Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Дистриб’ютори харчових продуктів тільки за квітень 2021 року збільшили поставки білків на рослинній основі до ресторанів на 60%.

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка оцінювала динаміку у порівнянні з аналогічним місяцем 2020 року, коли сектор потерпав від карантинних обмежень.

Найбільшу частку відвантажень білків на рослинній основі становлять замінники яловичини. Їх відвантаження у квітні 2021 року зросли на 45% порівняно з тим самим місяцем рік тому та 82% порівняно з періодом двохрічної давності.

Аналоги курятини на рослинній основі, більш нова категорія, продемонструвала приріст на 82% у квітні 2021 року порівняно з квітнем 2020-го, і на 25% порівняно з квітнем 2019 року.

Значний приріст отримали і класичні рослинні білки — зерно, горіхи, овочі, тофу та темпе.

«Було багато дискусій щодо рослинних замінників яловичини та іншого м’яса, а також про те, є рослинна мода примхою чи тенденцією, — говорить Тім Файрес, президент SupplyTrack (входить до NPD). — Але справа у тому, що кухарі та оператори ринку розглядають категорію рослинних білків як гнучкий варіант для розробки рецептур та позицій меню, які мають приємний смак і приносять задоволення гостям».

Поряд з курятиною, новою категорією, що зароджується в сегменті, стає рослинна риба, додають в NPD.

Компанія не вказує причини збільшення обсягів поставок. Проте експерти ринку говорять, що двома основними чинниками є доступність та ціна.

І Impossible Foods, і Beyond Meat, два найбільших гравця в аналоговому просторі яловичини, різко наростили виробництво за останні пару років, що допомогло знизити ціни і наблизитись до рівня паритету з м’ясом тварин.

Нагадаємо, компанія GreenGo створила перший в Україні стейк на рослинній основі — GreenBeefSteak. Інноваційна розробка унікальна не тільки для українського споживача, а й для всього світу.

Джерела: NPD, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені пропонують замінити коров’яче молоко бамбуком: що у ньому особливого

Згідно з недавнім дослідженням Китайського національного дослідницького центру бамбука, харчовий склад пагонів рослини (зокрема, вміст білка) надзвичайно «подібний до...

Стартап запускає фуа-гра з кеш’ю та кокосової олії, яка отримала мішленівське визнання

Продукт створений у трьох варіантах — з традиційним смаком, з перцем Espelette та зі смаком трюфелів.Заснована у 2020 році,...

Фермери створили молоко для покращення розуму

Молоко містить стандартних 12 основних поживних речовин, як і інша лінійка продуктів Organic Valley. Щоб зробити його більш корисним,...

Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт гімнеми (Gymnema sylvestre), відомий в аюверді за позитивний вплив на...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Гейтс та Безос запускають йогурти із вулканічних грибків

Це третя лінійка продуктів компанії, яка ввійшла у список...

Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію На...

Пиво зі смаком пончиків, ванілі та піци — харчові гіганти шукають унікальні смаки

Обмежена серія пива, відома під назвою Project Happy Hole-idayz,...

Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер,...

Економічний фронт: Organic Ukraine Business Hub готується до виходу на британський ринок

Organic Ukraine Business Hub — експортно-орієнтований парасольковий бренд, що...

Вибір редактора
В продовження теми