Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

Борошнистий черв'як з точки зору вмісту поживних речовин є таким же корисним, як молочний білок «золотого стандарту» (80% казеїну : 20% молочної сироватки).

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.

Для проведення дослідження агротехнологічна компанія Protifarm, яка є членом коаліції природних білків комах Ÿnsect, надала борошнистого черв’яка Alphitobius diaperinus, відомого також як малі або буйволині черви.

В результаті було встановлено, що білок, отриманий із цих комах, та молочний білок мають однакові показники перетравності, всмоктування та здатності стимулювати ріст м’язів.

Том Морманн, генеральний директор Protifarm, говорить, що розвиток сегменту білку із комах подібний до того, що спостерігалося на ранніх стадіях впровадження м’яса на рослинній основі чи альтернатив молочним продуктам.

«Ми бачимо, як дрібні бренди порушують загальноприйняті традиції і виступають каталізатором змін у галузі спортивного харчування чи альтернатив м’ясу», — говорить він

На його думку, зараз малим брендам знадобляться масштаби та маркетингова сила великих харчових компаній. Останні купують невеликі торгові марки, інвестують в них та згодом розробляють власні пропозиції.

«Чим більше комахи будуть перероблені і позбавлені свого первісного вигляду, тим легше таку їжу буде сприймати споживачам», — продовжує Морманн.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що початковий попит на білок, отриманий із комах, стимулюватимуть спортсмени, люди похилого віку та ентовегани.

До цього біотехнологічна компанія Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з них на європейському ринку. Вперше в ЄС — для споживання людиною.

Джерело: FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив інноваційну упаковку із малини, паприки та кави

Запатентована технологія розроблена в лабораторіях Гарвардського університету та Массачусетського технологічного інституту.Для демонстрації розробки на виставці Summer Fancy Food Show...

Компанії-гіганти стимулюють революцію рослинного м’яса: за три роки ринок подвоїться

Згідно зі свіжим звіту ProVeg International, явним лідером у “рослинній революції” є Burger King. Проте всі п’ять основних мереж...

Компанія МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

Мʼясні сомельє відрізняють ритейл МХП від інших мереж і дають споживачеві більше, ніж гарне обслуговування. Це не просто продавці,...

Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке можна додавати до продуктів з низьким вмістом клітковини, таких як...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Інкубатор інновацій шукає стартапи, які вирощують м’ясо найрозумніших безхребетних

Безліч активістів виступили проти вирощування на промислових фермах хижої...

Нідерландська компанія створила інноваційне молоко для здорового старіння

Три нові формули молока та сироватки відповідають нормам Китаю,...

Пивоварня Carlsberg у Данії запустила технологію, що перероблятиме 90% води

Нова система переробки допоможе щороку економити під час виробництва...

Ринок веганської риби подвоїться. Її створюють із баклажанів

Оскільки споживачі дедалі більше хвилюються про навколишнє середовище, добробут...

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна...

Вибір редактора
В продовження теми