Кухонний «комбайн»: смарт-сад вирощує обід прямо на кухонному столі

Естонський стартап Kickstarter розробив унікальний у своєму роді смарт-сад Click & Grow 25 який дозволяє безперебійно вирощувати від 25 рослин одночасно на кухонному столі.

Установка створена на кшталт домашньої кавомашини, де замість капсул з кавою використовуються рослинні капсули з насінням Smart Soil. Вони мають ідеально відкалібровані поживні речовини та оптимальний рівень рН для кожної рослини.

Спеціально розроблений субстрат «дихає разом із рослиною» та дозоляє рівномірно розподіляти поживні речовини, кисень та воду.

Завдяки супровідному додатку можна віддалено керувати поливом та освітленням. До того ж, він містить поради щодо вирощування кожної рослини та дозволяє спостерігати за ростом зелені у реальному часі.

Смарт-сад — це унікальна система блоків, яка створює ідеальний цикл росту

Піднос із готовою до збору зеленню можна легко зняти та замінити іншим, щоб розпочати наступний цикл вирощування.

Click & Grow 25 є повністю модульним. Один блок забезпечує безперервний щотижневий збір врожаю з 25 рослин протягом п’яти тижнів для однієї людини і займає лише 0,3 кв.м стільниці.

Блоки можна складати, щоб збільшити об’єми вирощуваної зелені відповідно до потреб споживачів.

Смарт-сад є енергозберігаючим

Він використовує в 10 разів менше електроенергії, порівняно з типовими альтернативами.

Завдяки ідеально створеному мікроклімату, зелень виростає на 30% швидше у порівнянні з класичним вирощуванням.

Офіційний запуск продажів планується на лютий 2022 року.

Джерело: The Spoon, Kickstarter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну їжу. Снеки з комах містять багато білка, мінерали та вітаміни,...

Рослинне м’ясо більше не схоже на тофу. Китайці розробили курятину з арахісу

Принаймні, у цьому запевняє шанхайська Haofood, яка першою розробила замінник курячого м'яса на основі арахісового білка.«Досі альтернативне м'ясо у...

Сінгапурський виробник продає закуски із стародавніх зерен, що покращують психіку

Флагманські закуски Zenko виготовляються з «стародавніх зерен»: сорго та махани — насіння квітки водяної лілії.Махану збирають, сушать на сонці...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час...

Корови не винні. Вперше у світі створене «молоко» із мікроводоростей

Напій виготовляється з рослинного протеїнового борошна. Його гомогенізують з...

Стейк замість герані. У 2050 році вирощування клітинного м’яса вдома стане нормою

Окремі компанії, як то Shojin DIY Meat Community, взагалі...

Попкорн, вирощений на мікробному азоті: «кліматичні» закуски завойовують Amazon

Сьогодні сільськогосподарська спільнота використовує понад 100 млн тонн синтетичних...

Вибір редактора
В продовження теми