Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

Борошнистий черв'як з точки зору вмісту поживних речовин є таким же корисним, як молочний білок «золотого стандарту» (80% казеїну : 20% молочної сироватки).

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.

Для проведення дослідження агротехнологічна компанія Protifarm, яка є членом коаліції природних білків комах Ÿnsect, надала борошнистого черв’яка Alphitobius diaperinus, відомого також як малі або буйволині черви.

В результаті було встановлено, що білок, отриманий із цих комах, та молочний білок мають однакові показники перетравності, всмоктування та здатності стимулювати ріст м’язів.

Том Морманн, генеральний директор Protifarm, говорить, що розвиток сегменту білку із комах подібний до того, що спостерігалося на ранніх стадіях впровадження м’яса на рослинній основі чи альтернатив молочним продуктам.

«Ми бачимо, як дрібні бренди порушують загальноприйняті традиції і виступають каталізатором змін у галузі спортивного харчування чи альтернатив м’ясу», — говорить він

На його думку, зараз малим брендам знадобляться масштаби та маркетингова сила великих харчових компаній. Останні купують невеликі торгові марки, інвестують в них та згодом розробляють власні пропозиції.

«Чим більше комахи будуть перероблені і позбавлені свого первісного вигляду, тим легше таку їжу буде сприймати споживачам», — продовжує Морманн.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що початковий попит на білок, отриманий із комах, стимулюватимуть спортсмени, люди похилого віку та ентовегани.

До цього біотехнологічна компанія Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з них на європейському ринку. Вперше в ЄС — для споживання людиною.

Джерело: FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Колишній фіндиректор Kraftz Heinz створив вівсяне молоко, корисне для серця

Бренд розробив колишній фінансовий директор Kraftz Heinz Indonesia під час пандемії Covid-19. Ключовим елементом успіху Oatside він називає підхід...

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі знаковими смаками провінції Сечуань — пряного імбиру та припеченого на...

Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів досліджень з приводу засвоюваності рецептури покриття шлунково-кишковим трактом.Розробники говорять, що...

Кондитерська компанія «АВК» зробила ставку на нову іноваційну розробку

«АВК» та її засновник Володимир Авраменко зробили собі ім'я на виробництві кондитерської продукції. До війни на Сході в їхньому...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Китайці створили колірний індикатор «свіжості» морепродуктів, надихнувшись хамелеоном

Ключовою частиною виробництва морепродуктів є здатність виявляти диметиламін та...

Стартап створив технологію, яка передаватиме аромати страв для дегустацій на відстані

Процес починається з аналізу обраного аромату за допомогою приладу...

Мішленівський шеф-кухар готує еко-страви на двох лезах від старого млина

Обід у його ресторані Knystaforsen обійдеться у 2450 шведських...

Розклав на молекули: Український творець молекулярного борщу отримав вищу світову відзнаку

Ця офіційна нагорода вважається вищою відзнакою у світі гастрономії,...

Samsung випустив холодильник, який будить власника і сам замовляє продукти

Відтепер, окрім голосового асистента від Samsung — Bixby, холодильник...

Вибір редактора
В продовження теми