Без диму: сімейний стартап створив кремове морозиво з конопель

Крістен Сутарія разом зі своїм чоловіком та за сумісництвом діловим партнером Карлом Сутарією створили лінійку рослинного морозива з конопель та вівса Doozi Pots.

Згідно даних Інституту Здорової Їжі та Асоціації виробників рослинних продуктів США, роздрібний продаж морозива та заморожених десертів на рослинній основі за минулий рік зріс на 20,4%, до $435 млн. Це четверта за величиною категорія ланки рослинних харчових продуктів.

Зараз на ринку домінують переважно заморожені десерти, що використовують кокосове молоко чи вершки як основний інгредієнт.

Крістен Сутарія зауважила, що вона може покращити органолептичні якості морозива, використавши як основний інгредієнт органічне конопляне молоко та цільне вівсяне борошно замість кокосової олії чи вершків, що містять багато насичених жирів.

«Насичені жири мають різну температуру плавлення і вони в деякій мірі блокують смак», — каже Крістен.

Конопляне морозиво містить 8-10% жиру з істотно нижчим рівнем насичених жирів у порівнянні з кокосовим. Це дає змогу отримувати чистий смак та аромат, який прекрасно відкривається у готовому продукті.

Використання вівсяного борошна у поєднанні з основою з конопляного та вівсяного молока дозволило створити чудову текстуру морозива, зберігаючи «цінну кремовість» без застосування великої кількості цукру, повідомила засновниця бренду.

Зважаючи на спірність застосування коноплі як дозволеного харчового інгредієнту, морозиво Doozi Pots доступне у деяких роздрібних точках в Огайо та Чикаго, а також мережі супермаркетів Sprouts.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап заручився підтримкою нових інвесторів — Gullspång Re: food, Eurazeo, Norrsken...

З жиром, безалкогольною горілкою та кавовою гущою: топ безвідходних коктейлів до Різдва

Оскільки третина їжі у всьому світі викидається на смітник, пріоритетом стають максимально безвідходні напої, але без компромісів щодо якості...

В Каліфорнії з водоростей створили яйця, які підвищують розумову та фізичну працездатність

Компанію заснував піонер рослинної їжі Брендан Бразер з метою створити найбільш екологічний спосіб виробництва білка, максимально насиченого поживними речовинами.Основним...

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й випереджати час,  вирізнятися на полиці — саме таким принципом керується...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Точна ферментація: створили солодкий протеїн, що замінить цукор

Інноваційний «солодкий протеїн» виготовляють з тропічних рослин Малайзії, Китаю...

Фінський стартап будує першу у світі фабрику для виробництва білка з повітря

Нові виробничі потужності під назвою Factory 01 дозволить масштабувати...

Вибір редактора
В продовження теми