В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Ізраїльська компанія Imagindairy створила високофункціональні молочні білки — сироватку та казеїн без корів.

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії тваринних білків без тварин, які можна використовувати для створення аналогів молочних продуктів.

Немолочні продукти на основі сироватки та казеїну ізраїльського стартапу мають смак, текстуру, функціональність та харчову цінність ідентичну природнім аналогам.

Це відкриває нові можливості для відтворення повного асортименту альтернативних молочних продуктів, що імітують класичні, але не містять холестерину та ГМО.

До того ж, новітня розробка відкриває ринок немолочної продукції для населення з лактозною непереносимістю.

Команда проєкту

«Ми використовуємо запатентовану технологію, яка об’єднує штучний інтелект, машинне навчання, систему мікробіології і молекулярну біологію, щоб створювати штами харчової мікрофлори для виробництва молочних білків», — пояснив співзасновник та генеральний директор Еял Аферган.

За його словами, унікальна білкова структура молока забезпечує його характерний смак та енергетичну цінність.

«Молочні продукти Imagindairy виготовляються без тварин та мають ідентичний набір поживних речовин — від вмісту білка до мінерального складу, включаючи кальцій», — додав він.

Більшість існуючих на ринку альтернатив молочним продуктам не зовсім відповідають органолептичним показникам справжнього молока.

«Наше бачення полягало в тому, щоб зберегти цінність первинних молочних білків — сироватки та казеїну без тварин, що може дозволити виробникам немолочних продуктів конкурувати з класичним виробництвом», — доповнив Аферган.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

"Нова кухня" знову почала виробництво супів у Славутичі на Київщині в лютому 2024 року. Попередні потужності засновники підприємства втратили...

Діабетик створив фарш із спор грибів, щоб зробити свою дієту смачніше

Goodside Foods дебютує в сегменті безм’ясного фаршу, виготовленого з рослинного білка за допомогою ферментації. Незважаючи на те, що існує багато...

Новозелендці створили таблетку для схуднення із хмелю — на це пішли мільйони

Інноваційний продукт Amarasate у партнерстві з дослідницьким центром харчових продуктів Riddet Institute зараз отримує підтримку від національного наукового конкурсу...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Українці спекли найдорожчий хліб у світі. Скуштувати можна до 5 листопада

«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже...

Вторинна переробка відходів: вплив на економіку та екологію сьогодні та у майбутньому

Майже всі види господарської діяльності людини пов'язані з утворенням...

Пляжний бургер та крабовий пиріг: канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та...

Переселенець виготовляє кіпріотський сир на обладнанні за півмільйона гривень

Один із грантів вони вклали у придбання нового обладнання...

Сумчани варять для ЗСУ сири у благородній плісняві та загортають у екологічну упаковку

“Ми знайшли однодумців, які дають сировину. Це молоко екстра-ґатунку,...

Вибір редактора
В продовження теми