Філіппінський стартап створив холодильник з кокосового лушпиння

Філліпінський стартап Fortuna Cools прагнучи віднайти стійку альтернативу пластику, створив охолоджувальні контейнери із кокосового лушпиння, та вже зібрав фінансування на комерціалізацію свого продукту.

Інвестиційний раунд пройшов під керівництвом ADB Ventures та Katapault Ocean Fund. Фінансові деталі поки не розголошуються.

Первісним наміром створення контейнерів було застосування їх рибалками для охолодження улову

Установка має назву «горіховий охолоджувач» та виготовляється з кокосового лушпиння, яке зазвичай спалюється фермерами.

«Щороку лише на Філіппінах дев’ять мільярдів кокосового лушпиння спалюють як сміття. Застосування кокосового волокна Fortuna Cools дозволяє уникнути викидів СО2 від спалювання та надає додатковий прибуток збідненим фермерським регіонам з кокосового горіха», — зазначають на сайті компанії.

Стартап планує використати капітал для розширення масштабів свого виробництва, повідомив генеральний директор Девід Катлер.

Він зазначив, що ціни вже конкурують з багатьма існуючими варіантами теплоізоляційних упаковок та супроводжуються значними знижками при покупці великих обсягів.

«Ми комерціалізуємо охолоджувачі. Наш перший продукт вже доступний на Філіппінах для упаковки свіжих продуктів та транспортування продуктів, що швидко псуються», — сказав Катлер.

У найближчих планах компанії — вивести товар на міжнародний ринок.

Вже розроблені кілька дизайнів «горіхового охолоджувача», щоб зробити його придатним як для відпочинку на природі, так і повсякденного користування.

Джерело: The Spoon, e27

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

В Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей

Версія панірованої курки на рослинній основі не тільки набуває зовнішнього вигляду, смаку та структури справжньої курячої грудки, але також...

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили, що це насправді так, – говорять у компанії. – Спіруліна...

«Ряба» пішла на зліт: МХП йде на вулиці з шаурмою та нагетсами

Це – заклади вуличної їжі, місця швидкого харчування з шаурмою Döner Market, йдеться у матеріалі Укрінформ.«Торік ми розробили цікавий...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Каліфорнійці створять середовище з біомолекул для вирощування дешевого м’яса

Цей крок має на меті значно знизити витрати на...

Перша у світі кава з адаптогенними грибами підтримує здоров’я мозку

«Coffee With Benefits» – це лінійка адаптогенної кави преміум-класу,...

В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії...

Лідер виробництва лабораторного жиру випустить свої перші гібридні сосиски

Ковбаски Mission Chorizo ​​є гібридним продуктом, виготовленим з нерозкритих...

Вибір редактора
В продовження теми