Стартап створив у лабораторії справжнє грудне молоко. На розробку пішло менше року

BIOMILQ створила у лабораторії справжнє грудне молоко для немовлят.

Інноваційний продукт має у своєму профілі макроелементи, тип і пропорції яких відповідають грудному молоку людини. У ньому міститься необхідна частка білків, складних вуглеводів, жирних кислот та інших біоактивних ліпідів.

Це великий крок для стартапу, який у лютому минулого року розробив казеїн та лактозу, схожі до тих, які містяться у людському грудному молоці.

Але розробка компонентів та створення самого молока — дві різні речі.

BIOMILQ не говорить про те, що його продукт біоідентичний до людського молока (існує занадто багато факторів, основаних на біології окремої людини, щоб заявити про це). Але компанія доводить макроелементальну цінність своїх продуктів, відтворюючи функціональні характеристики справжнього молока.

Наука, що стоїть за продуктом BIOMILQ, є дуже складною, але по суті компанія вирощує епітеліальні клітини молочної залози таким чином, щоб вони могли виробляти молоко.

Від старту технологічного процесу до отримання молока проходить 6-8 тижнів

Врешті-решт компанія за допомогою біопсії може відібрати клітини у конкретної жінки, щоб створити грудне молоко спеціально для її малюка.

«BIOMILQ показав, що він може створити продукт, який містить широкий набір білків людського молока, і забезпечує не тільки живлення, але й захист немовлят», — прокоментував доктор Дженніфер Сміловіц, дослідник людського молока UC Davis та технічний радник BIOMILQ.

Мішель Еггер, співзасновник та генеральний директор BIOMILQ додав, що вони спочатку закладали два роки, щоб досягти досягти своєї мети. Однак створити продукт вдалося менш ніж за рік.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інвестори дали $1,6 млн на клітинних лобстерів. Це – чисте м’ясо, тільки без панцира

Серед інвесторів Cultured Decadence — Bluestein Ventures, Joyance Partners, Revolution’s Rise of Rest Seed Fund, gener8tor, GlassWall Syndicate, Bascom...

Два європейські проєкти з’ясували, як вирощувати м’ясо в космосі

Команди складаються з німецької компанії Yuri та Reutlingen University, а також британських фірм Kayser Space, Cellular Agriculture і Campden...

McDonald’s готує “тест-драйв” рослинних бургерів, розроблених з Beyond Meat

McPlant — це бургер з котлетою на рослинній основі, розроблений корпорацією спільно з гігантом альт-м’ясної промисловості Beyond Meat.Раніше цього...

Виробник кефіру створив напої з грибів, що зменшують тривожність та піднімають настрій

Адаптогенні напої є останнім доповненням до портфоліо ферментованих напоїв Lifeway з вівсом. У їх складі – десять живих і...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Японці перетворили хміль, що лишається від виробництва пива, у нановолокно

Хміль є основним інгредієнтом майже кожного виду пива. Цей...

Одна з найстаріших агрокомпаній США інвестує у сировину для рослинного м’яса

Заснована в 1977 році, сьогодні компанія Sojaprotein має торгові...

Вибір редактора
В продовження теми