Грибний криль. Вперше із мікопротеїну створили цілі креветки та кальмари

Чиказький стартап Aqua Cultured Food готує до запуску перший у світі цільном’язовий аналог морепродуктів, створений шляхом мікробної ферментації.

На сьогодні більшість альтернативних морепродуктів представлені на світовому ринку у вигляді «філе у паніровці» або подрібнених шматочків.

Компанія заявила, що розробляє такі альтернативні морепродукти у «природному вигляді» креветок, кальмарів, тунця, філе риби.

Першим продуктом, котрий з’явиться на вибіркових ринках в кінці цього року буде заморожена «креветка-попкорн», представлена у трьох варіаціях.

Використовуючи свою технологію, яка дещо відрізняється від точного бродіння, стартап розробляє повноцінні протеїни без шкідливих екологічних наслідків, які спричиняє традиційна аквакультура.

Шляхом ферментації біомаси, що застосовує спеціально розроблений штам грибів як основний інгредієнт, вдається отримувати значні кількості альтернативного білка за короткий термін.

«Оскільки у процесі культивування ми не змінюємо ДНК мікопротеїну, наші продукти не є ГМО», — повідомляє Бріттей Чибе, співзасновник компанії.

У виробництві стартап не використовує крохмалів та ізолятів, котрі часто застосовуються для створення альтернативних білків, представлених на ринку, тим самим підтримуючи тенденцію до «чистої етикетки».

У найближчі 60 днів компанія прагне закрити інвестиційний раунд для масштабування виробництва перед виходом на ринок, у найближчих планах — також світовий, повідомив Чибе.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Власники Chrysler, Dodge, Jeep та Ram замовлятимуть їжу за кермом у кілька кліків

Замовляти їжу за кермом стане набагато зручніше. Lear Corporation, світовий лідер автомобільних технологій у галузі виробництва сидінь та електронних...

Інвестор Volia Agri-Food Park назвав точки зростання українського ринку їжі – взаємодія, інновації та нові продукти

Сьогодні під час New Food Summit 2023 він поділився власним рецептом перетворення української аграрної та харчової промисловості у потужну...

Штучний інтелект імітував смак справжньої курки з місива бамбуку, персиків та нуту

Нова розробка буде використана на створення нових продуктів і спершу буде запущена в Чилі, Аргентині та Бразилії, а згодом...

На вирощування мікрогріну чи відкриття кав’ярні можна отримати 130 тис. грн

Програма під назвою “Economic Resilience Programme” передбачає надання мікрогрантів для тих, хто веде свою діяльність у Харківській та Дніпропетровській...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Pepsi поєднала кетчуп з колою, щоб створити ідеальну приправу для хот-догів

Pepsi Colachup (колачуп, що є поєднанням слів кола і...

Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року,...

Французький аграрний гігант розробив інноваційне борошно з підвищеним вмістом клітковини

Згідно даних компанії, їхнє борошно містить резистентний крохмаль та ...

Вибір редактора
В продовження теми