«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Британський виробник сейтанських продуктів LoveSeitan оприлюднив нові дані дослідження, проведеного компанією Thrust Carbon, згідно яких вуглецевий слід сейтану значно нижчий у порівнянні з традиційними м’ясними та молочними продуктами.

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який виготовляється з пшеничної клейковини

Дані показують, що вуглецевий слід продукції LoveSeitan становить лише 46,6 кг викидів вуглецю на кожні 100 кг сейтану. У свою чергу, для яловичини цей показник складає 6000 кг викидів вуглекислого газу на кожні 100 кг готового продукту, а для ягнятини — 2400 кг вуглецю на 100 кг продукту.

У ході дослідження було встановлено, що молочний сир та курятина традиційного виробництва мають відносно низькі значення вуглецевого сліду: 2100 кг викидів на 100 кг продукту для сиру та 600 кг викидів на 100 кг продукту для курки.

Втім, навіть такі показники істотно перевищують вуглецевий слід у порівнянні з рослинними аналогами. Це свідчить про те, що сейтан набагато лояльніший для навколишнього середовища, ніж традиційне м’ясо.

 «У нашому продукті більше білка, менше жиру і він у 130 разів більш стійкий, ніж яловичина. У вас може бути 130 гамбургерів із сейтану за той самий вуглецевий слід, що і один яловичий бургер», — сказав Стів Суіндон, співзасновник LoveSeitan.

На кожні 100 гр продукції  британського «пшеничного м’яса» припадає 28 гр білка та всього 1,2 гр жиру

До того ж, сейтан містить вітамін В12, що не завжди є у складі рослинних аналогів м’яса.

Згідно даних аналітиків, сегмент яловичини на рослинній основі може досягти позначки $16 млрд вже до 2030 року. 

Джерело: Green Queen, New Food Magazine

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ринковий гігант створив першу холодну каву швидкого приготування. Це займає всього 60 хвилин

Новинка буде представлена ​​на виставці у Чикаго, яка проходитиме на початку жовтня у McCormick Place.Свіжоприготована холоднозаварена кава Ronnoco з’явиться...

Green Salt: із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам

Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її культивують та збирають ціле тисячоліття.Салікорнія використовується у різних культурах —...

Перестиглі банани пустили на еко-шкіру: з тонни отримують 50 кв. м полотна

Зі зростанням етичної моди бренди почали віддавати перевагу м’якій шкірі. Втім, більшість існуючих на ринку зразків створені з пластмаси.Зважаючи...

Інноваційна кава з білком та грибами містить 9 незамінних амінокислот — як м’ясо

Нова продукція, яка вийшла під брендом Fermy, включає два продукти: Protein Coffee Enhancer та Protein Matcha Latte.Особливість напоїв полягає...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Раби баобаба: винайшли спортивний напій з додаванням плодів африканського дерева

Британський бренд Tribal Sports Nutrition вивів на ринок новий...

Нідерландський стартап створює протеїн із стебел помідорів та трави

Grassa отримала фінансування в рамках участі у змаганні для...

Вибір редактора
В продовження теми