Пластикову упаковку замінить папір, покритий білками та БАДами

Дослідники Fraunhofer-Gesellschaft, найбільшого європейського об’єднання інститутів прикладних наук, представили інноваційне, стійке та екологічне рішення для упаковки харчових продуктів.

Нова упаковка не містить жодного пластику. Більше того, вона подовжує термін зберігання продуктів.

У рамках проекту «BioActiveMaterials» група дослідників вирішила взяти за основу інноваційної упаковки звичайний папір. Але найцікавіше те, що його внутрішню поверхню покрили сумішшю білків та восків з біологічно активними добавками.

Покриття наноситься на рулон паперу у рідкому вигляді, і лише потім з нього створюють упаковку

«Білки діють як кисневий бар’єрний шар, а воски утворюють водяну пароізоляцію, не даючи тим же фруктам швидко висихати. Біодобавки мають антиоксидантну та протимікробну дію. Це сповільнює псування м’яса та риби», – розповідає доктор Міхаела Мюллер, керівник відділу інновацій з функціональних поверхонь та матеріалів у Fraunhofer IGB.

Процес виробництва нової упаковки

Для виробництва екологічної упаковки білок отримують з таких рослин як ріпак, люпин або соняшник.

У якості воску дослідники вибрали бджолиний та віск, отриманий з північномексиканської канделили і бразильської пальми карнауби. Ці воски є біологічно розкладаними, дозволені для контакту з їжею та легко доступні на ринку.

Віск з пальми карнауби

Після використання упаковку можна покласти у сміттєвий контейнер для утилізації.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Солодка карамель з маринованою рибою: виробник консервів створив унікальні протеїнові закуски

Снеки мають зручний формат, і солодкий та солоний смаки. Нові набори закусок від Bumble Bee Seafood поєднують маринований тунець для...

Чорнила каракатиці та закваска – українці печуть хліб, що ніколи не пліснявіє

Пекарня «Жицень» – це сімейна справа всього життя двох поколінь, яку починав батько, а продовжив хлібопекарську справу – син. Увесь...

Get Ready: top-3 new trends of the ready meals market from Natalia Shmyghelska

Ukraine follows the global trends, and several companies have already announced about entering the market with innovative replacements of...

Виробники їжі загортатимуть продукти в упаковку з міцелію та конопель

Запатентований компанією відновлюваний матеріал під назвою MycoComposite виготовляється з міцелію (корені грибів), та деяких сільськогосподарських відходів, що інакше пішли...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Mealhero — сервіс доставки заморожених продуктів з девайсом для їх розігрівання за передплатою

Бельгійський стартап доставляє своїм клієнтам заморожені набори для приготування...

Бокал для робота. Пошуком підробленного вина займеться штучний інтелект

Інноваційне рішення базується на основі двох різних технологій. Перша...

Вчені перетворять стародавню отруйну рослину в їжу, яка переживе апокаліпсис

Завдяки редагуванню генів та сучасним методам селекції Центр Джона...

Данина Danonу. Гігант придбав компанію, яка започаткувала рух у сфері рослинної їжі

У рамках угоди молочний гігант став власником 100% акцій...

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили,...

Вибір редактора
В продовження теми