Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

Компанія МХП відкрила при Національному університеті харчових технологій сучасну R&D-лабораторію. Там проводитимуть воркшопи, досліди та створюватимуть нові формати їжі.

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою сучасного обладнання вони шукатимуть нові способи приготування м’ясних виробів та тестуватимуть прототипи майбутніх продуктів, передає Укрінформ.

«Ми не хочемо втрачати час на пошук інноваційних рішень – ми хочемо їх вже зараз, і готові вкладати кошти», – каже Олена Косюк, директор Департаменту технології, якості та безпечності харчових продуктів МХП.

В обладнання агрохолдинг інвестував 1,5 млн грн, загальна сума проєкту – 4,5 млн грн

Технологічно R&D-лабораторія розділена на холодний цех для обробки сировини та кухню-студію. У холодному цеху підтримується температура до 10-12 градусів. Це необхідно для роботи з охолодженим і замороженим м’ясом.

Тут є все – кутер для тонкого або структурованого подрібнення м’яса, вакуумний масажер для приготування маринованої продукції, промислова м’ясорубка, що переробляє до 250 кг сировини на годину, професійний змішувач інгредієнтів.

Також обладнана камера шокової заморозки, яка швидко охолоджує продукт до -25-30 градусів. Поряд – сублімаційна сушка.

Анастасія Семенова, керівник проєкту від МХП, додає, що наповнення цеху створене задля розробки швидких сучасних страв. Після отримання нового продукту компанія тестує його серед споживачів. Ідеї, які отримали відгук, – масштабуються.

До слова, зараз МХП працює над реалізацією ідей готових швидкозаморожених сніданків та обідів, наборів продуктів (так звані «конструктори їжі»), де кожен інгредієнт розфасовано окремо.

«Люди хочуть економити час на приготуванні їжі та, поряд з цим, легко створювати власні кулінарні шедеври. Готові кулінарні рішення – це глобальний тренд», – додала Семенова.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Продукт із морквяних відходів отримав світову нагороду за інновації

Plant Based World Expo відзначає інновації в промисловості харчових продуктів і напоїв рослинного походження. Цього року було подано понад...

Лідер ринку спортивних напоїв створив вишневий сік, що відновлює м’язи

Продукт преміум-класу, концентрат Черибунді готується на основі терпкої вишні, найбільш багатої антиоксидантами суперягоди у світі. Компанія застосовує власний методом екстрагування...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського, виготовленого італійською компанією Nutraceutica проти традиційно обробленого червоного та білого...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Компанія МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

Мʼясні сомельє відрізняють ритейл МХП від інших мереж і...

Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії...

Корейці вироблятимуть найдешевші лабораторні стейки у світі — по 90 грн за кілограм

Вирішальне значення для зниження собівартості клітинного м’яса буде мати...

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими...

Найбільша сімейна агрокомпанія світу інвестує у рослинний 3D-бекон

Загалом ідеться про інвестиційний раунд у $2,5 млн. Яка...

Вибір редактора
В продовження теми