Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Дистриб’ютори харчових продуктів тільки за квітень 2021 року збільшили поставки білків на рослинній основі до ресторанів на 60%.

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка оцінювала динаміку у порівнянні з аналогічним місяцем 2020 року, коли сектор потерпав від карантинних обмежень.

Найбільшу частку відвантажень білків на рослинній основі становлять замінники яловичини. Їх відвантаження у квітні 2021 року зросли на 45% порівняно з тим самим місяцем рік тому та 82% порівняно з періодом двохрічної давності.

Аналоги курятини на рослинній основі, більш нова категорія, продемонструвала приріст на 82% у квітні 2021 року порівняно з квітнем 2020-го, і на 25% порівняно з квітнем 2019 року.

Значний приріст отримали і класичні рослинні білки — зерно, горіхи, овочі, тофу та темпе.

«Було багато дискусій щодо рослинних замінників яловичини та іншого м’яса, а також про те, є рослинна мода примхою чи тенденцією, — говорить Тім Файрес, президент SupplyTrack (входить до NPD). — Але справа у тому, що кухарі та оператори ринку розглядають категорію рослинних білків як гнучкий варіант для розробки рецептур та позицій меню, які мають приємний смак і приносять задоволення гостям».

Поряд з курятиною, новою категорією, що зароджується в сегменті, стає рослинна риба, додають в NPD.

Компанія не вказує причини збільшення обсягів поставок. Проте експерти ринку говорять, що двома основними чинниками є доступність та ціна.

І Impossible Foods, і Beyond Meat, два найбільших гравця в аналоговому просторі яловичини, різко наростили виробництво за останні пару років, що допомогло знизити ціни і наблизитись до рівня паритету з м’ясом тварин.

Нагадаємо, компанія GreenGo створила перший в Україні стейк на рослинній основі — GreenBeefSteak. Інноваційна розробка унікальна не тільки для українського споживача, а й для всього світу.

Джерела: NPD, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап розклав стевію на молекули, щоб створити ідеально підсолоджувач

PureCircle розробили власні сорти стевії та пропонують найширший, з їх слів, асортимент модифікаторів смаку та підсолоджувачів. У компанії встановили, що...

Nestlé починає продажі в Україні продуктів з рослинного м’яса

Лінійка продуктів Garden Gourmet представлена ​​в Україні рослинними котлетами для бургера Sensational Burger, рослинними сосисками Sensational Sausage, рослинними фрикадельками...

Найбільша українська мережа кав’ярень відкрила перший заклад у Польщі

Новий заклад розташований у центрі Варшави на вулиці Маршалковській, 136, де раніше працював ресторан мережі швидкого харчування Subway. Поруч...

Піцайолло на батарейці. Інноваційний робот складає 150 піц на годину

xPizza One — це автономний кіоск для складання піци Установка xPizza One зовні нагадує промисловий 3д принтер. Він не готує...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Школа для пекарів пережила карантин завдяки замороженим круасанам та Zoom

Власники школи, Тетяна та Денис Суховії займаються “здобним” бізнесом...

Стартап розробив реалістичну заміну тунця із пшениці та крохмалю

Альтернативну рибу можна готувати, так само як і оригінальну....

Австралійці створять 3D-фабрику, щоб друкувати там рослинний лосось

Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе...

Стартап створює кальмари із ферментованих білків

«Чим більше я вивчала ферментацію, тим більше розуміла її...

Вибір редактора
В продовження теми