Грета проти. Веганські замінники молока знову можуть бути «вершковими»

Європейський Союз відкликав правку, що забороняє називати молочні продукти рослинного походження «масляними» та «вершковими».

За заборону термінів Еврокомісія проголосувала ще в жовтні 2020 року. Голосування відбулося після рішення, яким Європейський Суд заборонив використовувати такі назви як «молоко», «масло», «сир» та «йогурт» для  категорії безмолочних продуктів.

Тепер, через сім місяців з моменту голосування в парламенті, і напередодні «супертріалогу» ЄС, в рамках якого тамтешні інституції вестимуть переговори щодо Спільної сільськогосподарської політики, поправка відкликана.

Не зрозуміло, що саме спонукало парламент відмовитись від законопроекту, окрім зростаючого опору виробників рослинних продуктів та самих споживачів.

Петицію проти правки 171, яку очолили компанії ProVeg, Upfield та Oatly разом з 96 асоціаціями, підписало 456 тис. людей

Серед інших противників поправки 171 Greenpeace, Європейська споживча організація (BEUC) та екоактивістка Грета Тунберг.

Гай Пеер, експерт із питань політики, еколог Німецького центру інтегративних досліджень біорізноманіття та Центру досліджень довкілля Гельмгольца також вважає, що у відміні поправки зіграв роль громадський контроль.

Він здогадується, що депутати Європарламенту «усвідомили, що це може зганьбити їх… у той час як самі нібито страшенно боряться за екологію».

Дехто вважає, що заборона використовувати «молочні» терміни була спробою традиційної галузі стримати зростання веганського руху. Попри все, сектор рослинних замінників активно розвивається та продовжує залучати все більше інвестицій.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Львів’яни створюють «витриманий» хліб, який вистоюють у формах із лози

Пекарня працює з 2018 року. За цей час їй вдалося суттєво розширити асортимент, і зараз «Млин» пропонує хліб, хлібобулочні...

Виробник вітамінів винайшов смужки, що позбавляють втоми та насичують організм «літнім вітаміном»

Невеликі розчинні смужки Sleep+ та D3 Sunshine Support призначені для покращення якості сну, загального самопочуття та імунітету відповідно.Хоча вітамін...

Засновник виробництва м’ясних чипсів: чверть обороту іде на рекламу

Обсяг українського ринку снеків у 2023 році оцінюється у 7,5 млрд грн Бренди органічної продукції складають близько 15%, з яких...

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами засновниці Кімберлі Ле, він швидко розпродається.Ті, хто уже спробував, говорять,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

ТОП-25 цікавих фактів про кулінарію

Факт №1 – в Японії один із найпопулярніших десертів...

Біл Ґейтс не причім. «Чіп» на руці підбере ідеальне меню для кожного

Технологічний підхід обіцяє поліпшити метаболізм, підвищити рівень енергії та...

У лабораторії вперше виростили цільні шматки м’яса з прошарками жиру

Вони використовують метод, завдяки якому в продукті міститься більше...

Тунець, який ніколи не плавав. Американці скоро спробують рибу з пробірки

Компанія BlueNalu Inc. зібрала $60 млн для запуску стартапу...

Ізраїльський стартап розробив платформу для виготовлення цільних шматків м’яса з рослин

На відміну від існуючих технік 3D та екструзії, застосовуваних...

Вибір редактора
В продовження теми