Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

Борошнистий черв'як з точки зору вмісту поживних речовин є таким же корисним, як молочний білок «золотого стандарту» (80% казеїну : 20% молочної сироватки).

spot_img

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.

Для проведення дослідження агротехнологічна компанія Protifarm, яка є членом коаліції природних білків комах Ÿnsect, надала борошнистого черв’яка Alphitobius diaperinus, відомого також як малі або буйволині черви.

В результаті було встановлено, що білок, отриманий із цих комах, та молочний білок мають однакові показники перетравності, всмоктування та здатності стимулювати ріст м’язів.

Том Морманн, генеральний директор Protifarm, говорить, що розвиток сегменту білку із комах подібний до того, що спостерігалося на ранніх стадіях впровадження м’яса на рослинній основі чи альтернатив молочним продуктам.

«Ми бачимо, як дрібні бренди порушують загальноприйняті традиції і виступають каталізатором змін у галузі спортивного харчування чи альтернатив м’ясу», — говорить він

На його думку, зараз малим брендам знадобляться масштаби та маркетингова сила великих харчових компаній. Останні купують невеликі торгові марки, інвестують в них та згодом розробляють власні пропозиції.

«Чим більше комахи будуть перероблені і позбавлені свого первісного вигляду, тим легше таку їжу буде сприймати споживачам», — продовжує Морманн.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що початковий попит на білок, отриманий із комах, стимулюватимуть спортсмени, люди похилого віку та ентовегани.

До цього біотехнологічна компанія Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з них на європейському ринку. Вперше в ЄС — для споживання людиною.

Джерело: FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українка створює шоколад на гречаному чаї з амарантом

Юлія – кондитер. Говорить, що створювати десерти вручну почала, оскільки у доньки була алергія. Перш ніж зайнятися виробництвом шоколаду, вона...

Колишній вчений Google та SpaceX перевинайшов сир за допомогою великих даних

Основний технологічний інгредієнт їжі майбутнього від Climax Foods – це дані. У пошуках ідеального рецепта штучний інтелект враховує можливості...

В Азії – гострий дефіцит яєць. Їх замінять розробки з люпину, картоплі та квасолі мунг

Проблеми поставки курячих яєць вперше почали виникати на початку 2022 року. Їх посилили спалахи пташиного грипу та поширення захворювання...

Котлета для планети. Beyond Meat готує глобальне розширення в Європі

На сьогодні продукція компанії вже присутня приблизно в 122 тис. торгових точках та пунктах громадського харчування у більш ніж...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Стартап розробив ковбасу з плодів хлібного дерева – робити бутерброди більше не потрібно

Джекфрут служить основним інгредієнтом у широкому асортименті рослинних альтернатив...

Британці вироблятимуть ковбасу з культивованого м’яса: запущений найбільший біореактор в Європі

Завод площею 18 000 квадратних футів відкрила місцева компанія...

Вибір редактора
В продовження теми