Виробник крекерів із цвіркунів запускає франчайзинг. Вхід у бізнес – 300 тис. євро

Іспанська компанія Origen Farms, що займаєтеся вирощуванням цвіркунів, переробкою їх на борошно та виробництвом макаронів і закусок з комашиним білком, запускає напрямок франчайзингу.

Вхід у новий бізнес коштуватиме 300 тис. євро

За ці кошти Origen Farms забезпечить початківців обладнанням та навчить їх технології виробництва крекерів з альтернативної білкової сировини.

Origen Farms заснована два роки тому. Вона займається вирощуванням виключно одного виду комах – Acheta domesticus (домашнього цвіркуна).

Ферма – одна із зростаючих компаній у Європі. Проте поки інші вирощують комах на корм для домашніх чи сільськогосподарських тварин, іспанський стартап вирішив зайняти нішу продуктів, призначених для споживання людиною.

Протягом кожного 35-денного циклу ферма виробляє три тонни цвіркунів – 80% з них подрібнюють у борошно, багате на білки. З нього виготовляють макарони, закуски та сухарики.

Частину молодняку комах змішують з імпортованою мексиканською кукурудзою та перетворюють на чіпси

Чіпси приправляють кунжутом або чіпотле. Частину з них сушать та розфасовують, решту – заморожують та відправляють на подальше згодовування худобі.

«Ми прагнули створити бізнес, який був би стійким та прибутковим», – говорить Гарсія де Ліс, один із трьох друзів-співзасновників Origen Farms.

На старті вони перепробували все – від спіруліни до інших видів комах, але в підсумку вийшли на цвіркунів.

«Це молодий ринок, який може добре вистрілити», – пояснив він.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці розширяють вирощування лабораторної риби і планують зробити її масовим продуктом

«Компанія оптимізує свої клітинні лінії для омега-3, вмісту жирів для оптимально збалансованого продукту», — повідомив Себастьян Рейкерс, співзасновник та...

Сегмент рослинної риби схожий на дикий захід: на що стартапи отримують інвестиції у 2022 році

Ці цифри враховують усі інвестиції в компанії, що займаються виробництвом рослинних, ферментованих і культивованих морепродуктів.Величезна частка зібраного фінансування пішла...

Портативна пляшка для газування води зібрала на Kickstarter потрійний об’єм інвестицій

SPARK+ складається з резервуара для води, портативної камери для вуглекислого газу, що кріпиться до дна посудини та заправочної станції.Щоб...

Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть не лише стати частиною щоденної їжі, а і вашим наступним...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Гігант подвоїть інвестиції в стартапи — цукор вже замінили ультразвуком

Перш за все, гігант ринку перекусів шукає стартапи, які...

Українська молочна компанія “Люстдорф” представила питну кашу

Як зазначають в компанії, аналогів новому продукту на ринку...

Вибір редактора
В продовження теми