Стартап створив у лабораторії справжнє грудне молоко. На розробку пішло менше року

BIOMILQ створила у лабораторії справжнє грудне молоко для немовлят.

Інноваційний продукт має у своєму профілі макроелементи, тип і пропорції яких відповідають грудному молоку людини. У ньому міститься необхідна частка білків, складних вуглеводів, жирних кислот та інших біоактивних ліпідів.

Це великий крок для стартапу, який у лютому минулого року розробив казеїн та лактозу, схожі до тих, які містяться у людському грудному молоці.

Але розробка компонентів та створення самого молока — дві різні речі.

BIOMILQ не говорить про те, що його продукт біоідентичний до людського молока (існує занадто багато факторів, основаних на біології окремої людини, щоб заявити про це). Але компанія доводить макроелементальну цінність своїх продуктів, відтворюючи функціональні характеристики справжнього молока.

Наука, що стоїть за продуктом BIOMILQ, є дуже складною, але по суті компанія вирощує епітеліальні клітини молочної залози таким чином, щоб вони могли виробляти молоко.

Від старту технологічного процесу до отримання молока проходить 6-8 тижнів

Врешті-решт компанія за допомогою біопсії може відібрати клітини у конкретної жінки, щоб створити грудне молоко спеціально для її малюка.

«BIOMILQ показав, що він може створити продукт, який містить широкий набір білків людського молока, і забезпечує не тільки живлення, але й захист немовлят», — прокоментував доктор Дженніфер Сміловіц, дослідник людського молока UC Davis та технічний радник BIOMILQ.

Мішель Еггер, співзасновник та генеральний директор BIOMILQ додав, що вони спочатку закладали два роки, щоб досягти досягти своєї мети. Однак створити продукт вдалося менш ніж за рік.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сир із горіхів. Після камамберу із кеш’ю виробник рослинних сирів взявся за овес

Виробництво традиційного сиру – нестійке в екологічному плані. «Сир продукує найвищі викиди парникових газів після баранини та яловичини», –...

В океані майже не залишилось вугрів. Тепер їх вирощуватимуть у лабораторії

Її запатентована технологія органоїдів — тривимірна структура тканини, отримана зі стовбурових клітин — не потребує стільки факторів росту, як...

Nestle підтримала розробника веганських бургерів – смачніших за Impossible Food та Beyond Meat

Перша пропозиція компаній, гамбургер з гороховим протеїном без глютену, без ГМО, буде представлена ​​в жовтні 2022 року. Зараз у...

Мусульмани готові визнати м’ясо, вирощене в лабораторії, халяльним

Халяльні вимоги, викладені MUIS, включають забезпечення того, щоб клітинні лінії для виробництва культивованого м’яса були отримані від видів тварин,...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Моцарелла, мюнстер та крабл — за допомогою мікробів створили сир для веганів

Очолила спільноту шеф-кухар Марго Річчо, котра мотивувалась власною алергією...

Інноваційний український foodtech зародиться із кластерів із потужними R&D центрами — Борис Шестопалов, HD-group

Як забезпечити цю трансформацію — newfood.ua розповів Борис Шестопалов,...

Український бренд зімітував лосось із пшениці та гороху — містить лише 40 калорій

За словами засновника компанії Романа Квашенка, його команда ставила...

Вибір редактора
В продовження теми