В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Ізраїльська компанія Imagindairy створила високофункціональні молочні білки — сироватку та казеїн без корів.

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії тваринних білків без тварин, які можна використовувати для створення аналогів молочних продуктів.

Немолочні продукти на основі сироватки та казеїну ізраїльського стартапу мають смак, текстуру, функціональність та харчову цінність ідентичну природнім аналогам.

Це відкриває нові можливості для відтворення повного асортименту альтернативних молочних продуктів, що імітують класичні, але не містять холестерину та ГМО.

До того ж, новітня розробка відкриває ринок немолочної продукції для населення з лактозною непереносимістю.

Команда проєкту

«Ми використовуємо запатентовану технологію, яка об’єднує штучний інтелект, машинне навчання, систему мікробіології і молекулярну біологію, щоб створювати штами харчової мікрофлори для виробництва молочних білків», — пояснив співзасновник та генеральний директор Еял Аферган.

За його словами, унікальна білкова структура молока забезпечує його характерний смак та енергетичну цінність.

«Молочні продукти Imagindairy виготовляються без тварин та мають ідентичний набір поживних речовин — від вмісту білка до мінерального складу, включаючи кальцій», — додав він.

Більшість існуючих на ринку альтернатив молочним продуктам не зовсім відповідають органолептичним показникам справжнього молока.

«Наше бачення полягало в тому, щоб зберегти цінність первинних молочних білків — сироватки та казеїну без тварин, що може дозволити виробникам немолочних продуктів конкурувати з класичним виробництвом», — доповнив Аферган.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Іспанці створили кошерну «чорну ікру» із японських водоростей

Альтернативу ікрі Eurocaviar винайшла із морських водоростей вакаме та кодіум. «Ми застосовуємо техніку сферифікації, щоб перетворити зелені вакаме, які вважаються...

Бургери з шоколадом та морозиво, полите кетчупом: сучасна їжа, яка приголомшує

Намагаючись вразити споживачів незвичайними смаковими комбінаціями, компанії часто отримували справжні факапи. Тим не менш, продовжували дивувати світ.Ось найшаленіші поєднання...

Відомий бренд досипав у закуски електролітів. Розповідаємо, для чого

Нові фруктові мікси містять електроліти натрій і магній, а також антиоксиданти та вітаміни A, C і E. Вийшов смачний спортивний...

Зелена енергія в харчовій промисловості: нові технології та тренди

Харчова промисловість відіграє важливу роль у глобальній економіці, але водночас є одним із найбільших споживачів ресурсів та джерел викидів....

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Coca-Cola об’єдналася з виробником спирту, щоб вийти у сегмент алкогольних коктейлів

Fresca — це гібрид коктейля-міксера, безалкогольного напою та газованої...

Вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао

Це відкриття може стати ключем до створення стійких до...

Німці заварюють чай з листям коки, а також хочуть створити з нього спиртний напій

"Екстракт з листя коки також викликає легке відчуття енергетичної...

Поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу

«Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим...

Вибір редактора
В продовження теми