттлеєю...

Вибір редактора
В продовження теми