Агнець небожий: перша у світі лабораторна ягнятина з’явиться через 2 роки

Австралійська компанія Magic Valley планує стати першою у світі, хто виростить культивовану баранину.

В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу, а сама компанія перебуває в процесі залучення фінансування.

Наразі більшість стартапів цього сегменту приділяють увагу виробництву аналогів з яловичини, курятини чи свинини. Хоча на баранину у світі є чималий попит, і навіть очікується його зростання в Азії, на Близькому Сході та в Африці.

Культивована баранина буде створена шляхом відбору клітин та вирощування їх у середовищі, багатому поживними речовинами

У своїй технології Magic Valley використовує плюрипотентні стовбурові клітини, інакше їх називають «головними клітинами», які можуть створювати нескінченні копії самих себе.

Компанія не використовує фетальну бичачу сироватку, дороге та суперечливе середовище, яке багато хто все ще застосовує для культивування м’яса.

Для початку Magic Valley запропонує ринку баранячий фарш, бекон, стейки та відбивні.

Укомплектувати свій прототип та вивести першу продукцію на полиці планують протягом 1-2 років

Зараз Magic Valley не має прямих конкурентів, оскільки це єдина відома компанія, яка зараз розробляє культивовану баранину. Однак є інша австралійська компанія – Vow, яка спеціалізується на «екзотичному» культивованому м’ясі і наразі накопичує бібліотеку клітин, яка включає все — від водяного буйвола до кенгуру. Ягня цілком може також потрапити до цього списку.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Грибна бастурма. Гавайський стартап в’ялить яловичину із грибів

Генеральний директор Moku Foods Метт Фельдман почав розробляти в'ялене м'ясо з грибів на своїй домашній кухні з метою створення...

Біотехнологи з Массачусетсу створили дешевий консервант із сполуки, яка є у помідорах, часнику та вині

Консервант не містить штучних інгредієнтів, має тривалий термін зберігання та є чудовою альтернативою синтетичним консервантам PCA, існуючим на ринку.PCA...

З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій

Daisy Lab налагодила повний виробничий процес — від мікробів до створення кінцевого продукту — порошку сироваткового протеїну. Продукт виготовляється ферментерах...

На честь винахідника штучного м’яса в США вперше приготували лабораторну курку

Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь "хрещеного батька культивованого м'яса" Віллема ван Ілена (Willem van Eelen)....

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

На Kickstarter збирають фінансування на черевики, з яких виростають яблуні

Концепт кросівок від північноамериканського бренду Houle зовні нічим не...

У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати»...

Американці розробили пончик майбутнього — містить стільки ж вуглеводів, як два шматочки банана

Тоді як традиційний пончик — це справжня вуглеводна «бомба»,...

У найближчі десять років має з’явитися 800 заводів з виробництва рослинного м’яса

Про це свідчать прогнози некомерційної організації Good Food Institute...

Вибір редактора
В продовження теми