Протеїн із грибів допоможе Unilever збільшити продажі до 1 млрд євро

Unilever оголосила про співпрацю з європейською харчовою технологічною компанією Enough, яка виготовляє мікопротеїн Abunda — білок на основі грибів.

У Univever підрахували, що за минулий рік третину продовольчого обсягу становили продукти на рослинній основі.

Зважаючи на те, що тенденція альтернативних білків невпинно зростає, таке партнерство буде вигідним для обох компаній.

Unilever планує розширити свій асортимент веганської продукції за рахунок мікопротеїну від Enough, які у свою чергу націлені на тісну співпрацю для розробки нових пропозицій альтернативних м’ясних продуктів та розширення потужностей.

Хоча ферментація не є новим способом та широко застосовується для виготовлення рослинного протеїну, Enough позиціонує своє виробництво як бренд з низьким вуглецевим слідом.

Так, для прикладу, викиди вуглецю при виробництві протеїну на основі грибів у Enough на 97% менші, ніж у традиційного виробництва яловичини і на 80% менші, ніж курки.

Слід зазначити, що мікопротеїн Abunda на відміну від багатьох рослинних білків являє собою цілісну біомасу.

Це повноцінний білок, що включає 9 незамінних амінокислот та багатий клітковиною

Дане партнерство спрямоване на реалізацію мети Unilever встановити плановий показник продажів у розмірі 1 млрд євро (приблизно $1,2 млрд) з рослинних м’ясних та молочних продуктів на найближчі п’ять-сім років.

Нагадаємо, раніше Unilever запустив проєкт, в рамках якого навчає споживачів винаходити їжу з відходів.  Компанія запускає інформаційні рекламні ролики, а ще допомагає знайти рішення, як «перетворити те, що залишилося в холодильнику, на щось смачненьке».

Джерело: The Spoon, Food Dive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Переробка та  foodtech: як українські агрокомпанії адаптують бізнес до воєнних умов

З початку великої війни перед найбільшими агрокомпаніями та галуззю постала надскладна задача — відновити вітчизняний агроекспорт. Це є ключовим...

Coca-Cola випустила лімітовану версію напою, створеного штучним інтелектом

Напій Y3000 було створено з використанням даних, зібраних від споживачів, які взаємодіяли з медіа-додатками компанії. У створенні візуального дизайну,...

Аромат землі та поту: українці готують унікальний сир у попелі

Це — оригінальна інтерпретація рецепта сиру «реблошон» у сучасному відтворенні, говорять у мануфактурі.Сир під назвою «Алтинчіз Ред» створюється за...

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система зберігання продуктів Uvera має базовий блок, який вакуумуватиме контейнери, щоб...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

На створення нових робочих місць можна отримати 800 тис. грн від Швейцарії

Фінансування передбачає до 800 тис. грн для релокованих та...

Дієта без яловичини, омарів та молока врятує Землю від апокаліпсису

"Якби кожен на Землі відмовився від м’яса та риби,...

Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом годуватиме японців клітинними стейками

Mitsubishi доєдналася до просування футуристичної страви, адже її харчовий...

Вибір редактора
В продовження теми