Без диму: сімейний стартап створив кремове морозиво з конопель

Крістен Сутарія разом зі своїм чоловіком та за сумісництвом діловим партнером Карлом Сутарією створили лінійку рослинного морозива з конопель та вівса Doozi Pots.

Згідно даних Інституту Здорової Їжі та Асоціації виробників рослинних продуктів США, роздрібний продаж морозива та заморожених десертів на рослинній основі за минулий рік зріс на 20,4%, до $435 млн. Це четверта за величиною категорія ланки рослинних харчових продуктів.

Зараз на ринку домінують переважно заморожені десерти, що використовують кокосове молоко чи вершки як основний інгредієнт.

Крістен Сутарія зауважила, що вона може покращити органолептичні якості морозива, використавши як основний інгредієнт органічне конопляне молоко та цільне вівсяне борошно замість кокосової олії чи вершків, що містять багато насичених жирів.

«Насичені жири мають різну температуру плавлення і вони в деякій мірі блокують смак», — каже Крістен.

Конопляне морозиво містить 8-10% жиру з істотно нижчим рівнем насичених жирів у порівнянні з кокосовим. Це дає змогу отримувати чистий смак та аромат, який прекрасно відкривається у готовому продукті.

Використання вівсяного борошна у поєднанні з основою з конопляного та вівсяного молока дозволило створити чудову текстуру морозива, зберігаючи «цінну кремовість» без застосування великої кількості цукру, повідомила засновниця бренду.

Зважаючи на спірність застосування коноплі як дозволеного харчового інгредієнту, морозиво Doozi Pots доступне у деяких роздрібних точках в Огайо та Чикаго, а також мережі супермаркетів Sprouts.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

До останньої краплі: стартап з виробництва «чайних бомбочок» отримав $5 млн інвестицій

Загалом обсяг залучених інвестицій від старту проєкту становить $8,4 млн.Зібрані кошти допоможуть Tea Drops розширитися від поточної моделі прямої...

Мікрозелень популярного овоча сприяє зниженню ваги. Дослідження

Перед тим, як прийти до такого висновку, вчені проводили численні експерименти, вивчаючи вплив капусти на обмеження набору ваги у...

Компанія, в яку вклався Білл Гейтс, спільно з китайським гігантом фаст-фуду виводить страви з рослинною яловичиною

Новинки можна буде скуштувати в Panda Express Innovation Kitchen в Пасадені (Каліфорнія) уже в лютому.Дві нові страви Beyond Meat...

Рок-музикант Брайан Адамс став співзасновником стартапу, що робить молоко з вівсом та травами

Компанія пропонує Moodrink — замінник молока на основі трав та вівса, який можна використовувати для випічки, приготування їжі, кави...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Рослинне м’ясо більше не схоже на тофу. Китайці розробили курятину з арахісу

Принаймні, у цьому запевняє шанхайська Haofood, яка першою розробила...

Оцет із чорної вишні та кленовий сироп замість цукру: ТОП-7 нових трендів на ринку їжі

Журі Specialty Food Association включає 20 професіональних кулінарів з...

Метеорит на пательні. Пробну партію котлет із грибного білка розкупили за лічені години

Обмежений пакет, вартість якого становить $14,99, плюс – доставка,...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий...

Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину

«Ресторан у коробці» базується на технології Hyper-Robotics, ізраїльського стартапу...

Вибір редактора
В продовження теми