Стартап створив у лабораторії справжнє грудне молоко. На розробку пішло менше року

BIOMILQ створила у лабораторії справжнє грудне молоко для немовлят.

Інноваційний продукт має у своєму профілі макроелементи, тип і пропорції яких відповідають грудному молоку людини. У ньому міститься необхідна частка білків, складних вуглеводів, жирних кислот та інших біоактивних ліпідів.

Це великий крок для стартапу, який у лютому минулого року розробив казеїн та лактозу, схожі до тих, які містяться у людському грудному молоці.

Але розробка компонентів та створення самого молока — дві різні речі.

BIOMILQ не говорить про те, що його продукт біоідентичний до людського молока (існує занадто багато факторів, основаних на біології окремої людини, щоб заявити про це). Але компанія доводить макроелементальну цінність своїх продуктів, відтворюючи функціональні характеристики справжнього молока.

Наука, що стоїть за продуктом BIOMILQ, є дуже складною, але по суті компанія вирощує епітеліальні клітини молочної залози таким чином, щоб вони могли виробляти молоко.

Від старту технологічного процесу до отримання молока проходить 6-8 тижнів

Врешті-решт компанія за допомогою біопсії може відібрати клітини у конкретної жінки, щоб створити грудне молоко спеціально для її малюка.

«BIOMILQ показав, що він може створити продукт, який містить широкий набір білків людського молока, і забезпечує не тільки живлення, але й захист немовлят», — прокоментував доктор Дженніфер Сміловіц, дослідник людського молока UC Davis та технічний радник BIOMILQ.

Мішель Еггер, співзасновник та генеральний директор BIOMILQ додав, що вони спочатку закладали два роки, щоб досягти досягти своєї мети. Однак створити продукт вдалося менш ніж за рік.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Революція в доставці їжі за допомогою роботів та автономних автомобілей

Роботизовані системи та автономні автомобілі вже давно вийшли за рамки науково-фантастичних фільмів і стали повсякденною реальністю для багатьох компаній...

Екоактивісти створили посуд із відходів цукрових буряків та шукають інвесторів на Kickstarter

Майк і Алекс, засновники стартапу, ставлять за мету зробити світ чистішим, зеленішим та екологічнішим заради життя нащадків. Обоє мають...

Компанія, яка познайомила українців з моцарелою, створила унікальний сир

Компанія не зупинила діяльність з початку повномасштабного вторгнення, і навіть узяла участь у World Cheese Awards, де восени минулого...

Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Засновники компанії — доктор Русс Такер та професор Кеті Є — вихідці з Оксфордського університету. Вони зустрілися на кафедрі...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Гриль зі штучним інтелектом смажить ідеальний стейк за 2 хвилини

Гриль поєднує високотемпературне інфрачервоне приготування з системою штучного інтелекту...

На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром...

Австрійська компанія створила морозиво із плодів мавпячого дерева

У складі морозива – справжні плоди баобаба (Adansonia digitata),...

В Ізраїлі створили рослинне яйце з жовтком, яке можна смажити

На сьогодні в сегменті розробки альтернативних яєць стає по-справжньому...

П’ятірка м’ясо-молочних компаній псує атмосферу більше, ніж нафтові гіганти. Дослідження

П’ятірка найбільших у світі компаній тваринницької галузі, включаючи JBS,...

Вибір редактора
В продовження теми