Перша в Україні високогірна сироварня виготовлятиме сир з «митою кіркою»

Перша в Україні високогірна сироварня «Далекі гори» розпочне виробництво продукції за новою технологією – сиру з так званою «митою кіркою».

Технологія передбачає особливий догляд за сирами при дозріванні

Він полягає у витримці сирів в окремій камері з регульованою температурою та вологістю, яка сприяє розвитку спеціальних бактерій, що прискорюють утворення захисної кірки, попереджають розвиток цвілі і стимулюють ферментні процеси.

Сироварня «Далекі гори» почала діяти в Україні з вересня 2020 р. Вона входить до складу сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Снідавка», який був утворений в 2018 р. 30 сільськими родинами.

Кооператив розміщений на території високогірного села Снідавка, на висоті 980 м над рівнем моря. У цій місцевості сформувався ідеальний екологічний мікроклімат для вирощування корів.

Якісний склад молока від корів, випасених на гірських полонинах з водопоями чистої джерельної води, є унікальний за своїми харчовими властивостями, запевняють місцеві виробники.

Сироварня «Далекі гори» ретельно стежать за якістю молока та проміжних продуктів на кожному етапі виробництва. Тут впроваджена і діє  система управління безпекою харчових продуктів HACCP.

«Все це допомагає нам виготовляти смачний справжній корисний сир, а покупцям – не сумніватися у його якості», — говорить Ірина Мартищук, співвласниця сироварні.

Вона додає, що організація та ведення виробництва потребує значних інтелектуальних та матеріальних ресурсів — як власних, так і залучених.

За останні три роки кооператив завдяки співпраці з органами місцевого самоврядування отримав для облаштування сироварні майже 2 млн грн з державного, обласного та місцевих бюджетів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Творець першої у світі лабораторної риби поглине ще одну велику компанію

Ця угода призведе до появи світового лідера в галузі клітинного сільського господарства Об’єднане підприємство збереже назву Umami Bioworks і очолюватиме...

Український бренд створює шоколад із інгредієнту для бальзамування мумій

Керобові плитки – це здорова альтернатива традиційному шоколаду, говорять у компанії.Такий смаколик не містить кофеїну, глютену, має низький вміст...

У Києві з’явився бар, де в йогурт додають ром

У «Вогнику» радять спробувати коктейль Before Breakfast – із ромом, настояним на кокосі, лаймовим фрешем і журавлиною: це такий...

У біореакторі «варять» із цукру натуральні барвники, яких не існує в природі

Створена ними «безклітинна» платформа може забезпечити біосинтез затребуваних пігментів.Перші харчові барвники отримували виключно із рослин, але поступово їх замінили...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Український виробник створює гранолу зі спіруліною та кольорове лате

У асортименті компанії – органічна гранола, безглютенове борошно (амарантове,...

Дизайнерка з Іспанії перетворює харчові відходи на засоби по догляду за шкірою

Віра виготовляє продукти по догляду за шкірою із фруктів,...

Вибір редактора
В продовження теми