Перша в Україні високогірна сироварня виготовлятиме сир з «митою кіркою»

Перша в Україні високогірна сироварня «Далекі гори» розпочне виробництво продукції за новою технологією – сиру з так званою «митою кіркою».

Технологія передбачає особливий догляд за сирами при дозріванні

Він полягає у витримці сирів в окремій камері з регульованою температурою та вологістю, яка сприяє розвитку спеціальних бактерій, що прискорюють утворення захисної кірки, попереджають розвиток цвілі і стимулюють ферментні процеси.

Сироварня «Далекі гори» почала діяти в Україні з вересня 2020 р. Вона входить до складу сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Снідавка», який був утворений в 2018 р. 30 сільськими родинами.

Кооператив розміщений на території високогірного села Снідавка, на висоті 980 м над рівнем моря. У цій місцевості сформувався ідеальний екологічний мікроклімат для вирощування корів.

Якісний склад молока від корів, випасених на гірських полонинах з водопоями чистої джерельної води, є унікальний за своїми харчовими властивостями, запевняють місцеві виробники.

Сироварня «Далекі гори» ретельно стежать за якістю молока та проміжних продуктів на кожному етапі виробництва. Тут впроваджена і діє  система управління безпекою харчових продуктів HACCP.

«Все це допомагає нам виготовляти смачний справжній корисний сир, а покупцям – не сумніватися у його якості», — говорить Ірина Мартищук, співвласниця сироварні.

Вона додає, що організація та ведення виробництва потребує значних інтелектуальних та матеріальних ресурсів — як власних, так і залучених.

За останні три роки кооператив завдяки співпраці з органами місцевого самоврядування отримав для облаштування сироварні майже 2 млн грн з державного, обласного та місцевих бюджетів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці з найпопулярнішої каші українців зробили чай

Гречка є безглютеновим продуктом, який містить низку важливих поживних речовин, включаючи білок та особливо клітковину, що є її основним...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Власники Chrysler, Dodge, Jeep та Ram замовлятимуть їжу за кермом у кілька кліків

Замовляти їжу за кермом стане набагато зручніше. Lear Corporation, світовий лідер автомобільних технологій у галузі виробництва сидінь та електронних...

Теплиця з нутом — ізраїльтяни відправлять у космос спеціальну ферму

Ситуацію планує змінити NASA. Американське управління з дослідження космічного простору об’єднало зусилля з некомерційною організацією SpaceIL, яка намагається висадити...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

На впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати 4 млн грн

Мета USAID – підтримати інноваційну трансформацію та розвитку переробних...

Рейтинг морепродуктів: найбільш поживні види риби

Включення риби в раціон – це гарантія отримання поживних...

Вісім кавових гігантів збільшили закупівлі екологічної кави на 55%

В переліку тих, хто шукає альтернативу – JDE Peet’s,...

Доходи із відходів. Упаковка з авокадо збільшує термін зберігання продуктів

Упаковка включатиме бар’єрні етикетки та антиоксидантні добавки, які захищатимуть...

Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії...

Вибір редактора
В продовження теми