Початок тунця. Рослинний тунець з’явиться на ринку з наступного року

Компанія Finless Foods, піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.

Тунець буде продаватися через канали продовольчого обслуговування з початку 2022 р. Якщо цей запуск буде вдалим, Finless Foods розшириться на роздрібну торгівлю.

Тунець виготовляється з поки не розкритої комбінації рослинних інгредієнтів. Але про типову екструдовану соєву або горохову основу не йдеться, уточнив Майк Селден, співзасновник Finless Foods.

Засновники Finless Foods

«Тунець створюється з дев’яти цільних рослинних інгредієнтів, які готують і приправляють так, щоб імітувати смак і структуру тунця. Отриманий продукт може замінити сирий тунець у приготуванні страв», сказав він. І додав, що відгуки кулінарних партнерів щодо смаку та текстури рослинного тунця дуже схвальні.

Поряд з цим Finless Foods не відмовляється від напрямку розробки культивованих морепродуктів.

«Наша мобільна команда зростає швидкими темпами, і ми оголосимо про новий великий раунд фінансування протягом найближчих кількох місяців», додав Селден.

На сьогоднішній день стартап зібрав близько $14 млн

Культивування морепродуктів іде навіть швидше, ніж очікувалося, говорять в компанії. Уже місяць, як Finless Foods займається вирощуванням клітин морепродуктів на пілотному заводі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап випускає блакитні напої з водоростями, якими харчуються астронавти

Напій, який випускається в бляшанках, багатий антиоксидантами та має природний блакитний колір саме завдяки спіруліні – справжньому «харчовому скарбу»,...

Румунська кінорежисерка збирає на Kickstarter інвестиції на чай із кукурудзи

Науковець-активіст, етнолог і кінорежисер із Румунії Вікторія Балтаг запустила кампанію на Kickstarter по збору інвестицій на виробництво чаю із...

Компанія Nestlé запускає виробництво рослинного м’яса в Китаї

Харчовий гігант Nestlé намагається не відстати від трендів в харчовій промисловості. У грудні минулого року компанія офіційно запустила виробництво...

Розробник їстівної упаковки з водоростей зібрав $13 млн, щоб вивести її на ринок

Стартап із Великобританії Notpla зібрав 10 млн фунтів стерлінгів (приблизно $13,3 млн) у рамках серії А на комерціалізацію свого...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть...

Українські виробники їжі можуть отримати до 3,3 млн грн на просування за кордоном

Українські компанії можуть отримати близько 30 грантів на суму...

Компанія Holo Industries представила безконтактне голографічне меню

Ви просто підносите руку - і в повітрі раптово...

Американський стартап розробив «грибне м’ясо», яке можна буде купити уже в 2022 році

Компанія Meati розробила цільне м'ясо з ферментованого міцелію, структуроване...

Фермерка на Львівщині виготовляє масло, яке можна гріти до 250 градусів

Юлія Малекс, разом із чоловіком, у 2018 році переїхала...

Вибір редактора
В продовження теми