Рослинне м’ясо їде в Голівуд. Мережа веганського харчування зібрала $7,5 млн на розширення

Мережа ресторанів швидкого харчування Plant Power зібрала $7,5 млн інвестицій.

Раунд очолили Helia Capital USA, Eat Beyond Global Holdings та Batta Foods.

Plant Power — це мережа ресторанів швидкого харчування, що пропонує повністю рослинне меню

За підсумками періоду з 2019 по 2020 рік роздрібний чистий обсяг продажів Plant Power зріс більш ніж на 50%, зазначають у компанії.

Згідно даних Інституту доброї їжі, у 2020 році продажі продуктів харчування на рослинній основі у США зростали у 2 рази швидше, ніж загальний обсяг продажів класичних продуктів харчування.

Категорія рослинного м’яса, включаючи бургери, збільшила продажі більш ніж на $430 млн з 2019-го по 2020 рік, і наразі ринок м’ясних продуктів на основі рослин становить $1,4 млрд.

Зростання споживчих настроїв до рослинного білка стимулювало навіть традиційні мережі фаст-фудів, такі як Burger King та McDonald’s, включити до меню страви з альтернативним м’ясом.

На сьогодні сім діючих потужностей мережі харчування Plant Power базуються у Південній Каліфорнії. Проте у компанії мають намір відкрити ще вісім торгових точок у Сакраменто, Голівуді та Лас-Вегасі.

Нове фінансування у мережі рослинних фаст-фудів планують використати для втілення своїх планів розширення та зосередження на розвитку нових корпоративних підрозділів.

Джерело: The Spoon 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Coffee with lime. Conceptualist Khudo tells about new restaurants, lockdown delivery, and Instagram chandelier

NEWFOOD talked to the holding's co-founder, Andrii Khudo, about new venues, concepts, dishes, and the post-pandemic restaurant world. Recently, you've...

Норвезькі біотехнологи робитимуть інноваційні продукти з перемеленого криля

Завод, котрий збудують в гірськолижному комплексі Нерінгспарк, поблизу Осло (Норвегія), буде виробляти висококонцентрований гідролізат білка криля, придатний для їжі...

Технології приготування їжі: інновації, які змінюють підхід до кулінарії

Кулінарія переживає справжню революцію завдяки стрімкому розвитку технологій приготування їжі. Тепер на кухні не лише кухарі, але й наука,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Виробникам морозива, соків та готових страв роздадуть по 4 тис євро грантів

Гранти надаватимуться задля підтримки відновлення підприємницької діяльності на територіях...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені...

Вчені знайшли рослинне джерело вітаміну В12: вміст як у яловичині

Спіруліна, яка здобула популярність як суперфуд, виявилася дійсно перспективним...

У Києві печуть ремісничий хліб зі спельтою: рецептура розроблялася два роки

У рецептурі хліба лише чотири інгредієнти — борошно, сіль,...

Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

"Нова кухня" знову почала виробництво супів у Славутичі на...

Вибір редактора
В продовження теми