Протеїн із грибів допоможе Unilever збільшити продажі до 1 млрд євро

Unilever оголосила про співпрацю з європейською харчовою технологічною компанією Enough, яка виготовляє мікопротеїн Abunda — білок на основі грибів.

У Univever підрахували, що за минулий рік третину продовольчого обсягу становили продукти на рослинній основі.

Зважаючи на те, що тенденція альтернативних білків невпинно зростає, таке партнерство буде вигідним для обох компаній.

Unilever планує розширити свій асортимент веганської продукції за рахунок мікопротеїну від Enough, які у свою чергу націлені на тісну співпрацю для розробки нових пропозицій альтернативних м’ясних продуктів та розширення потужностей.

Хоча ферментація не є новим способом та широко застосовується для виготовлення рослинного протеїну, Enough позиціонує своє виробництво як бренд з низьким вуглецевим слідом.

Так, для прикладу, викиди вуглецю при виробництві протеїну на основі грибів у Enough на 97% менші, ніж у традиційного виробництва яловичини і на 80% менші, ніж курки.

Слід зазначити, що мікопротеїн Abunda на відміну від багатьох рослинних білків являє собою цілісну біомасу.

Це повноцінний білок, що включає 9 незамінних амінокислот та багатий клітковиною

Дане партнерство спрямоване на реалізацію мети Unilever встановити плановий показник продажів у розмірі 1 млрд євро (приблизно $1,2 млрд) з рослинних м’ясних та молочних продуктів на найближчі п’ять-сім років.

Нагадаємо, раніше Unilever запустив проєкт, в рамках якого навчає споживачів винаходити їжу з відходів.  Компанія запускає інформаційні рекламні ролики, а ще допомагає знайти рішення, як «перетворити те, що залишилося в холодильнику, на щось смачненьке».

Джерело: The Spoon, Food Dive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тренди ресторанного бізнесу: ТОП трендів 2022 року

Незважаючи на те, яким важким минулий рік став для ресторанної галузі, у 2021 році відкрилося безліч нових закладів; а...

«У подальшому ми плануємо розвивати формат dark store», — Олексій Юхимчук, співзасновник Rocket

В Україні нарощує оберти та виходить за кордон сервіс доставки їжі з ресторанів та супермаркетів Rocket. Одночасне підключення 10 міст,...

Британських котів годуватимуть курятиною із клітин. Отримано перший дозвіл

Таким чином Meatly стала першою в країні, кому дозволили виробництво подібного продукту.Культивована курятина для домашніх тварин пройшла всебічні випробування...

Гриль на штучному інтелекті сам обирає рецепти для здорових страв

«Ми використовуємо інноваційні технології у поєднанні з датчиками всередині приладу, щоб визначати час приготування для різних страв», — пояснює...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Геніальність чи злочин проти їжі: споживачі реагують на запуск питного майонезу

Незвичайний продукт, запущений мережею зручних магазинів Lawson, вже здобув...

ТОП-5 трендів харчування в найближчому майбутньому

Тренди ми задаємо самі, і робимо це вже зараз....

«Ідеальне м’ясо» з солодкого люпину. Його можна додати в суп або пельмені

Співзасновниця фірми Джен Дрю зазначила, що універсальність Luprene підтверджує те,...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021...

Вибір редактора
В продовження теми