Погнали на понгамію. Danone взявся за розробку продуктів з бобів дерева понгамії

Гігант молочної промисловості Danone розпочав співпрацю з компанією Terviva для розробки нових харчових продуктів з використанням олії та протеїну з бобів понгамії.

Terviva займається комерціалізацією понгамії. Понгамія є квітучим деревом, що походить з Австралії та Індії, а також часто вирощується у Флориді.

З гектару насаджень можна отримати в 10 разів більший урожай бобів, ніж з гектару сої

Окрім рослинного білку та олії з понгамії можна отримувати біопаливо, що робить її привабливою для вирощування.

Фінансові деталі співпраці Danone з Terviva не розголошуються. До цього Terviva повідомляла, що зібрала $54 млн на комерціалізацію олії з понгамії та стійкого рослинного білку.

Оголошення про партнерство з’явилося в той час, коли виробники харчових продуктів все більше прагнуть задовольнити потреби споживачів у стійких джерелах їжі. Незалежно від розміру підприємства приділяють більше уваги практикам відновлювального землеробства, які покращують стан ґрунту, якість води та біорізноманіття.

Дерева понгамії

Співпраця Terviva з Danone дозволить французькій молочній компанії пришвидшити розробку пропозицій, що виготовляються на основі рослинних інгредієнтів.

Олія понгамії має золотистий колір і може використовуватися у кулінарії. Білок з бобів культури є високорозчинним. Причому виробництво обох продуктів базується на принципах стійкого землеробства, вирощування самої понгамії майже не вимагає пестицидів, стверджують у Terviva.

До слова, вийти на комерційні обсяги виробництва олії понгамії Terviva розраховує до 2022 року.

Джерела: Terviva, Fooddive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Glovo going global. Investor of world-famous startup explained about the principles of investing in “unicorns”

Maksym Filippov, executive director of the GR Capital venture fund, is one of those able to recognize putative "unicorns"...

Виробник першого в Україні рослинного стейку запускає унікальні креветки, кальмари, лосось та тунець

Уже цього літа «GreenGo» запропонувала широкій аудиторії українців ніжні та хрусткі рослинні креветки, а також розробила кальмари, лосось та...

Лідер ринку спортивних напоїв створив вишневий сік, що відновлює м’язи

Продукт преміум-класу, концентрат Черибунді готується на основі терпкої вишні, найбільш багатої антиоксидантами суперягоди у світі. Компанія застосовує власний методом екстрагування...

Медійний гігант відкриє «космічний» ресторан на висоті 220 миль над землею

Ресторан буде розташований у тематичному парку Epcot у «країні» World Discovery, присвяченій науці та галактиці.Space 220 подаватиме меню, що...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Фіни готові навчити півтори сотні компаній дешево вирощувати лабораторне м’ясо

Технологію розробили Пекка Катаяісто з Інституту наук про життя...

ТОП-8 суперфудів для зниження стресу та поліпшення настрою

Ми всі знаємо, від поганого настрою може врятувати шматочок...

Вибір редактора
В продовження теми