Pascual Innoventures має на меті стати інвестором на початковій стадії для цих стартапів, щоб надалі тісно співпрацювати з ними
Оскільки при пастеризації молока деякі його компоненти втрачаються, нова бізнес-ідея має на меті створити продукт, який би зберігав всю харчову цінність традиційного молока, а то й перевершував її.
«Основним питанням є досягнення економічної життєздатності завдяки технологічним витратам на біореактори та нові середовища зростання. Інший виклик пов’язаний з підходом до ринку та пошуком галузей застосувань, які можуть збільшити поточне виробництво та створити нові продукти», — говорить Седжал Равджі, генеральний директор Pascual Innoventures.
Твердий білок — казеїн та сироватка — становлять лише 3,3% від загального складу молока, 87,75 — вода, решта — цукор, переважно лактоза, жири, вітаміни та мінерали.
Для нового культивованого продукту теоретично треба змінити лише 3,3% складу пляшки молока
За даними дослідження RethinkX, до 2030 року майже 90% попиту на молочні продукти надходитимуть із альтернатив точного бродіння. До прикладу, створення казеїну шляхом прецизійної ферментації виявилось життєздатним методом отримання будь-якого виду сиру.
Згідно попередніх планів, створення Mylcubator триватиме шість місяців, від вибору до демонстраційного дня.
Джерело: Food Ingredients First