Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

Борошнистий черв'як з точки зору вмісту поживних речовин є таким же корисним, як молочний білок «золотого стандарту» (80% казеїну : 20% молочної сироватки).

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.

Для проведення дослідження агротехнологічна компанія Protifarm, яка є членом коаліції природних білків комах Ÿnsect, надала борошнистого черв’яка Alphitobius diaperinus, відомого також як малі або буйволині черви.

В результаті було встановлено, що білок, отриманий із цих комах, та молочний білок мають однакові показники перетравності, всмоктування та здатності стимулювати ріст м’язів.

Том Морманн, генеральний директор Protifarm, говорить, що розвиток сегменту білку із комах подібний до того, що спостерігалося на ранніх стадіях впровадження м’яса на рослинній основі чи альтернатив молочним продуктам.

«Ми бачимо, як дрібні бренди порушують загальноприйняті традиції і виступають каталізатором змін у галузі спортивного харчування чи альтернатив м’ясу», — говорить він

На його думку, зараз малим брендам знадобляться масштаби та маркетингова сила великих харчових компаній. Останні купують невеликі торгові марки, інвестують в них та згодом розробляють власні пропозиції.

«Чим більше комахи будуть перероблені і позбавлені свого первісного вигляду, тим легше таку їжу буде сприймати споживачам», — продовжує Морманн.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що початковий попит на білок, отриманий із комах, стимулюватимуть спортсмени, люди похилого віку та ентовегани.

До цього біотехнологічна компанія Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з них на європейському ринку. Вперше в ЄС — для споживання людиною.

Джерело: FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Піонер рослинного м’яса вийшов у прибуток вперше за три роки

Чистий дохід Beyond Meat за третій квартал склав $81 млн, що на 7,6% більше порівняно з аналогічним періодом минулого...

У Нідерландах з картопляного лушпиння з допомогою мікробів роблять олію, що замінить пальмову

«Новий продукт надзвичайно схожий з пальмовою, соняшниковою та кокосовою оліями», — кажуть виробники.Стартап уже отримав перші інвестиції у розмірі...

Штучний інтелект створює унікальні рецепти для підписників ChatGPT Plus

Першими, хто зможе протестувати віртуального шеф-кухара, стали підписники платної версії чату — ChatGPT Plus. Але протягом наступних тижнів він...

Цього літа фінни питимуть міцне пиво з гусячого посліду

Ant Brew знаходиться в місті Лахті, яке Європейський Союз назвав Зеленою столицею Європи 2021 року.  Нову святкову серію пива випускатимуть...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

FozzyGroup створює «магазин майбутнього»: продажами керуватиме штучний інтелект

Штучний інтелект розпізнає об’єкти, керує категоріями й товарними залишками,...

Coca-cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю

Нова лінійка представлена у трьох варіантах: ячмінний та зелений...

Китайський уряд інвестує у розробку альтернативного м’яса на фоні чуми свиней

Попередні одержувачі подібних фінансових асигнувань у Китаї включали розробників...

Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США,...

Українці спекли найдорожчий хліб у світі. Скуштувати можна до 5 листопада

«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже...

Вибір редактора
В продовження теми