Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

Компанія МХП відкрила при Національному університеті харчових технологій сучасну R&D-лабораторію. Там проводитимуть воркшопи, досліди та створюватимуть нові формати їжі.

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою сучасного обладнання вони шукатимуть нові способи приготування м’ясних виробів та тестуватимуть прототипи майбутніх продуктів, передає Укрінформ.

«Ми не хочемо втрачати час на пошук інноваційних рішень – ми хочемо їх вже зараз, і готові вкладати кошти», – каже Олена Косюк, директор Департаменту технології, якості та безпечності харчових продуктів МХП.

В обладнання агрохолдинг інвестував 1,5 млн грн, загальна сума проєкту – 4,5 млн грн

Технологічно R&D-лабораторія розділена на холодний цех для обробки сировини та кухню-студію. У холодному цеху підтримується температура до 10-12 градусів. Це необхідно для роботи з охолодженим і замороженим м’ясом.

Тут є все – кутер для тонкого або структурованого подрібнення м’яса, вакуумний масажер для приготування маринованої продукції, промислова м’ясорубка, що переробляє до 250 кг сировини на годину, професійний змішувач інгредієнтів.

Також обладнана камера шокової заморозки, яка швидко охолоджує продукт до -25-30 градусів. Поряд – сублімаційна сушка.

Анастасія Семенова, керівник проєкту від МХП, додає, що наповнення цеху створене задля розробки швидких сучасних страв. Після отримання нового продукту компанія тестує його серед споживачів. Ідеї, які отримали відгук, – масштабуються.

До слова, зараз МХП працює над реалізацією ідей готових швидкозаморожених сніданків та обідів, наборів продуктів (так звані «конструктори їжі»), де кожен інгредієнт розфасовано окремо.

«Люди хочуть економити час на приготуванні їжі та, поряд з цим, легко створювати власні кулінарні шедеври. Готові кулінарні рішення – це глобальний тренд», – додала Семенова.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рейтинг суперфруктів: ТОП-7 фруктів з високим вмістом антиоксидантів

У процесі життєдіяльності в людському організмі регулярно виробляються «неповноцінні молекули», відомі як вільні радикали. Їх кількість збільшується під впливом...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в індустрії клітинного сільського господарства в Європі. The Cultivated B. виходить із...

Каліфорнійці створили мультитекстурний чай, що смакує краще, якщо його жувати

Joyba Bubble Tea — це інноваційний мульти-текстурний чай з фруктовим смаком, у якому бульбашки «проявляються» під час жування.«Ми створили...

Роботи краще розуміють смаки людей: Sony обіцяє інтелектуальну машину на кожну кухню

Інвестиційна команда Sony вважає, що технологія AFS може допомогти їм досягти своєї мети — створити роботів-кухарів, які точно знають,...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

З бананів, кактусів, листя та зерна: 70 компаній намагаються перевинайти шкіру

За даними IDTechEx, понад 70 компаній у світі вже...

Яйце за півмільярда. Вперше в світі розробили штучний яєчний білок.

Каліфорнійська компанія Clara Foods застосовує технологію точного бродіння для...

Штучний інтелект зімітував нюх комах, щоб перевіряти безпечність їжі

Scentian Bio створила біосенсорну платформу, яка працює на штучному...

Аргентинський стартап робить яскраві барвники з ниткоподібних грибів. Раніше для цього мололи комах

Стартап використовує ниткоподібні гриби, які можуть виробляти специфічні кольори...

Винахідник латте та еспресо у вигляді плиток шукає інвестора. Маск на підході?

Javacolate виготовляється з какао-масла ручної роботи зі смаком кави...

Вибір редактора
В продовження теми