Грета проти. Веганські замінники молока знову можуть бути «вершковими»

Європейський Союз відкликав правку, що забороняє називати молочні продукти рослинного походження «масляними» та «вершковими».

За заборону термінів Еврокомісія проголосувала ще в жовтні 2020 року. Голосування відбулося після рішення, яким Європейський Суд заборонив використовувати такі назви як «молоко», «масло», «сир» та «йогурт» для  категорії безмолочних продуктів.

Тепер, через сім місяців з моменту голосування в парламенті, і напередодні «супертріалогу» ЄС, в рамках якого тамтешні інституції вестимуть переговори щодо Спільної сільськогосподарської політики, поправка відкликана.

Не зрозуміло, що саме спонукало парламент відмовитись від законопроекту, окрім зростаючого опору виробників рослинних продуктів та самих споживачів.

Петицію проти правки 171, яку очолили компанії ProVeg, Upfield та Oatly разом з 96 асоціаціями, підписало 456 тис. людей

Серед інших противників поправки 171 Greenpeace, Європейська споживча організація (BEUC) та екоактивістка Грета Тунберг.

Гай Пеер, експерт із питань політики, еколог Німецького центру інтегративних досліджень біорізноманіття та Центру досліджень довкілля Гельмгольца також вважає, що у відміні поправки зіграв роль громадський контроль.

Він здогадується, що депутати Європарламенту «усвідомили, що це може зганьбити їх… у той час як самі нібито страшенно боряться за екологію».

Дехто вважає, що заборона використовувати «молочні» терміни була спробою традиційної галузі стримати зростання веганського руху. Попри все, сектор рослинних замінників активно розвивається та продовжує залучати все більше інвестицій.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На перше лабораторне м’ясо в ресторані шикуються черги попри преміальні ціни

Культивовані м’ясні продукти обох компаній доступні лише у преміальному сегменті громадського харчування: культивована курка культивоване м'ясо– в Bar Crenn...

М’ясо в маси. Виробник першого у світі клітинного гамбургера зібрав інвестиції на промислове виробництво

Mosa Meat заявила про себе у 2013 році, запропонувавши альтернативу традиційному вирощуванню м’яса. Тоді собівартість виробництва гамбургера з м’ясом...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Творець першого в світі молочного протеїну без тварин вийде на ринок спортивного харчування

Нова лінійка Mooless має в основі молекулярно ідентичний звичайній сироватці протеїн від Perfect Day.Його виготовляють шляхом точної ферментації, забезпечуючи...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Pepsi вперше випустила лімітовану серію фірмових пончиків

Бокс включає в себе унікальний пончик Pepsi ColaCream Donut...

Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою...

Nestle підтримала розробника веганських бургерів – смачніших за Impossible Food та Beyond Meat

Перша пропозиція компаній, гамбургер з гороховим протеїном без глютену,...

Тренди ресторанного бізнесу: ТОП трендів 2022 року

Незважаючи на те, яким важким минулий рік став для...

Торговий партнер України відкрив першу цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно

У супроводі гучного цвірінькання тони комах на своїй фермі,...

Вибір редактора
В продовження теми