Грета проти. Веганські замінники молока знову можуть бути «вершковими»

Європейський Союз відкликав правку, що забороняє називати молочні продукти рослинного походження «масляними» та «вершковими».

За заборону термінів Еврокомісія проголосувала ще в жовтні 2020 року. Голосування відбулося після рішення, яким Європейський Суд заборонив використовувати такі назви як «молоко», «масло», «сир» та «йогурт» для  категорії безмолочних продуктів.

Тепер, через сім місяців з моменту голосування в парламенті, і напередодні «супертріалогу» ЄС, в рамках якого тамтешні інституції вестимуть переговори щодо Спільної сільськогосподарської політики, поправка відкликана.

Не зрозуміло, що саме спонукало парламент відмовитись від законопроекту, окрім зростаючого опору виробників рослинних продуктів та самих споживачів.

Петицію проти правки 171, яку очолили компанії ProVeg, Upfield та Oatly разом з 96 асоціаціями, підписало 456 тис. людей

Серед інших противників поправки 171 Greenpeace, Європейська споживча організація (BEUC) та екоактивістка Грета Тунберг.

Гай Пеер, експерт із питань політики, еколог Німецького центру інтегративних досліджень біорізноманіття та Центру досліджень довкілля Гельмгольца також вважає, що у відміні поправки зіграв роль громадський контроль.

Він здогадується, що депутати Європарламенту «усвідомили, що це може зганьбити їх… у той час як самі нібито страшенно боряться за екологію».

Дехто вважає, що заборона використовувати «молочні» терміни була спробою традиційної галузі стримати зростання веганського руху. Попри все, сектор рослинних замінників активно розвивається та продовжує залучати все більше інвестицій.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кав’ярня на ВДНГ продає пряні трави та готує авторські чаї

Магазин і кав’ярня Kitchen&Garden розташовані в яблуневому саду на ВДНГ (м. Київ).Катерина Безжон, засновниця компанії, говорить, що до нинішнього...

Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної їжі.Danish Crown є найбільшою в Європі компанією з переробки м'яса...

Каву в біореакторі можна виростити за місяць: смак та запах не відрізняється

Протягом серії досліджень вчені вивчали технологію створення кави без ґрунту та ключові тенденції, що стимулюють інновації у виробництві екологічно...

Заїсти стрес. Стартап ONO додав у вівсянку багато протеїну та гриби – для зниження тривожності

З новим продуктом засновники компанії Нілу Шахріарі та Джейсон Вайленманн планують «розігнати» категорію традиційної вівсянки.Вони акцентують на користі такої...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Лабораторне м’ясо вперше з’явилося у супермаркетах – по 200 гривень за упаковку

Вперше з моменту затвердження три з половиною роки тому...

Агнець небожий: перша у світі лабораторна ягнятина з’явиться через 2 роки

В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу,...

Вибір редактора
В продовження теми