Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

Компанія МХП відкрила при Національному університеті харчових технологій сучасну R&D-лабораторію. Там проводитимуть воркшопи, досліди та створюватимуть нові формати їжі.

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою сучасного обладнання вони шукатимуть нові способи приготування м’ясних виробів та тестуватимуть прототипи майбутніх продуктів, передає Укрінформ.

«Ми не хочемо втрачати час на пошук інноваційних рішень – ми хочемо їх вже зараз, і готові вкладати кошти», – каже Олена Косюк, директор Департаменту технології, якості та безпечності харчових продуктів МХП.

В обладнання агрохолдинг інвестував 1,5 млн грн, загальна сума проєкту – 4,5 млн грн

Технологічно R&D-лабораторія розділена на холодний цех для обробки сировини та кухню-студію. У холодному цеху підтримується температура до 10-12 градусів. Це необхідно для роботи з охолодженим і замороженим м’ясом.

Тут є все – кутер для тонкого або структурованого подрібнення м’яса, вакуумний масажер для приготування маринованої продукції, промислова м’ясорубка, що переробляє до 250 кг сировини на годину, професійний змішувач інгредієнтів.

Також обладнана камера шокової заморозки, яка швидко охолоджує продукт до -25-30 градусів. Поряд – сублімаційна сушка.

Анастасія Семенова, керівник проєкту від МХП, додає, що наповнення цеху створене задля розробки швидких сучасних страв. Після отримання нового продукту компанія тестує його серед споживачів. Ідеї, які отримали відгук, – масштабуються.

До слова, зараз МХП працює над реалізацією ідей готових швидкозаморожених сніданків та обідів, наборів продуктів (так звані «конструктори їжі»), де кожен інгредієнт розфасовано окремо.

«Люди хочуть економити час на приготуванні їжі та, поряд з цим, легко створювати власні кулінарні шедеври. Готові кулінарні рішення – це глобальний тренд», – додала Семенова.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив каву із жита, кореня кульбаби та чорної смородини

Northern Wonder, заснована в 2021 р., використовує комбінацію нетропічних інгредієнтів, щоб створити альтернативу каві «без вирубки лісів».  Це уже друга...

Інвестор Volia Agri-Food Park назвав точки зростання українського ринку їжі – взаємодія, інновації та нові продукти

Сьогодні під час New Food Summit 2023 він поділився власним рецептом перетворення української аграрної та харчової промисловості у потужну...

Американці створили «домашнього бармена», що готує 40 коктейлів одним натисканням кнопки

Представлений у двох варіантах Drinkworks Home Bar, забезпечує якість та зручність, оснащений системою з додатком для оптимізації приготування напоїв.Споживачам...

У сінгапурській лабораторії виростили свинину з антиоксидантами

Сорго надає «м’ясу» природний колір завдяки антоціанам, що містяться в зернах, та збагачує продукт антиоксидантними властивостями.Команда на чолі з...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Колишній виконавчий директор Cargill просуватиме на ринок м’ясо із міцелію

Стартап Meati Foods уже доволі гучно заявив про себе...

Лідер інноваційної етноботаніки створив їстівний порошок із коноплі, що не впливає на психіку

«Значні дослідження чітко показують, що КБР може допомогти зменшити...

Стартап створив «безвідходні» рослинні реберця з їстівними кістками

Раніше Juicy Marbles уже спробувала продавати обмежені партії реберець...

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів,...

Вибір редактора
В продовження теми