Погнали на понгамію. Danone взявся за розробку продуктів з бобів дерева понгамії

Гігант молочної промисловості Danone розпочав співпрацю з компанією Terviva для розробки нових харчових продуктів з використанням олії та протеїну з бобів понгамії.

Terviva займається комерціалізацією понгамії. Понгамія є квітучим деревом, що походить з Австралії та Індії, а також часто вирощується у Флориді.

З гектару насаджень можна отримати в 10 разів більший урожай бобів, ніж з гектару сої

Окрім рослинного білку та олії з понгамії можна отримувати біопаливо, що робить її привабливою для вирощування.

Фінансові деталі співпраці Danone з Terviva не розголошуються. До цього Terviva повідомляла, що зібрала $54 млн на комерціалізацію олії з понгамії та стійкого рослинного білку.

Оголошення про партнерство з’явилося в той час, коли виробники харчових продуктів все більше прагнуть задовольнити потреби споживачів у стійких джерелах їжі. Незалежно від розміру підприємства приділяють більше уваги практикам відновлювального землеробства, які покращують стан ґрунту, якість води та біорізноманіття.

Дерева понгамії

Співпраця Terviva з Danone дозволить французькій молочній компанії пришвидшити розробку пропозицій, що виготовляються на основі рослинних інгредієнтів.

Олія понгамії має золотистий колір і може використовуватися у кулінарії. Білок з бобів культури є високорозчинним. Причому виробництво обох продуктів базується на принципах стійкого землеробства, вирощування самої понгамії майже не вимагає пестицидів, стверджують у Terviva.

До слова, вийти на комерційні обсяги виробництва олії понгамії Terviva розраховує до 2022 року.

Джерела: Terviva, Fooddive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен світового класу Рікі Ечаніке (Ricky Echanique). Коли у нього розвинулись...

Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії TheTasteLab у ресторані Bukit Timah Kebaya. Він приготував дві страви...

За сім років гамбургери на клітинній основі здешевшали у 28 000 разів

Після того, як голандська компанія Mosa Meat представила перший у світі гамбургер з клітинного м'яса в 2013 році (процес...

Німці створили із квасолі замінник яєць за допомогою лазерних технологій. Зараз він зібрав $3 млн інвестицій

Веганські яйця Perfeggt — складний продукт на основі рослин, серед основних інгредієнтів якого — квасоля фава. Готуються у вигляді...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Вчені виростили м’ясо на каркасі зі спаржі — прототип точно імітує звичайну свинину

Розробка прототипу була частиною дослідження, спрямованого на розширення використання...

Піонер у сфері лабораторного м’яса починає вирощувати в лабораторіях омарів

Cultured Decadence, яка була фіналістом Smart Kitchen Summit Startup...

Два європейські проєкти з’ясували, як вирощувати м’ясо в космосі

Команди складаються з німецької компанії Yuri та Reutlingen University,...

Кейтеринговий гігант запускає робота для друку рослинних гамбургерів

Розгортання робота шеф-кухаря SavorEat знаменує собою перше впровадження технології...

Вибір редактора
В продовження теми