Філіппінський стартап створив холодильник з кокосового лушпиння

Філліпінський стартап Fortuna Cools прагнучи віднайти стійку альтернативу пластику, створив охолоджувальні контейнери із кокосового лушпиння, та вже зібрав фінансування на комерціалізацію свого продукту.

Інвестиційний раунд пройшов під керівництвом ADB Ventures та Katapault Ocean Fund. Фінансові деталі поки не розголошуються.

Первісним наміром створення контейнерів було застосування їх рибалками для охолодження улову

Установка має назву «горіховий охолоджувач» та виготовляється з кокосового лушпиння, яке зазвичай спалюється фермерами.

«Щороку лише на Філіппінах дев’ять мільярдів кокосового лушпиння спалюють як сміття. Застосування кокосового волокна Fortuna Cools дозволяє уникнути викидів СО2 від спалювання та надає додатковий прибуток збідненим фермерським регіонам з кокосового горіха», — зазначають на сайті компанії.

Стартап планує використати капітал для розширення масштабів свого виробництва, повідомив генеральний директор Девід Катлер.

Він зазначив, що ціни вже конкурують з багатьма існуючими варіантами теплоізоляційних упаковок та супроводжуються значними знижками при покупці великих обсягів.

«Ми комерціалізуємо охолоджувачі. Наш перший продукт вже доступний на Філіппінах для упаковки свіжих продуктів та транспортування продуктів, що швидко псуються», — сказав Катлер.

У найближчих планах компанії — вивести товар на міжнародний ринок.

Вже розроблені кілька дизайнів «горіхового охолоджувача», щоб зробити його придатним як для відпочинку на природі, так і повсякденного користування.

Джерело: The Spoon, e27

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Wanted Vegan годує українців рослинним салом та креветками

Заснований у 2020 році Романом Квашенком, який 20 років пропрацював у сфері виробництва та дистрибуції інгредієнтів для харчової промисловості,...

Колишній фармацевт розробив спеціальні «антипохмільні» батончики — допомогли буремні вечірки

«Подумайте, перш ніж випити. Спочатку з’їжте SoBar», — йдеться на сайті виробника.SoBar виробляє три види батончиків — Макіато, Білий...

Голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів

Інноваційний продукт під назвою «The Original Better» надійде у роздрібні магазини та заклади громадського харчування у вересні.У компанії заявляють,...

Виробник першого в Україні рослинного стейку запускає унікальні креветки, кальмари, лосось та тунець

Уже цього літа «GreenGo» запропонувала широкій аудиторії українців ніжні та хрусткі рослинні креветки, а також розробила кальмари, лосось та...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Кухонний «комбайн»: смарт-сад вирощує обід прямо на кухонному столі

Установка створена на кшталт домашньої кавомашини, де замість капсул...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться...

Вибір редактора
В продовження теми