Сир із горіхів. Після камамберу із кеш’ю виробник рослинних сирів взявся за овес

Молода канадська компанія прагне зробити справжній прорив у сегменті альтернативної молочної продукції, а саме – у виробництві сирів.

Виробництво традиційного сиру – нестійке в екологічному плані. «Сир продукує найвищі викиди парникових газів після баранини та яловичини», – говорить Марі-Кетрін Марсо, засновник та генеральний директор бренду рослинних сирів The Frauxmagerie.

В останні роки рослинні новатори працюють над тим, щоб запропонувати споживачам більш екологічно чисті альтернативи сиру. Однак Марсо розчарована їх зусиллями.

«За останнє десятиліття на ринку з’явилося трохи рослинних сирів. Однак вони дорогі, алергенні, а смак і текстура не зовсім такі, як хотілося б, – говорить вона. – Ось чому була заснована The Frauxmagerie. Ми прагнемо створити сир на рослинній основі, який на смак буде дійсно схожий на сир».

Стартап уже комерціалізує дві лінійки сирних альтернатив. Свіжий асортимент виготовляється з мигдалю та включає сир Mauxarella, грецький Frauxmage та Frauxmage.

Лінійка Aged, виготовлена ​​з кеш’ю, включає Botanic True Blue, Botanic Boka, Botanic Camembert та Botanic Swizz.

Frauxmagerie сильно відрізняється від інших конкурентів. Зокрема, вони використовують традиційні методи виготовлення сиру шляхом витримки та ферментації.

Зараз компанія провадить розробку нового асортименту сирних альтернатив, виготовлених з вівса.

Також The Frauxmagerie збирає $1,5 млн для завершення автоматизації свого заводу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вегетаріанство – система збалансованого харчування: переваги та недоліки. Чи корисно буде вегетаріанцем?

Збалансоване правильне харчування є основою здорового способу життя та збереження здоров'я протягом багатьох років. Поняття «правильне харчування» у кожного...

Індійський стартап збільшить продажі антистресової кави в 10 разів

Запущений у квітні цього року, бренд JOMO вже реалізував 2 тис. коробок (24 тис. пакетиків) у межах країни протягом...

М’ясо, БАДи, упаковка — все це стартап робить із морської капусти

Особливу увагу на розвитку ринку водоростей зосереджує ЄС.  Очікується, що європейський ринок морських водоростей до 2030 р. сягне 9 млрд...

Інвестори повірили в рослинні креветки. Стартап зібрав $18 млн

Американський жіночий стартап New Wave Foods випускає на ринок альтернативні креветки. Штучний морепродукт виготовили з квасолі маш та водоростей....

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Кенійці випустили жувальну гумку з активованим вугіллям. Розробка тривала 2 роки

Kenafric розпочинав свою діяльність як взуттєвий бізнес, а наразі...

$2,5 млрд в національну економіку: Ізраїль стає центром світового foodtech

Згідно зі звітом Ізраїльського управлінням інновацій (IIA), Всесвітнього економічного...

Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом годуватиме японців клітинними стейками

Mitsubishi доєдналася до просування футуристичної страви, адже її харчовий...

Шеф-кухар, який допомагає українцям, першим в США смажитиме лабораторну курятину

Міністерство сільського господарства США надало підрозділам Upside Foods і...

На орбітальних станціях з’являться біоректори для вирощування лабораторного м’яса

За словами співзасновника та головного операційного директора Micro Meat...

Вибір редактора
В продовження теми