Тунець буде продаватися через канали продовольчого обслуговування з початку 2022 р. Якщо цей запуск буде вдалим, Finless Foods розшириться на роздрібну торгівлю.
Тунець виготовляється з поки не розкритої комбінації рослинних інгредієнтів. Але про типову екструдовану соєву або горохову основу не йдеться, уточнив Майк Селден, співзасновник Finless Foods.
«Тунець створюється з дев’яти цільних рослинних інгредієнтів, які готують і приправляють так, щоб імітувати смак і структуру тунця. Отриманий продукт може замінити сирий тунець у приготуванні страв», — сказав він. І додав, що відгуки кулінарних партнерів щодо смаку та текстури рослинного тунця дуже схвальні.
Поряд з цим Finless Foods не відмовляється від напрямку розробки культивованих морепродуктів.
«Наша мобільна команда зростає швидкими темпами, і ми оголосимо про новий великий раунд фінансування протягом найближчих кількох місяців», — додав Селден.
На сьогоднішній день стартап зібрав близько $14 млн
Культивування морепродуктів іде навіть швидше, ніж очікувалося, говорять в компанії. Уже місяць, як Finless Foods займається вирощуванням клітин морепродуктів на пілотному заводі.