Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

    Ізраїльська компанія Imagindairy створила високофункціональні молочні білки — сироватку та казеїн без корів.

    Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії тваринних білків без тварин, які можна використовувати для створення аналогів молочних продуктів.

    Немолочні продукти на основі сироватки та казеїну ізраїльського стартапу мають смак, текстуру, функціональність та харчову цінність ідентичну природнім аналогам.

    Це відкриває нові можливості для відтворення повного асортименту альтернативних молочних продуктів, що імітують класичні, але не містять холестерину та ГМО.

    До того ж, новітня розробка відкриває ринок немолочної продукції для населення з лактозною непереносимістю.

    Команда проєкту

    «Ми використовуємо запатентовану технологію, яка об’єднує штучний інтелект, машинне навчання, систему мікробіології і молекулярну біологію, щоб створювати штами харчової мікрофлори для виробництва молочних білків», — пояснив співзасновник та генеральний директор Еял Аферган.

    За його словами, унікальна білкова структура молока забезпечує його характерний смак та енергетичну цінність.

    «Молочні продукти Imagindairy виготовляються без тварин та мають ідентичний набір поживних речовин — від вмісту білка до мінерального складу, включаючи кальцій», — додав він.

    Більшість існуючих на ринку альтернатив молочним продуктам не зовсім відповідають органолептичним показникам справжнього молока.

    «Наше бачення полягало в тому, щоб зберегти цінність первинних молочних білків — сироватки та казеїну без тварин, що може дозволити виробникам немолочних продуктів конкурувати з класичним виробництвом», — доповнив Аферган.

    Джерело: Food Ingredients First

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Початок тунця. Рослинний тунець з’явиться на ринку з наступного року

    Тунець буде продаватися через канали продовольчого обслуговування з початку 2022 р. Якщо цей запуск буде вдалим, Finless Foods розшириться...

    Domino’s приймає ставки на швидкість видачі піци. Призовий фонд — $200 тисяч

    З 28 червня по 12 липня кожен американець, зареєстрований у додатку DraftKings матиме можливість зробити безкоштовну ставку на те,...

    Бобова бомба. Українська компанія виготовляє макарони з нуту та сочевиці, які готуються за 5 хвилин

    Макарони з гороху та сочевиці виготовляються під брендом Happyroni, і позиціонуються як їжа для дітей, спортсменів, веганів та вегетаріанців.В...

    Нагетси з міцелію покращують здоров’я серця, містять клітковину і білок

    У вересні Meati запустила новий вебмагазин, де вона пообіцяла пропонувати продукти, які ніколи раніше не бачили споживачі. Там же...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Австрійський джин з коноплями та спіруліною отримав міжнародну премію

    До цього 2B Double Hemp Gin був визнаний найкращим...

    Нагетси з міцелію покращують здоров’я серця, містять клітковину і білок

    У вересні Meati запустила новий вебмагазин, де вона пообіцяла...

    Вибір редактора
    В продовження теми