Собаку з’їли: корейський стартап виростив яловичий стейк за ціною традиційного м’яса

Південнокорейська компанія Seawith використовує водорості для заміни фетальної бичачої сироватки (FBS), яка зазвичай застосовується як середовище для росту клітин.

FBS — це суміш, видобута з крові плодів, вирізаних із вагітних корів. Містить «коктейль із білків», що робить його ідеальним розчином для зростання та розмноження тваринних протеїнів. Недоліки сироватки полягають у тому, що вона потребує забою тварин та є досить дороговартісною.

Корейський стартап розробив технологію, яка мінімізує застосування FBS для культивування яловичини завдяки використанню у своєму виробництві водоростей.

Seawith замінили більшу частину бичачої сироватки, на яку припадає понад 90% витрат на культивування м’яса, на водорості. Вони багаті поживними речовини, що забезпечує ефективний ріст та якісне структурне нашарування клітин.

Крім того, водорості є одним з найпоширеніших ресурсів, тому мають перевагу своєю дешевизною.

Ключовий принцип полягає в тому, що одна м’язова клітина за допомогою синтезу поживних речовин із водоростей розмножується та структурується до м’язових волокон.

Така технологія дозволяє «виростити» м’ясо товщиною понад 1см

Яловичина, створена корейським стартапом, має аромат, смак та м’язову структуру, як у природного аналога. Втім, поки що не містить жирових клітин.

Зараз компанія знаходиться на етапі переговорів з Міністерством безпеки харчових продуктів для будівництва власного виробництва до кінця цього року та можливості відкриття ресторану наприкінці 2022 року.

Seawith планує вийти на ринок Північної Америки та Сінгапуру з 2023 року.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційні жувальні цукерки покращують м’язи, мозок та імунітет

Все більше ринкових гравців розробляють креатинові жувальні цукерки та жуйки і пропонують їх широкому колу споживачів.Новий жувальний формат спрямований...

Роздери горлянку! Вінницька компанія робить надгострі соуси з провокативними назвами

В асортименті українського виробника — ферментовані соуси з провокаційними назвами «Смерть ворогам», «Лови гранату», «Вирви язик» та багато інших. У...

Захисники та захисниці можуть отримати 1 млн грн гранту на власний бізнес

Захисники і захисниці можуть отримати на ці цілі від 250 тис. грн до 1 млн грн. Їх партнер, з...

Шоколад із квасолі та риба із водоростей: ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній, діляться в EIT Food. Це ті стартапи, які кидають виклик...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Безалкогольні винні концентрати – британці хочуть перевинайти Каберне Совіньйон

Заснована винним критиком та письменником Метью Джуксом, компанія прагне...

Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.Для...

Кава за відбитком пальця: два гіганти відкрили першу кав’ярню без касирів

Перший заклад відкрили у Нью-Йорку. Тут дійсно ніхто не...

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм...

Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після...

Вибір редактора
В продовження теми