Філіппінський стартап створив холодильник з кокосового лушпиння

Філліпінський стартап Fortuna Cools прагнучи віднайти стійку альтернативу пластику, створив охолоджувальні контейнери із кокосового лушпиння, та вже зібрав фінансування на комерціалізацію свого продукту.

Інвестиційний раунд пройшов під керівництвом ADB Ventures та Katapault Ocean Fund. Фінансові деталі поки не розголошуються.

Первісним наміром створення контейнерів було застосування їх рибалками для охолодження улову

Установка має назву «горіховий охолоджувач» та виготовляється з кокосового лушпиння, яке зазвичай спалюється фермерами.

«Щороку лише на Філіппінах дев’ять мільярдів кокосового лушпиння спалюють як сміття. Застосування кокосового волокна Fortuna Cools дозволяє уникнути викидів СО2 від спалювання та надає додатковий прибуток збідненим фермерським регіонам з кокосового горіха», — зазначають на сайті компанії.

Стартап планує використати капітал для розширення масштабів свого виробництва, повідомив генеральний директор Девід Катлер.

Він зазначив, що ціни вже конкурують з багатьма існуючими варіантами теплоізоляційних упаковок та супроводжуються значними знижками при покупці великих обсягів.

«Ми комерціалізуємо охолоджувачі. Наш перший продукт вже доступний на Філіппінах для упаковки свіжих продуктів та транспортування продуктів, що швидко псуються», — сказав Катлер.

У найближчих планах компанії — вивести товар на міжнародний ринок.

Вже розроблені кілька дизайнів «горіхового охолоджувача», щоб зробити його придатним як для відпочинку на природі, так і повсякденного користування.

Джерело: The Spoon, e27

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дві найбільш технологічні компанії світу інвестують в роботів, які ходитимуть за продуктами

Ця новина співпала з не менш цікавою подією: Tesla презентувала попередній огляд робота-гуманоїда Optimus.Після презентації генеральний директор Tesla Ілон...

Австрієць виготовив в Україні преміальний делікатес, якому дві тисячі років

Засновник бренду – австрійський бізнесмен Томас Бруннер, який у 2004 році приїхав до України як директор з маркетингу українського...

Сінгапур навчатиме студентів технологіям виготовлення альтернативного м’яса

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білку зможуть студенти Технологічного університету Наньян (NTU). Він стартує у серпні,...

Від нарізки до фритюрниці — 60 днів. Картоплю фрі обробляють вуглекислим газом, щоб зберігати без холодильника

Нью-йоркська компанія Farther Farms розробила технологію, яка може змінити спосіб зберігання та розподілу їжі. Використовуючи вуглекислий газ, вони знайшли спосіб...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Олімпійський чемпіон створив біле пиво із бичачого колагену. Воно контролює вагу та відновлює м’язи

Формула Sportbier складається з води, солоду, хмелю, камеді акації,...

Це енергійний танець! Продажі PepsiCo «витягнули» енергетики та закуски

Компанія завдячує своїм результатам інноваціям у сфері закусок та...

Їстівні ложки зі смаком ванілі на півмільйона доларів — стартап шокував ринок

Засновник компанії Дінеш Тадепаллі придумав їстівні столові прибори, коли...

Вибір редактора
В продовження теми