Без диму: сімейний стартап створив кремове морозиво з конопель

Крістен Сутарія разом зі своїм чоловіком та за сумісництвом діловим партнером Карлом Сутарією створили лінійку рослинного морозива з конопель та вівса Doozi Pots.

Згідно даних Інституту Здорової Їжі та Асоціації виробників рослинних продуктів США, роздрібний продаж морозива та заморожених десертів на рослинній основі за минулий рік зріс на 20,4%, до $435 млн. Це четверта за величиною категорія ланки рослинних харчових продуктів.

Зараз на ринку домінують переважно заморожені десерти, що використовують кокосове молоко чи вершки як основний інгредієнт.

Крістен Сутарія зауважила, що вона може покращити органолептичні якості морозива, використавши як основний інгредієнт органічне конопляне молоко та цільне вівсяне борошно замість кокосової олії чи вершків, що містять багато насичених жирів.

«Насичені жири мають різну температуру плавлення і вони в деякій мірі блокують смак», — каже Крістен.

Конопляне морозиво містить 8-10% жиру з істотно нижчим рівнем насичених жирів у порівнянні з кокосовим. Це дає змогу отримувати чистий смак та аромат, який прекрасно відкривається у готовому продукті.

Використання вівсяного борошна у поєднанні з основою з конопляного та вівсяного молока дозволило створити чудову текстуру морозива, зберігаючи «цінну кремовість» без застосування великої кількості цукру, повідомила засновниця бренду.

Зважаючи на спірність застосування коноплі як дозволеного харчового інгредієнту, морозиво Doozi Pots доступне у деяких роздрібних точках в Огайо та Чикаго, а також мережі супермаркетів Sprouts.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лідер інноваційної етноботаніки створив їстівний порошок із коноплі, що не впливає на психіку

«Значні дослідження чітко показують, що КБР може допомогти зменшити біль, тривогу та запалення. Крім того, він є високопереносимим, не...

Макуха, смородина та агрус — на Дніпропетровщині створюють екологічне вино

Засновник виноробня – Геннадій Кузьмін, який має фермерське господарство, де вирощує зернові, олійні, а також платнації сировини для виробництва...

Стартап розробив реалістичну заміну тунця із пшениці та крохмалю

Альтернативну рибу можна готувати, так само як і оригінальну. Виробник обіцяє ті ж органолептичні відчуття, як і від звичайної...

Білл Гейтс інвестує у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Стартап з Північної Кароліни отримав фінансування від вже існуючого інвестора Breakthrough Energy Ventures, стійкої компанії VC, заснованої Біллом Гейтсом,...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Преміум-бренд створив активовану воду, що посилює смак їжі у 10 разів

Вода, що проходить через швейцарську запатентовану технологію фільтрації, отримує...

Інвестори повірили у вафлі з буряків – проєкт профінансовано на 257%

Американець збирає інвестиції на запуск виробництва суперфуду – млинців...

PepsiCo знизить вміст цукру в напоях на 50% та “оздоровить” чипси

Очікується, що здорові закуски стануть найбільш швидкозростаючою продовольчою категорією...

Кондитерський гігант склав ціну на веганський шоколад. Його розробляли 2 роки

Основою веганського шоколаду Cadbury Plant Bar стане мигдальна паста,...

Вибір редактора
В продовження теми