Рослинне м’ясо їде в Голівуд. Мережа веганського харчування зібрала $7,5 млн на розширення

Мережа ресторанів швидкого харчування Plant Power зібрала $7,5 млн інвестицій.

Раунд очолили Helia Capital USA, Eat Beyond Global Holdings та Batta Foods.

Plant Power — це мережа ресторанів швидкого харчування, що пропонує повністю рослинне меню

За підсумками періоду з 2019 по 2020 рік роздрібний чистий обсяг продажів Plant Power зріс більш ніж на 50%, зазначають у компанії.

Згідно даних Інституту доброї їжі, у 2020 році продажі продуктів харчування на рослинній основі у США зростали у 2 рази швидше, ніж загальний обсяг продажів класичних продуктів харчування.

Категорія рослинного м’яса, включаючи бургери, збільшила продажі більш ніж на $430 млн з 2019-го по 2020 рік, і наразі ринок м’ясних продуктів на основі рослин становить $1,4 млрд.

Зростання споживчих настроїв до рослинного білка стимулювало навіть традиційні мережі фаст-фудів, такі як Burger King та McDonald’s, включити до меню страви з альтернативним м’ясом.

На сьогодні сім діючих потужностей мережі харчування Plant Power базуються у Південній Каліфорнії. Проте у компанії мають намір відкрити ще вісім торгових точок у Сакраменто, Голівуді та Лас-Вегасі.

Нове фінансування у мережі рослинних фаст-фудів планують використати для втілення своїх планів розширення та зосередження на розвитку нових корпоративних підрозділів.

Джерело: The Spoon 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український agrifood-сектор між європейськими перспективами і воєнними викликами: про що будуть говорити на New Food Summit 2024?

На події очікується 400 учасників і понад 70 спікерів. Серед компаній та брендів, які поділяться своїми кейсами: Enzym Group,...

Створили «альтернативу» конопель із апельсинових кірок — для усунення стресу та спокою

Така добавка не містить тетрагідроканабінолу, психотропного компоненту та інших домішок чи побічних продуктів, які можуть з’являтися при виготовленні КБР...

Японський рітейлер Muji розробив рослинне м’ясо на основі сої, яке можна зберігати без холодильника

Таке м’ясо коштує $2,75 за пачку і продається в інтернет і та у роздрібних магазинах, які ще працюють.Японський рітейлер...

Це енергійний танець! Продажі PepsiCo «витягнули» енергетики та закуски

Компанія завдячує своїм результатам інноваціям у сфері закусок та енергетичних напоїв, та бачить у цьому сегменті значний потенціал для...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину

«Ресторан у коробці» базується на технології Hyper-Robotics, ізраїльського стартапу...

Творець першого в світі молочного протеїну без тварин вийде на ринок спортивного харчування

Нова лінійка Mooless має в основі молекулярно ідентичний звичайній...

Лабораторний гібрид: Мішленовський ресторан в Іспанії буде продавати надруковане на 3D-принтері м’ясо

Технологію, яка дозволяє фактично «друкувати» рослинні аналоги м'яса розробили...

Споживачі активно переходять на рослинні яйця: зростає ринок, з’являються нові продукти

Згідно з даними, зібраними некомерційною організацією Good Food Institute...

Продажі веганської їжі зросли на 500%: рітейлери звітують про небувалий попит

Мережа пояснює цей ривок збільшенням популярності рослинної їжі.У січні...

Вибір редактора
В продовження теми