Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Передові технології безпілотних літальних апаратів та стартапи в області автономних транспортних засобів спричинили революцію в сфері доставки продуктів харчування та готових страв, чим вивели галузь на новий рівень.

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на останньому етапі, тобто безпосередньо до споживача.

Так, у новому звіті Allied Market Research йдеться про те, що боти наземної доставки становитимуть найбільшу частку загального ринку «останньої милі» вже до 2030 року. За ними слідуватимуть дрони для доставки з повітря, а самокеровані вантажівки та мікроавтобуси будуть значно відставати.

Такий бум ботів пояснюється тим, що компанії побоюються нещасних випадків за участі автомобілів, оскільки страхові витрати на них дійсно високі.

Слід зазначити, що проблеми доставки «останньої милі» будуть мати необхідність у складних системах запобігання перешкодам для безпілотників, що працюють у складних міських умовах.

«Багато продуктів харчування мають короткий термін зберігання і вимагають доставки в той же день, тому робототехнічне рішення стає дуже привабливим», — каже Ананд Гопалан, генеральний директор Velodyne, компанії, яка виробляє радіолокаційне навігаційне обладнання для автономних транспортних засобів.

У сфері ж регіонального розподілу привабливість використання автономної доставки для «молочних пробігів» на часто повторюваних маршрутах полягає у тому, що вони рідко потребують прийняття рішень водіями, тому рентабельність таких інвестицій буде легко порахувати.

Джерело: IFT

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її справжнім “проривом”. Технологія дозволила скоротити вміст цукру у солоді, молоці та...

Стартап зі штаб-квартирою в Парижі створив рослинне сало, яке можна смажити на сковорідці

Топові продукти 77 Foods — бекон та сало. Проте вони планують створити цілу лінійку їжі на рослинній основі, яка...

Рослинна ковбаса Beyond Meat та «немолочна» моцарела на тісті з нуту — так виглядає піца майбутнього

Banza - бренд, котрий став першим комерційним виробником основи для піци з нуту. Зараз його лінійка корисних продуктів поповниться двома...

Європейський проєкт друкує автозапчастини із кукурудзи, лимонів та мигдальної шкаралупи

Це демонструє проєкт BARBARA, який фінансується Європейською комісією та приватним сектором.Проєкту вдалося зі звичайних харчових залишків, включаючи лимонну цедру,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Робот-ресторан, який готує 400 страв з макаронів за годину, отримав мільйонні інвестиції

Нове фінансування є наступним раундом залучення інвестицій після отримання...

Переселенці відкрили у Хмельницькому пекарню, де печуть «маріупольські слойки» з в’яленими томатами

Пекарню відкрили влітку 2023-го. До цього, розповідає Олексій Сапаров, півтора...

Підсадили на голки: Nemi робить закуски із кактусів та амаранту

Засновниця компанії Регіна Трілло переїхала з Мексики до США...

Кулебяка для Кулібіна. Uniliver навчає сім’ї винаходити їжу з відходів

«Харчові відходи — це зростаюча гуманітарна та екологічна криза»,...

Вибір редактора
В продовження теми