В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу, а сама компанія перебуває в процесі залучення фінансування.
Наразі більшість стартапів цього сегменту приділяють увагу виробництву аналогів з яловичини, курятини чи свинини. Хоча на баранину у світі є чималий попит, і навіть очікується його зростання в Азії, на Близькому Сході та в Африці.
Культивована баранина буде створена шляхом відбору клітин та вирощування їх у середовищі, багатому поживними речовинами
У своїй технології Magic Valley використовує плюрипотентні стовбурові клітини, інакше їх називають «головними клітинами», які можуть створювати нескінченні копії самих себе.
Компанія не використовує фетальну бичачу сироватку, дороге та суперечливе середовище, яке багато хто все ще застосовує для культивування м’яса.
Для початку Magic Valley запропонує ринку баранячий фарш, бекон, стейки та відбивні.
Укомплектувати свій прототип та вивести першу продукцію на полиці планують протягом 1-2 років
Зараз Magic Valley не має прямих конкурентів, оскільки це єдина відома компанія, яка зараз розробляє культивовану баранину. Однак є інша австралійська компанія – Vow, яка спеціалізується на «екзотичному» культивованому м’ясі і наразі накопичує бібліотеку клітин, яка включає все — від водяного буйвола до кенгуру. Ягня цілком може також потрапити до цього списку.